Girona

Girona

Mercat

Muniesa reactivarà l’eix central

El central lloretenc està a punt de desvincular-se de l’Stoke City, amb el qual té contracte fins al 2019, per tornar a la lliga espanyola enrolat al Girona

Ha estat sempre a dalt de tot en la llista de prioritats de Quique Cárcel, que volia almenys un esquerrà a l’eix defensiu

Marc Muniesa té un peu i mig a Montilivi, per no dir tots dos. En les properes hores s’hauria d’anunciar l’operació, que tindrà un cost econòmic important per al Girona si el futbolista arriba en propietat i no pas com a cedit. L’Stoke City, que el tenia lligat fins al 2019, va començar a assumir la marxa del selvatà quan va sortir al mercat decidit a buscar un altre central i va aconseguir que el Chelsea li deixés Kurt Zouma.

El Girona no té temps per perdre –ni amb Muniesa ni amb els cinc reforços que encara li falten per deixar enllestida la plantilla– i el més normal és que la revisió mèdica del jugador, l’anunci de la seva incorporació i la seva integració al grup vagin encadenades. De fet, si res no es torça, Muniesa hauria de debutar amb el Girona divendres a Olot i jugar també uns minuts dissabte a Reus havent fet ja tres o quatre entrenaments.

Esquerrà i tècnic

Numèricament, Marc Muniesa serà el sisè esquerrà de la primera plantilla, però tindrà l’avantatge que és l’únic esquerrà, tot i que també és cert que aquesta característica no li va servir de gaire res la temporada passada a Pablo Marí. De tota manera, la cama esquerra, afegida a la seva bona tècnica en la sortida de pilota, el feia un jugador molt llaminer per a Quique Cárcel, que el tenia en una posició preferent en la llista de reforços.

No es pot dir que amb Muniesa el Girona tanqui aquesta línia, ja que la direcció esportiva preveu una altra incorporació a l’eix i no ha variat, de moment, la seva opinió sobre la situació de Kiko Olivas, que té la porta oberta per marxar des del mes de juny tot i que l’andalús ha estat un dels jugadors més fiables d’aquesta pretemporada.

Muniesa arribaria a Girona després de quatre temporades a l’Stoke, on ha acumulat 57 partits en la Premier League tot i que en cap curs ha estat titular indiscutible (13 partits l’any del seu debut; 19 el curs 2014/15; 15 la temporada 2015/16 i 10 en la lliga passada). El lloretenc, de 25 anys, va ser un dels primers noms que es van vincular al Girona després de l’ascens a primera divisió de l’equip de Montilivi, però el traspàs que demanava l’Stoke i la fitxa que tenia a Anglaterra van refredar una operació que el Girona sempre ha tingut amb stand by.

IMMINENT

La intenció és que el defensa s’entreni ja i jugui el cap de setmana a Olot i Reus

LA COMPETÈNCIA

Es trobarà en la seva posició Bernardo, Alcalá, Juanpe, Ramalho i Kiko Olivas

EN QUATRE CURSOS

Muniesa ha jugat 57 partits en la Premier League des que se’n va anar a Anglaterra

MÉS MOVIMENTS?

El club preveu una entrada més i manté la porta oberta per a la sortida d’Olivas

Juanpe, encara lesionat

Dels cinc centrals que Machín té a la primera plantilla, el tècnic només ha pogut disposar de quatre, ja que el canari Juanpe Ramírez es va trencar durant l’estada a Anglaterra –lesió muscular al recte– i pràcticament no ha estat disponible. Això ha fet que Pablo Machín hagi hagut de buscar recursos al Peralada per fer les rotacions. Allà hi ha trobat el senegalès Bambo i hi ha reconvertit l’uruguaià Andrés Romero. En els últims partits, Machín ha reunit en un onze el trio format per Andrés, Bambo i Ramalho, mentre que en l’altre hi ha rodat Alcalá, Bernardo i Kiko Olivas. Juanpe encara en té per a una setmana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)