Girona

L’Olot i el Reus, dos testos per seguir calibrant l’equip

Pretemporada. El Girona visita avui el municipal olotí (19 h) i demà el reusenc (20 h), els últims amistosos abans de rebre el City i l’Atlético la setmana vinent

El Girona afronta la recta final de la pretemporada amb la disputa dels últims partits amistosos. El conjunt gironí en disputarà dos entre avui i demà, tots dos a domicili, el primer al camp de l’Olot (19 h) i el segon a Reus (demà a les 20 h i retransmès per Esport3). Seran els últims dos partits del Girona abans d’afrontar la frenètica setmana vinent, en què l’equip dirigit per Pablo Machín rebrà la visita del Manchester City dimarts en el Trofeu Costa Brava (a les 18 h) i el dissabte, l’Atlético de Madrid en l’històric debut a la primera divisió (20.15 h).

Pel que fa als dos testos més imminents, contra l’Olot (2a B) i el Reus (2a A), a Pablo Machín li hauria agradat jugar contra dos rivals de més categoria, però també vol aprofitar els dos enfrontaments per continuar rodant l’equip. “Hauríem preferit jugar dos amistosos d’una mica més de nivell, perquè així hauríem mesurat el nostre potencial abans de l’inici de lliga, però sabem que la planificació és complicada i l’hem hagut de variar sobre la marxa. Tot i així, aquests dos partits ens serviran per continuar amb la dinàmica d’acumular minuts de competició, la idea és que la gran majoria de jugadors puguin acumular 90 minuts per seguir amb la càrrega de treball i arribar a l’última setmana de pretemporada en les millors condicions”, va comentar el tècnic de Gómara, que també va fer referència als reforços que fan falta a l’equip: “No és cap novetat que encara falta gent per arribar, el nombre concret de fitxatges dependrà de les possibilitats que donin el mercat i l’economia, però sí que tenim clar el que volem i queden per arribar jugadors que no haurien de ser actors secundaris. Si hem esperat fins ara és perquè volem mirar totes les possibilitats que hi ha i que la gent que vingui sigui gent que pugui tenir molt de nivell per al nostre equip.”

Pel que fa al partit d’avui contra l’Olot, que també servirà d’homenatge a Abel Solé –excapità del conjunt olotí i que s’ha retirat aquest estiu després d’una llarga trajectòria en el club presidit per Joan Agustí–, el Girona tindrà en principi les baixes ja conegudes de Juanpe, Carles Planas i Eloi, que continuen recuperant-se dels respectius problemes físics, mentre que l’equip dirigit per Martín Posse no podrà disposar dels lesionats Kike Sánchez i Dembo.

D’altra banda, el Girona visitarà demà el camp del Reus, un equip que de moment ha tingut una pretemporada d’allò més exigent després d’haver-se enfrontat amb equips de la primera divisió, com el Vila-real i l’Athletic de Bilbao.

LES VALORACIONS DEL TÈCNIC, PABLO MACHÍN

Hauríem preferit jugar dos amistosos d’una mica més de nivell per mesurar el nostre potencial abans de l’inici de lliga
Volem continuar amb la dinàmica d’acumular minuts, la idea és que la gran majoria de jugadors puguin acumular 90 minuts

Satisfet amb els joves del Peralada

En els propers amistosos el Girona continuarà comptant amb la participació d’alguns jugadors del Peralada que estan reforçant el primer equip en la pretemporada i oferint un gran rendiment. “A ells són als que menys se’ls pot exigir, ens ajuden en els entrenaments i en els partits, i així també podem dosificar els altres jugadors de les càrregues de treball. Els va molt bé entrenar-se amb un equip de primera divisió per després poder aplicar tot el que aprenen amb el filial a segona B”, va dir Pablo Machín, que es va mostrar caut sobre el fet d’utilitzar algun d’aquests joves jugadors en la lliga, tot i que tampoc ho va descartar: “És aviat per dir-ho, però el que sempre dic és que no em fixo mai en el DNI ni en la procedència. Ho han fet bé i han marcat gols, però això tampoc vol dir que perquè facis un gol en la pretemporada juguis en la lliga, però sí que estan demostrant que avui dia estan a l’altura dels altres jugadors que en principi venen amb fitxa del primer equip.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)