Girona

El rival del Costa Brava

Manchester City

De Robinho a Pep Guardiola

El Manchester City ha canviat la seva història aquesta última dècada amb l’arribada del capital àrab

El conjunt anglès ha fet una inversió multimilionària cada estiu, i en aquest ja ha gastat 240,5 milions d’euros

El Manchester City és la descripció clara del que és el futbol modern. I és que el conjunt anglès té una història força modesta comparada amb els grans equips de les illes Britàniques. De fet, fins al canvi de mil·lenni, el City havia viscut sempre a cavall entre la primera i la segona divisió de la lliga anglesa. En el seu palmarès, això sí, hi lluïen dues lligues, quatre copes, dues copes de la lliga i una recopa d’Europa. Des del 1976, però, el club vivia una sequera que semblava interminable. La història del conjunt anglès, però, va començar a canviar després d’aconseguir retornar a la Premier el curs 2002/03. Des de llavors, els citizens mai han tornat a segona divisió i no ha parat de créixer.

El canvi més important va arribar la temporada 2008/09, amb l’aparició del xeic Mansour bin Zayed al-Nahyan, que va treure el club de tots els problemes econòmics que tenia. El canvi va ser radical, i és que des de llavors pocs equips al món són capaços de competir contra el City. En el futbol, però, els diners no ho són tot i el primer fitxatge que va suposar una inversió important en va ser una bona mostra. L’1 de setembre del 2008, el club va fitxar Robinho, del Madrid, per 42 milions. El rendiment del brasiler no va respondre a l’expectativa, i el club de Manchester va acabar la temporada en una discreta desena posició.

El fitxatge de Robinho no va fer gran el City, però va iniciar una etapa de remodelació a fons del club. Des de llavors, la inversió del xeic, màxim responsable del City Football Group (l’entitat propietària del City i que aviat comprarà el paquet accionarial del Girona), ha anat augmentant cada any i ha permès fer del City un equip capdavanter. Pel que fa a títols, aquest creixement s’ha traduït en dos títols de lliga, una copa, dues copes de la lliga i una supercopa. Roberto Mancini i Manuel Pellegrini van ser els dos tècnics en aquesta ratxa victoriosa, però l’últim pas que ha fet el City ha estat intentar construir un nou model futbolístic de la mà de Pep Guardiola, que afrontarà ara la seva segona temporada al club després de firmar un any en blanc el curs passat. Per intentar alçar algun títol, la inversió d’aquest estiu ha tornat a ser sonada, ja que s’han gastat un total de 240 milions d’euros. Els fitxatges més importants s’han concentrat a la zona defensiva, per a la qual el City ha fitxat el porter Ederson (Benfica) i els defenses Mendy (Mónaco), Danilo (Madrid) i Walker (Tottenham). Els altres dos fitxatges del City d’aquest estiu han estat l’extrem Bernardo Silva (Mònaco) i Douglas Luiz (Vasco de Gama), que ha acabat arribant cedit al Girona.

Precisament, un dels nous fitxatges, Kyle Walker, per qui han pagat 51 milions d’euros, ha estat un dels que no ha viatjat a Girona. De la plantilla del primer equip tampoc ho han fet Jason Denayer, Samir Nasri i Wilfred Bony, que busquen marxar del club.

240,5
Milions
d’euros s’ha gastat aquest estiu el club anglès, que ha fitxat Dougas Luiz (12 milions, cedit al Girona), Ederson (40), Mendy (57,5), Danilo (30), Walker (51), Bernardo Silva (50)
PORTERS
Claudio Bravo 2a temporada
Ederson Moraes Benfica (40 M)
Daniel Grimshae Sub-21
DEFENSES
Vincent Kompany 10a temporada
Nicolás Otamendi 3a temporada
Eliaquim Mangala 3a temporada
John Stones 2a temporada
Benjamin Mendy Mònaco (57,5 M)
Danilo Luiz Real Madrid (30 M)
Tosin Adarabioyo Sub-21
MIGCAMPISTES
Yaya Touré 8a temporada
David Silva 8a temporada
Fernandinho 5a temporada
Kevin de Bruyne 3a temporada
Fabian Delph 3a temporada
Ilkay Gundogan 2a temporada
Leroy Sané 2a temporada
Patrick Roberts 2a temporada
Bernardo Silva Mònaco (50 M)
Oleksandr Zinchenko PSV Eindhoven*
Brahim Díaz Sub-21
Phil Foden Sub-18
DAVANTERS
Sergio Agüero 7a temporada
Raheem Sterling 3a temporada
Gabriel Jesús 2a temporada * El van fitxar l’estiu passat, però va marxar cedit abans de poder debutar.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)