Girona

Al Girona per acabar de fer eclosió

En la seva presentació com a nous jugadors del Girona, Aleix García i Farid Boulaya van destacar la importància d’aquest curs per fer un pas endavant definitiu en les seves carreres

Avui serà el torn de Douglas Luiz i Marlos Moreno

El Girona va presentar ahir al PGA de Caldes de Malavella dues noves incorporacions, Farid Boulaya i Aleix García. Primer va ser el torn del mitjapunta francès, que va necessitar l’ajuda d’una traductora i va mostrar-se satisfet de formar part del club de Montilivi. “Per mi és molt important jugar en aquesta lliga, es juga més a futbol que no pas a França, on potser és més important el tema físic”, va començar explicant Boulaya, que també va fer referència a l’idioma, un aspecte que tampoc sembla preocupar-lo en excés: “Al principi costa una mica, però Bounou parla francès i el més important és el que passa a dins del camp, i allà a estic segur que ens entendrem bé amb els companys.”

Boulaya, de 24 anys, va reconèixer que es troba en perfectes condicions físiques després d’haver superat una mala ratxa amb les lesions i també va definir el que pot aportar a l’equip dirigit per Pablo Machín. “La lesió està curada i a poc a poc aniré agafant el meu millor ritme. Crec que em puc adaptar bé, sóc un migcampista ofensiu i puc ajudar l’equip marcant gols i donant assistències.”

També va tenir unes paraules per a Boulaya el director esportiu del Girona, Quique Cárcel, que va explicar el perquè del fitxatge del jugador francès i va demanar paciència per poder veure tot el seu potencial dins del camp: “Hem d’entendre la situació d’en Farid, ja que ha tingut lesions importants i ha de tornar a recuperar les millors sensacions. Nosaltres vam aprofitar el moment per fitxar-lo en saber que acabava lliure, és un jugador que pot jugar per darrere del punta, donar l’última passada, pot fer cinc o sis gols... és un futbolista diferent que pot canviar partits ell sol.” Cárcel va afirmar que Boulaya, que ha firmat per a tres anys, va arribar lliure al Girona després de baixar a la segona divisió amb el Bastia el curs passat.

Un trampolí

Després de Boulaya va ser presentat Aleix García, migcampista de només 20 anys que ha arribat cedit pel Manchester City, com Pablo Maffeo, Marlos Moreno i Douglas Luiz (els dos últims seran presentats avui). En aquest sentit, Aleix té molt clars els objectius per a aquesta temporada, fer un bon any amb el Girona en l’aspecte col·lectiu i també fer un pas endavant com a futbolista que li permeti tornar al club anglès a l’estiu. “Intentaré donar el màxim perquè el Girona es mantingui a primera divisió i fins i tot puguem tenir uns objectius més grans. A nivell personal l’objectiu és fer una gran temporada per tornar al City amb garanties. Vull demostrar tot el que he après aquest últim any amb en Pep [Guardiola]; vaig parlar amb ell abans de marxar i em va dir que era una molt bona opció venir aquí per guanyar experiència”, va comentar el migcampista d’Ulldecona, que també va valorar la primera impressió que li han transmès l’equip i els seus nous companys: “Em va atraure molt la il·lusió que em van transmetre en Quique i en Pablo quan em van trucar, crec que és un projecte motivador i que es poden fer coses boniques. El Girona és un bon equip amb bons jugadors, però per sobre de tot tenim un gran grup. Vull destacar la manera com ens han tractat als jugadors que hem vingut nous. Si ens formem com una família podem fer grans coses i qui sap si donar la sorpresa.” Finalment, el migcampista es va definir com a jugador: “Puc aportar coses bones, sobretot en la distribució del joc per les bandes i amb canvis d’orientació, perquè juguem amb dos carrilers oberts.”

Quique Cárcel també va donar la seva opinió sobre Aleix García. “Ve a aportar i a foguejar-se jugant a primera divisió, per agafar experiència i que pugui tornar al City per ser un jugador important. L’Aleix té un bon control del tempo del joc de l’equip. Ha de millorar moltes coses per ser un jugador top, però crec que ho serà per totes les qualitats que té. Necessita paciència perquè ha d’agafar un nou rol, no és el mateix el City que el Girona, el protagonisme amb la pilota no serà igual, però ell és prou intel·ligent per adonar-se que ha de fer passos endavant. En un futur el podem veure fins i tot en la selecció.”

ELS PROTAGONISTES

Per mi és molt important jugar en aquesta lliga, es juga més a futbol que no pas a França, on és més important el tema físic

UNA OPORTUNITAT

La lesió està curada i a poc a poc aniré agafant al meu millor ritme. Crec que em puc adaptar bé
Farid Boulaya
mitjapunta del girona
Intentaré donar el màxim perquè el Girona es mantingui a primera divisió i fins i tot puguem tenir uns objectius més grans
A nivell personal l’objectiu és fer una gran temporada per tornar al City amb garanties
Aleix García
migcampista del girona
L’Aleix necessita tenir paciència perquè ara haurà d’agafar un nou rol, no és el mateix el Manchester City que el Girona
En Farid ha tingut lesions importants, però és un futbolista diferent que pot canviar partits
Quique Cárcel
director esportiu del girona
Quique Cárcel va confirmar que Boulaya va arribar lliure del Bastia
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)