Girona

PERE PONS

MIGCAMPISTA DEL GIRONA

“Quan tot això comenci, nosaltres estarem a punt”

“Ens fa molta il·lusió jugar el Costa Brava contra un rival amb jugadors de talla mundial, però està clar que el partit important és el de dissabte”

“En seguim parlant, però no hi haurà problema”

Contra l’Atlético, allà on no arribin els no-fitxatges o la qualitat hi posarem els pebrots i ho tirarem endavant
Montilivi sembla un altre estadi. Tinc moltes ganes de jugar-hi, de veure’l des de dins i de veure’l ple

Pere Pons (Sant Martí Vell, 20 de febrer del 1993) ja veu molt a prop, com tota la resta de companys, el debut del Girona a primera divisió, que també serà per a ell l’estrena en la màxima categoria del futbol espanyol. El migcampista, que a segona A es va enfilar fins als 138 partits de blanc-i-vermell en cinc temporades –només el superen Migue, Jandro, Jose, Dorca i Felipe–, espera iniciar una etapa igual de productiva a primera divisió en l’aspecte personal i també el col·lectiu, malgrat que la pretemporada que és a punt d’acabar i que està protagonitzant l’equip no ha anat, precisament, sobre rodes.

S’acosta l’hora de la veritat, però el Girona no sembla arribar-hi en el millor moment. Només una victòria en vuit partits, cinc dels quals sense haver marcat ni un gol. Necessitarien un temps mort?
Els resultats en aquests partits són una mica el de menys. Ja ho vam dir també quan estàvem a Manchester. Nosaltres estem competint, i sobretot treballant molt i carregant les cames per aconseguir el millor to físic possible. A l’afició només se li ha de donar un missatge de tranquil·litat, perquè quan això comenci nosaltres estarem a punt, segur.
Pretemporada a banda, el que és més preocupant és que encara faltin quatre o cinc fitxatges per arribar, tenint en compte que dissabte arriba l’Atlético i que acoblar-se al sistema Machín té la seva complexitat?
Sí. Això és veritat. El mister necessita més gent i nosaltres també els necessitem per entendre’ns dins el camp al més ràpidament possible. Però això és el futbol professional, i de vegades costa fitxar. Al Girona, però, hi ha l’avantatge que aquí els rebrem amb els braços oberts, que som un equip del poble i familiar que de seguida els acollirem bé i que ells només hi hauran de posar ganes. Segur que les coses sortiran bé.
Que no s’hagi marcat cap gol en cinc dels vuit partits de pretemporada el preocupa?
Els gols ja arribaran, n’estic segur. I els resultats ara no importen, però sí que és cert que pel tema de motivació i de confiança, tant nostra com de l’afició, guanyar sempre es positiu. Però contra l’Atlético arribarem bé i ho donarem tot, i on no arribin els no-fitxatges o la qualitat, hi posarem els pebrots i ho tirarem endavant.
A la seva zona, el mig del camp, han arribat molts futbolistes, sobretot mitjapuntes, però cap futbolista de caràcter més defensiu com vostè. Nota com si hi hagués una mica de desequilibri o com si no tingués competència?
No, no. Què va! És veritat que els que han vingut són futbolistes per tenir la pilota als peus i amb molta qualitat, però crec que Aleix Garcia es pot adaptar perfectament a la posició de pivot defensiu. Els partits que ha jugat ha estat bé defensivament i a més té molt bona sortida de pilota i canvi de joc. I no hem de descartar tampoc que vingui algun altre migcentre. Aquí tothom haurà de treballar per guanyar-se el lloc, i segur que això serà més difícil que els altres anys perquè ja estem parlant de primera divisió.
Demà tenen el Costa Brava, contra el Manchester City de Pep Guardiola, el club al qual estan més vinculats. Afronten aquest partit com una festa o ja ho fan amb la mirada posada en dissabte contra l’Atlético?
Ens fa molta il·lusió el torneig. Serà el nostre primer partit a Montilivi. Suposo que jugarem mitja part cada un, no sé què té pensat el mister. Sí que el partit ha de ser una festa, i ha de servir perquè l’afició comenci a conèixer els jugadors. El rival és un gran equip, amb futbolistes de talla mundial contra els quals tota la vida hem somiat jugar. Intentarem anar a totes i posar-los-ho tan difícil com puguem, però està clar que el partit més important és el de dissabte contra l’Atlético.
Demà, primer partit a Montilivi després del dia de l’ascens contra el Saragossa. L’estadi s’ha remodelat de dalt a baix. Ja el reconeixeran?
Hem vist el camp per fora i en poc temps ha avançat moltíssim. Sembla un altre estadi. Tinc moltes ganes ja de jugar-hi, de veure’l des de dins i, sobretot, de veure’l ple. Això ens ajudarà molt.
Al juny ja es parlava de la seva ampliació de contracte. No se n’ha parlat més. Com està el tema?
En seguim parlant, com sempre.
Vostè ja n’ha signat uns quants, de contractes, i unes quantes, d’ampliacions. És dels jugadors que, almenys fins ara, ho ha posat més fàcil.
És el que vaig dir l’última vegada. No hi haurà problema.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)