Girona

futbol

girona

Primera setmana amb majúscules

Hores decisives als despatxos per enllestir la plantilla; a la gespa per acabar de posar a punt l’equip i a Montilivi per deixar l’estadi com una instal·lació de primera

El Girona s’enfrontarà en cinc dies de diferència a dos equips de Champions: el Manchester City (trofeu Costa Brava) i l’Atlético de Madrid (lliga)

El 4 de juny, el Girona va assolir la gesta de l’ascens; el 10 es va acabar la lliga de segona A i el 24 es va completar el mapa de primera divisió 2017/18 amb el Getafe cobrint l’única vacant que quedava. Dos mesos després, tot tornarà a començar. I amb tant poc de temps pel mig, per al Girona ha estat una espècie de lluita contra rellotge: per confeccionar la plantilla, per rodar l’equip i per deixar Montilivi a l’altura de la categoria.

Les setmanes han estat intenses, però cap no ho serà tant com aquesta. En cinc dies, Montilivi rebrà la visita de dos equips de Champions. Demà serà el torn del Manchester City i dissabte, de l’Atlético de Madrid. Esportivament parlant, el partit de lliga tindrà molt més valor que no pas el trofeu Costa Brava, l’últim assaig general abans els de Machín no tastin el pa que es dona en la millor lliga del món. Tot i que l’equip és encara lluny d’un estat de forma òptim, hi ha moltes possibilitats que l’onze que el tècnic posi d’entrada contra el conjunt de Pep Guardiola sigui el mateix o molt similar a la que serà la primera alineació de la història del Girona a primera divisió per enfrontar-se a l’equip de Diego Pablo Simeone.

Els reforços

En una llista de màxims, al Girona li quedarien encara sis fitxatges per fer. Però difícilment s’arribarà a la mitja dotzena d’altes després d’haver tancat la setmana passada la cessió de Marc Muniesa. Cárcel es plantejava un o dos centrals més abans no va arribar el lloretenc, però no s’ha de descartar que la línia quedi tancada amb Muniesa, Bernardo, Alcalá, Juanpe –no ha participat per lesió en pràcticament tota la pretemporada– i dos jugadors que no les tenien totes com Ramalho (amb un interrogant des del juny) i Kiko Olivas (amb la porta oberta). Si arribés un altre central, caldria una sortida.

La direcció esportiva també està analitzant si cal la incorporació d’un mig de caràcter defensiu per equilibrar una línia on només Pere Pons té aquest perfil. Si no arriba ningú, l’alternativa al de Sant Martí Vell davant de la defensa seria Aleix Garcia, molt més ofensiva.

On hi haurà moviments serà als carrils i a la davantera. El Girona té decidit fitxar dos jugadors de banda (Mojica i un altre) i també reforçar l’atac amb un parell d’incorporacions (Kayode i una altra, que no es veuria de mal ull que fos Marc Gual). Per enllestir la plantilla, no cal fer-ho abans del partit de dissabte contra l’Atlético, ja que el mercat d’altes no es tanca fins al 31 de gener. El Girona confia que en les hores prèvies abans no s’abaixi la persiana poden sorgir bones possibilitats de negoci.

Montilivi, a punt

L’estadi també viu hores d’activitat màxima, amb operaris amunt i avall per enllestir la instal·lació i deixar només pendent l’enllumenat (l’última cosa que s’acabarà) i la grada de preferent –no estarà a punt demà, però ho hauria d’estar dissabte–. Avui l’equip s’entrenarà a l’annex de Montilivi i encara no trepitjarà la nova gespa. Demà ja estaran col·locades les banquetes, acabades la zona de premsa i la zona VIP i el gol nord.

LA PLANTILLA

MANCHESTER CITY (trofeu Costa Brava) Dimarts 18 h. Estadi de Montilivi

L’EQUIP

Es busquen dos carrilers, un o dos puntes i s’analitza si cal un central i un mig defensiu

MONTILIVI

Arribin o no més efectius aquesta setmana, l’onze de demà pot ser el titular dissabte

EL TERRENY DE JOC

Les obres estan pràcticament acabades, menys l’enllumenat i la grada de preferent
La plantilla s’entrenarà avui al camp annex i no trepitjarà la nova gespa
ATLÉTICO DE MADRID (lliga de 1a divisió). Dissabte 20.15 h. Estadi de Montilivi
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)