Girona

Confiança renovada fins al 2019

El Girona confirma la continuïtat de Pablo Machín fins al 30 de juny del 2019

Amb aquesta ampliació, el de Gómara, que acabava contracte l’estiu vinent, ha renovat ja tres vegades des del 2014

El Girona va anunciar ahir la renovació d’un dels principals valedors del projecte que el club de Montilivi va engegar ja fa tres temporades. Pablo Machín continuarà dirigint el conjunt gironí fins al 30 de juny del 2019, ampliant així el seu vincle per una campanya més –el de Gómara quedava lliure l’estiu vinent–. El director esportiu del Girona, Quique Cárcel, ha fet realitat un dels seus principals desitjos, que no era cap altre que premiar el bon rendiment de l’entrenador amb una millora de contracte que atorgarà estabilitat a un dels protagonistes de l’ascens a primer divisió i augmentarà, de retruc, la confiança que el club té envers la figura del tècnic.

Pablo Machín va arribar al Girona el març del 2014 per substituir Javi López. Amb l’equip en l’última posició de la classificació de segona A i amb un peu i mig a segona B, un tècnic desconegut per la majoria dels aficionats gironins va aconseguir reactivar l’equip, revolucionar el dibuix tàctic amb la implantació del 3-5-2, cada vegada més utilitzat pels conjunts de primera i segona, i assentar les primeres bases dels èxits més recents de l’entitat. La salvació agònica va fer guanyar a Machín la seva primera renovació amb el club blanc-i-vermell fins al 30 de juny del 2016. En la primera temporada completa del tècnic, el Girona va tenir a tocar l’ascens a la màxima categoria, però un gol del Lugo en l’últim minut de la darrera jornada de lliga va impedir pujar de manera directa als gironins, que van acabar golejats en la tornada de la primera eliminatòria del play-off contra el Saragossa. L’excel·lent rendiment de l’equip, que enlluernava tothom, l’objectiu de solidificar encara més el projecte i el fet que l’entrenador tingués propostes suculentes d’altres clubs de segona A i, fins i tot, de primera, va fer que el Girona renovés Machín per segona vegada en un any. L’estiu del 2015, el de Gómara va firmar un contracte de llarga durada fins al 2018, aportant tranquil·litat a l’entorn. La temporada 2015/16 va tornar a ser d’emocions fortes per als gironins que van traçar una trajectòria de menys a més fins a classificar-se per al play-off d’ascens superar el Còrdova, però quedar-se amb la mel a la boca en la darrera i decisiva eliminatòria contra l’Osasuna.

El premi de l’ascens

La constància ben amanida amb l’ajuda i el poder del Manchester City, encara a l’ombra del projecte, va acabar amb el premi més gros per als de Montilivi. Una campanya regular va catapultar els gironins fins al segon lloc final de la taula i l’ascens directe a l’Olimp del futbol estatal, una nova dimensió per al club, el mateix Machín, la resta del seu cos tècnic i força jugadors. El rendiment que el de Gómara ha tret al seu equip temporada a temporada li ha proporcionat el premi a nivell esportiu i, amb la tercera renovació del contracte d’ahir, l’estabilitat i la confiança intacta per continuar treballant i gaudir de la primera divisió.

145 partits amb el Girona

Pablo Machín va ser el desè entrenador que va dirigir el Girona en la recent aventura de l’entitat a segona A –per darrere de Raül Agné (99 partits), Javi Salamero (14), Miquel Olmo (3), Cristóbal Parralo (9), Narcís Julià (33), Josu Uribe (10), Joan Francesc Ferrer, Rubi (46), Ricardo Rodríguez (18) i Javi López (11)–. El de Gómara també és el que més enfrontaments acumula en la categoria amb 145 partits a les espatlles. El tècnic del conjunt gironí ha enllaçat grans resultats des de la seva arribada, i és que, a més de la reacció brillant de l’equip en els seus primers tretze partits –va sumar 21 dels 39 últims punts possibles en la lliga–, les posteriors campanyes van tenir com a factor comú la lluita per les primeres posicions i l’ascens directe –la seva mitjana de punts per partit del tècnic és d’1,69 per enfrontament.

A còpia de bons resultats i establint un patró de joc i un estil reconegut gràcies al seu sistema del 3-52, Machín s’ha guanyat el cor dels aficionats blanc-i-vermells i el respecte dels seus homòlegs en els altres equips. El repte de debutar a primera serà diferent amb el confort de gaudir de dos anys més de contracte, una estabilitat que en el món del futbol sol ser efímera, però que honra el club amb un gest perseguit des de fa setmanes per la direcció esportiva. Sense anar més lluny, durant l’acte de presentació de la renovació d’un altra peça important, Pere Pons, el màxim responsable d’aquesta àrea, Quique Cárcel, va reconèixer la proximitat de l’entesa total entre totes les parts: “La nostra idea és que Pablo Machín continuï en el projecte del Girona i, per tant, volem allargar el seu contracte un any més”, comentava Cárcel, en una declaració d’intencions que ha estat completada 24 hores després. A través de les xarxes socials, el mateix tècnic va valorar la seva renovació amb un missatge emotiu: “De salvar-nos de segona B a gaudir de la primera divisió en tres anys i mig. Estic entusiasmat de seguir formant part del Girona. Gràcies per la vostra confiança”, deia Pablo Machín.

A falta de desencallar les contractacions en qualitat de cedits del carriler esquerre Johan Mojica, provinent del Rayo Vallecano, i del davanter Kayode via City, el Girona continua treballant per preparar el debut a primera contra l’Atlético.

EL CONFORT

Machín veu com el club premia els èxits aconseguits amb un any més de contracte

CONSTÀNCIA

El tècnic va salvar el Girona del descens a segona B i, tres cursos després, l’ha pujat a primera

EL RECORREGUT

El de Gómara és l’entrenador que més partits ha dirigit el club a segona A

EL NOU REPTE

Machín, novell a primera divisió, té el repte d’obtenir la permanència en la categoria

LES INTENCIONS

Quique Cárcel ja ha avisat en diverses rodes de premsa que volia renovar Pablo Machín

LONGEVITAT

Si esgota el nou contracte, el tècnic encadenarà cinc cursos complets amb el Girona

La tercera renovació d’una peça clau després de Portu i Pere Pons

El Girona està lligant curt totes les peces més importants que l’han portat a l’èxit les darreres temporades. Encara el mes de juny, just acabar la temporada històrica de l’ascens, l’entitat de Montilivi va renovar el contracte del mitjapunta Cristian Portugués, Portu, fins al 30 de juny del 2021. L’exjugador de l’Albacete va fer un excel·lent primer curs com a blanc-i-vermell i es va convertir en un futbolista indispensable per a Pablo Machín –41 partits disputats i 3.233 minuts acumulats–. De fet, les actuacions de Portu havien despertat l’interès d’altres clubs, així com les de Pere Pons. El de Sant Martí Vell ha estat un altre dels futbolistes renovats pel Girona, en el seu cas, fins al 2020. El gironí és ja tota una institució per a l’entitat i la seva continuïtat confirmada dimarts ha tingut un component sentimental per als aficionats. La de Machín també la tindrà, i és que la seva és la tercera ampliació d’impacte del club.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)