Girona

futbol

girona

El desig de les dues parts

Muniesa, presentat. Tant el central com el Girona van deixar molt clar que la seva arribada ha estat una de les operacions més buscades des del dia que es va assolir l’ascens a primera

La presentació de Marc Muniesa, l’últim fitxatge que el Girona ha anunciat fins ara –ahir al PGA de Caldes– va servir per deixar clar que l’arribada del central lloretenc ha deixat més que satisfetes totes les parts. “Tenia ganes de tornar a la lliga espanyola i des que va pujar el Girona vam començar a pressionar per venir aquí, perquè ben aviat Cárcel també es va posar en contacte amb mi. No vaig dubtar perquè tornar a casa era una prioritat i el projecte fa molt bona pinta”, va assegurar Muniesa. En la mateixa línia es va situar el president, Delfí Geli, que va agrair “la predisposició del jugador per venir a ajudar al creixement del club” i va assegurar que el desenllaç de les negociacions ha deixat “tothom molt satisfet”. En aquest sentit, l’últim que va mostrar la seva satisfacció va ser el director esportiu Quique Cárcel: “Des del minut 1 teníem molt clar que el volíem a ell i hi hem estat en contacte perquè és un jugador de la terra amb nivell de primera divisió i que té unes qualitats futbolístiques que ens poden donar molt, a més de poder jugar de lateral en cas de necessitat si juguem amb defensa de quatre.”

De l’arribada de Marc Muniesa l’únic que no ha acabat de convèncer les dues parts és que hagi estat en qualitat de cessió. Fa alguns dies, en la presentació d’Aleix Garcia i Boulaya, Cárcel ja va apuntar que les negociacions amb un club anglès sempre són difícils, i ahir Muniesa, que no va tancar la porta a quedar-se més temps al Girona que l’any pel qual actualment hi ha acord, ho va confirmar. “Hem estat molt de temps negociant aquesta arribada i han estat setmanes de molta feina. Es va considerar l’opció de venir traspassat, però negociar amb l’Stoke no és fàcil i aquesta ha estat la manera. De totes maneres, si després d’aquesta temporada jo estic bé i el club se sent còmode amb mi, no tindria cap problema per venir en propietat”, va assegurar el lloretenc.

Un sistema conegut

Els deu fitxatges que el Girona havia fet fins ara no havien pogut evitar parlar de la feina que suposava adaptar-se al sistema de joc de Pablo Machín. Muniesa, però, parteix amb avantatge en aquest sentit tot i ser l’últim a arribar, i és que el sistema no serà nou per al central. “Jugar amb defensa de tres és una bona opció per a mi, perquè en aquesta pretemporada amb l’Stoke ha estat el sistema que hem anat treballant, i ara ja hi estic avesat i només hauré d’anar coneixent els conceptes que em doni l’entrenador”, va analitzar Muniesa, que també va valorar els primers dies que ha viscut com a jugador del Girona: “Dissabte, sense haver fet ni un entrenament, em vaig posar a jugar en el partit contra el Reus i ara, de mica en mica, he d’anar coneixent els companys, que de moment pel poc que he vist sembla que sigui una gran família, i això és important”, va valorar Muniesa.

Sobre el seu rol a l’equip, el central va valorar que “potser el fet de venir d’uns anys a la Premier i del Barça afegeix més pressió”, però no es va marcar cap més objectiu que “créixer com a jugador intentant jugar tants partits com sigui possible i aportant el gra de sorra perquè col·lectivament pugui ser una bona temporada”. El central, però, es veu capacitat per complir les expectatives després de l’experiència que ha adquirit a Anglaterra: “Vaig marxar del Barça sent un nen, a un lloc on no coneixia res, i he viscut una gran experiència en una lliga espectacular on he pogut créixer molt. Ara torno a una lliga molt més tècnica i vull adaptar-m’hi al més aviat possible.”

Més arribades aviat

Tot i que, com és habitual, Quique Cárcel va evitar entrar a valorar noms propis, el director esportiu del Girona va parlar sobre els moviments en el mercat que es poden esperar aquesta setmana abans que comenci la lliga: “Estem intentant anar tan ràpid com podem, però el mercat no és gens fàcil, perquè hi ha molts clubs pel mig, però aquests dies esperem fer alguna incorporació més per poder augmentar el nivell competitiu.”

Des del principi teníem molt clar que volíem que vingués. Les seves qualitats futbolístiques ens poden donar molt
Quique Cárcel
director esportiu del girona
És un puntal que necessitàvem a la defensa. La seva trajectòria l’avala i segur que ajudarà
Delfí Geli
president del girona
Tenia ganes de tornar a la lliga espanyola i quan va pujar el Girona ja vam començar a pressionar per venir aquí
A l’Stoke també treballàvem la defensa amb tres centrals, així que estic avesat al sistema
Marc Muniesa
Central del girona
Tot i arribar cedit, el central no va descartar un traspàs la temporada que ve
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)