Girona

Girona

Mercat

El Girona enforteix l’eix

El Girona confirma l’arribada del central lloretenc Marc Muniesa, que arriba cedit per l’Stoke City, on ha jugat les últimes quatre temporades

Des del primer dia el selvatà estava en la llista de candidats per la posició de central esquerre, on el curs passat hi van jugar Juanpe, ara lesionat, i Pablo Marí, que ja no hi és

Marc Muniesa es va convertir ahir a la tarda en l’onzè fitxatge del Girona per competir a primera divisió. El club de Montilivi va confirmar la incorporació del central lloretenc, de 25 anys, que arriba en qualitat de cedit per l’Stoke City de la Premier League. Muniesa ja va ser ahir a la tarda a Olot, però els seus primers minuts els disputarà avui en l’amistós a Reus (a les 7). Muniesa es va vestir de curt, però únicament va fer una mica de carrera contínua amb el preparador físic, Jordi Balcells, abans de l’Olot-Girona. Machín l’ha d’acoblar tan ràpidament com pugui en una demarcació –l’esquerra de l’eix– que ara mateix està coixa per la lesió de Juanpe, el dretà a qui el tècnic va situar el curs passat per l’esquerra (el pla B va ser Pablo Marí, que ja no és a la plantilla).

La incorporació de Muniesa, tal com va confirmar Quique Càrcel aquesta setmana, era una prioritat des del dia de l’ascens a primera, però les negociacions s’han allargat molt més del que s’esperava: “Els equips anglesos són molt potents econòmicament i nosaltres no hi podem competir a hores d’ara, per això hem hagut de fer molta feina de desgast en les converses amb l’Stoke, i Muniesa també ha hagut de fer un esforç volent venir des del primer moment”, va dir el director esportiu sobre el lloretenc durant la roda de premsa de presentació d’Aleix Garcia i Boulaya, dimecres passat. Dels cinc cedits que de moment té el Girona, Muniesa és el primer que no arriba via Manchester City.

Un perfil diferent

Amb l’arribada de Muniesa, el Girona ja té sis centrals, però continua pendent de la sortida de Kiko Olivas i d’una arribada més. El lloretenc, però, aportarà un perfil diferent a Pablo Machín, ja que Muniesa no compleix el perfil de jugador de gran alçada al qual està acostumat Pablo Machín per dominar el joc aeri. De fet, el selvatà serà el central més baix de la plantilla. Per les seves capacitats físiques, Muniesa destaca més per la seva velocitat i la capacitat de corregir qualsevol desajust defensiu que no pas per la seva força. Format a la Masia, la sortida de pilota, amb joc de combinació i amb canvis d’orientació, és un altre dels punts forts del seu joc.

A més, Muniesa serà, de moment, l’únic central esquerrà de la plantilla. Una condició més que el converteix en gran candidat a ocupar la posició de central esquerre, ja sigui en l’esquema de tres centrals o, si s’escau, amb defensa de quatre (amb el Barça B també va demostrar que pot jugar de lateral esquerre). Per guanyar-se la titularitat, la competència sobre el paper de Muniesa serà Juanpe, que ha estat tota la pretemporada lesionat. En els últims amistosos, Machín ha situat a l’eix esquerre l’uruguaià Andrés (jugarà al Peralada) i Kiko Olivas (la seva continuïtat a la plantilla no és clara).

Progressió estroncada

Muniesa va començar la seva formació a la Penya Blaugrana de Lloret de Mar, però ben aviat, amb deu anys, el Barça va centrar l’atenció en ell i se’l va endur a la Masia. Al club blaugrana el lloretenc sempre va estar molt ben valorat i va anar passant per totes les categories, fins que va debutar amb el primer equip amb 17 anys, abans de jugar les quatre temporades següents al filial. Les expectatives que el club blaugrana tenia dipositades en ell eren molt altes, però en la pretemporada del curs 2012/13, en un amistós amb el primer equip contra l’Hamburg, es va trencar el lligament encreuat del genoll dret i va estar set mesos de baixa. No era la primera lesió greu de Muniesa, que amb setze anys es va fer la tríada –trencament de lligaments i menisc– al genoll esquerre. Aquesta lesió va estroncar la seva progressió i, tot i jugar ja en la segona volta amb el filial, el Barça no li va renovar el contracte i a l’estiu va firmar lliure per l’Stoke City de la Premier.

Amb l’equip anglès Muniesa hi ha jugat les últimes quatre temporades a les ordres de Mark Hughes. El lloretenc, en total, ha gaudit de 57 partits en la lliga anglesa i deu més en les competicions de copa. Les lesions, que ha patit sovint, encara que de poca importància, van limitar la seva participació i li van treure opcions de consolidar-se com a central titular de l’equip. La seva aportació a l’equip ha anat minvant aquestes últimes temporades i el curs passat només va jugar 11 partits entre totes les competicions (al setembre va jugar amb l’equip sub-23) i per això, després de l’arribada, primer de Kurt Zouma, i ahir de Martins Indi (Porto), l’Stoke li ha obert la porta.

L’ÚNIC ESQUERRÀ

El lloretenc és l’únic central esquerrà, però haurà de guanyar el lloc a Juanpe

DEBUT IMMINENT

Ahir es va exercitar a Olot i avui tindrà els seus primers minuts a Reus

ESTANCAT A L’STOKE

A l’equip anglès no es va guanyar la titularitat i va anar de més cap a menys
Marc Muniesa Martínez
Lloret de Mar, 27-03-1992 (25 anys) Central Alçada: 1,79 metres Pes: 70 kg
FORMACIÓ:
PB Lloret de Mar i FC Barcelona (des dels 10 anys)
TRAJECTÒRIA
08/09
Barça (1a divisió) 1 p. 0 g.
09/10
Barça B (2a B) 22 p. 1 g.
10/11
Barça B (2a A) 25 p. 2 g.
11/12
Barça B (2a A) 24 p. 1 g.
11/12
Barça (1a divisió) 3 p. 0 g.
12/13
Barça B (2a A) 11 p. 0 g.
13/14
Stoke City (Premier) 17 p. 2 g.
14/15
Stoke City (Premier) 22 p. 0 g.
15/16
Stoke City (Premier) 15 p. 0 g.
16/17
Stoke City (Premier) 11 p. 0 g.
DEBUT A PRIMERA:
És el quart jugador de la història del Barça més jove en debutar a la lliga (17 anys i 57 dies). Va ser en un Barça-Osasuna (0-1) de la jornada 37, en què va jugar 31 minuts abans de ser expulsat.
INTERNACIONAL:
Amb les categories inferiors de la selecció espanyola, des de la sub-17 fins a la sub-21. Va ser campió d’Europa sub-21 en l’europeu d’Israel 2013, on va jugar un partit en la fase de grups.

Precoç i agredolç debut a primera divisió

Marc Muniesa només ha jugat 38 minuts a primera divisió repartits en dos partits amb el Barça. Tot i això, el seu pas per primera és molt recordat, ja que el lloretenc va viure una barreja inimaginable d’emocions el dia en què va debutar en la jornada 37 de la temporada 2008/09 contra Osasuna. El central, que encara era juvenil i no havia ni debutat amb el Barça B, sortia d’una greu lesió al genoll que l’havia tingut apartat deu mesos dels terrenys de joc. Es va recuperar a temps per acabar el curs i Guardiola el va premiar fent-lo jugar en l’últim partit a casa del curs, quan només tenia 17 anys i 57 dies (el quart més jove de la història en debutar amb el Barça). Aquell dia, però, l’emoció de debutar a primera es va acabar convertint en tristor quan en el 81’ va ser expulsat amb vermella directa. Consolar Muniesa semblava difícil, però al final del partit va viure la celebració del títol de lliga amb la resta de l’equip i les llàgrimes es van convertir en un somriure.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)