Girona

futbol

girona

Expectació de Champions League

La graderia del gol nord també va passar la prova elevant l’ambient i la presència d’espectadors
Els de Pablo Machín van comprovar que damunt la impecable gespa les forces es poden igualar

Si fa uns anys arriben a dir a un aficionat del Girona que una tarda calorosa d’agost el seu equip s’enfrontaria amb el Manchester City coincidint amb la presentació de la plantilla que competirà per primera vegada en la història del club a la màxima categoria del futbol estatal, la coneguda com la millor lliga del món, segurament el somriure irònic s’hagués apoderat d’ell. La realitat que viu i experimentarà el club gironí manté en un núvol els seguidors blanc-i-vermells, que encara han d’assimilar el fet de conviure amb les estrelles del futbol mundial. De moment, la prèvia de l’inici de lliga va ser d’un nivell considerable. El darrer assaig abans de la primera jornada de lliga, dissabte contra l’Atlético, el primer matx amb punts en joc, va ser una prova a tots els nivells. L’entitat també ha de viure i conviure amb el canvi que suposa la primera divisió pel que fa a accessos –ahir un caos amb llargues cues per agafar les credencials o comprar les darreres entrades, tot per culpa de la informàtica–, de seguretat, mobilitat i logística. L’estadi, sobretot el gol nord, també va passar la prova elevant l’ambient i la bona presència d’espectadors a la graderia –10.235–. El goig que feia el gol i la resta de Montilivi era el de les grans ocasions, impensable en una tarda d’agost d’un dia festiu. L’expectació aixecada per un dels equips favorits al títol de la Premier League i un dels candidats a endur-se la Champions League va ser d’altura. Entre els aficionats gironins, els turistes estrangers afins al club citizen van aprofitar la diada per visitar la ciutat i, ja a la tarda, animar els seus jugadors. Palpar les sensacions de l’equip que serà en les properes hores propietat del grup en què el Manchester City n’és la pedra angular era segurament un altre dels atractius per a ells, que, amb la samarreta blau cel també van intentar fer-se notar, des del córner on normalment hi ha l’afició de l’equip rival o des d’altres ubicacions de l’estadi de Montilivi.

Sense pressió i amb el respecte de competir contra un equip i un club de renom, els jugadors de Pablo Machín van comprovar que damunt la impecable gespa –per cert, intacta al final del partit–, un altre dels elements que van passar amb gran nota el seu primer compromís, jugant onze contra onze les forces es poden igualar. El City jugava amb els teòrics jugadors menys habituals, però Sané, Touré Yaya, Brahim, Danilo i Sterling, entre d’altres, feien basarda.

La prova per als jugadors també va ser superada, i és que els imputs positius per als de Machín aniran molt bé per afrontar amb més confiança el matx de lliga, el primer de la història del club en la màxima categoria.

Els problemes del primer test per al club hauran de ser solucionats en només quatre dies –la construcció de la graderia superior de preferent també–. Serà llavors quan començarà la competició per a tots. El marge de confiança encara en el període de pretemporada hi és. Paciència i molta tranquil·litat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)