Girona

Girona

Mercat

El Girona com a trampolí

Els dos futbolistes cedits pel City afronten el curs a Montilivi amb l’objectiu de tenir un paper destacat a l’equip

El brasiler i el colombià esperen no tenir problemes d’adaptació i oferir un rendiment immediat

El Girona va posar punt final ahir a la marató de presentacions que ha fet aquesta setmana a Caldes de Malavella, i és que els deu nous fitxatges ja han passat davant del micròfon. Els últims van ser Douglas Luiz i Marlos Moreno, dos dels jugadors que han arribat cedits pel City i que han de donar un salt de qualitat a l’equip. Especialment s’espera molt del brasiler, pel qual el City ha pagat uns tretze milions d’euros aquest estiu per treure’l del Vasco da Gama. “Està en fase de creixement i encara és molt i molt jove, però té el qualificatiu de jugador top després de fer un gran any al Brasil i fer obrir els ulls a tot Europa”, va assegurar el director esportiu Quique Cárcel.

Douglas Luiz és conscient de les expectatives que ha generat la seva arribada a Girona i assumeix “la responsabilitat” que té. “Sé que vinc com un jugador important i jo vull ser-ho, per això donaré tot el que tinc i m’ho deixaré tot a la gespa”, va assegurar el brasiler, que tot i les ganes d’assumir un rol important sap que tindrà una dura competència per fer-se un lloc al mig del camp: “Tot i ser un equip que acaba de pujar hi ha jugadors amb molta qualitat al mig del camp i sé que no em puc acomodar, i he d’estar preparat per a aquest repte.” El pes que presumiblement ha de caure sobre Douglas Luiz no espanta el migcampista. “No sento cap pressió, perquè en el futbol s’ha d’estar sempre preparat, i jo ho estic, perquè crec que podré fer un bon paper amb el Girona”, va assegurar l’exjugador del Vasco.

El jove brasiler es va definir en la presentació d’ahir com un jugador vàlid a l’hora de “fer bons marcatges”, però que destaca sobretot “per un bon xut i amb arribada a l’àrea des de segona línia per fer gols”. En aquest sentit, Cárcel va destacar d’ell la seva capacitat d’aprenentatge: “En fase ofensiva té molta presència i és tant capaç de generar joc com de finalitzar jugades. És un jugador molt complet perquè és molt intel·ligent, cosa que li permet agafar els conceptes ràpidament des que ha arribat i ha demostrat que té capacitat per saber defensar.”

Per acabar, el migcampista va destacar els seus companys com una eina clau per poder adaptar-se al futbol europeu, una de les claus del seu rendiment. “Tot és diferent que al Brasil, i hi ha coses complicades, però tothom m’està ajudant moltíssim. Tots tenen molta paciència amb mi i per això crec que l’adaptació serà ràpida, perquè això té molt a veure amb la convivència”, va agrair Douglas, que com a bon brasiler va definir el futbol com “alegria i una manera de ser feliç”.

Una segona oportunitat

Marlos Moreno, que va ser l’altre jugador presentat ahir, afronta amb el Girona la seva segona etapa en la lliga espanyola després de jugar la temporada passada amb el Deportivo. El colombià, però, espera que l’etapa al Girona sigui millor. “El curs passat no van sortir les coses com esperava i per això estic molt content que m’hagi arribat aquesta nova oportunitat, i espero que pugui aportar el màxim a l’equip.” “A la Corunya l’inici va ser molt difícil, però a còpia d’exigència i molt d’esforç les coses van anar millorant i ara espero adaptar-me ràpid aquí a Girona”, va afegir.

El colombià també va parlar sobre les posicions on pot jugar: “Normalment he jugat sempre d’extrem, però no tinc cap problema a jugar de davanter aquí al Girona si és el que em toca. Sigui on sigui el que espero és poder aportar gols i assistències, que seria el més bonic. Soc plenament conscient que arribaran jugadors en totes les posicions, però jo només penso a donar sempre el millor de mi.” Sobre aquesta polivalència també en va parlar Cárcel, que va destacar la velocitat del jugador: “En el sistema habitual es pot adaptar jugant en punta, si n’hi ha dos, o a la mitja punta, però és un perfil que ens pot ajudar molt en el cas que l’entrenador necessiti buscar una alternativa, cosa que aquesta temporada pot passar si passem un moment difícil.”

ELS PROTAGONISTES

No sento pressió perquè en el futbol s’ha d’estar sempre preparat i jo ho estic, perquè crec que podré fer un bon paper

DOUGLAS LUIZ

L’exjugador del Vasco da Gama assumeix la responsabilitat de ser un líder

MARLOS MORENO

Marlos ens pot ajudar molt en el cas que Machín necessiti buscar un sistema alternatiu
Quique Cárcel
director esportiu del girona
El curs passat no van sortir les coses com esperava i per això estic molt content que m’hagi arribat aquesta nova oportunitat

SENSE POR

Acostumat a ser extrem, és conscient que a Girona haurà de fer de davanter
En la seva presentació oficial Douglas i Marlos es van mostrar ambiciosos
Està en fase de creixement i encara és molt jove, però té el qualificatiu de ‘top’ després del gran any al Brasil i fer obrir els ulls a tot Europa
Sé que vinc com un jugador important, per això donaré tot el que tinc i m’ho deixaré tot
Douglas Luiz
migcampista del girona
Normalment he jugat sempre d’extrem, però no tinc cap problema a jugar de davanter
Marlos Moreno
davanter del girona

Reforçar el mig del camp no és una prioritat

Durant la presentació d’ahir, el director esportiu, Quique Cárcel, es va mostrar satisfet amb el mig del camp del que disposa a hores d’ara el Girona. “És una posició on hi ha molta competència, amb cromos bastant semblants, cosa que farà que tinguem un mig del camp molt competitiu com equip”, va valorar Cárcel. El director esportiu, però, va destacar que el tècnic Pablo Machín haurà de fer una gran tasca amb els jugadors que hi ha ara per tenir un mig del camp sòlid defensivament: “Al mig tenim bastants jugadors ofensius i n’hi ha menys de fase defensiva en l’aspecte tàctic. Per això Machín tindrà el repte de treballar aquesta tasca defensiva en jugadors que tenen molt de talent, però que per ser millors jugadors han de treballar en defensa.” Per aquest motiu Cárcel va assegurar que “el rendiment que ofereixin aquests dies marcarà si s’ha de portar algú, però no és una prioritat a hores d’ara”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)