Girona

“Ajudaré allà on calgui”

“Estic preparat, i per això he acceptat venir al Barça i perseguir aquest somni”, va comentar el migcampista brasiler, que aterra al Barça amb la voluntat “d’ajudar els companys”

Al llarg de les últimes temporades, les presentacions dels nous fitxatges del Barça segueixen un patró: a primera hora del matí, visita a l’Hospital de Barcelona per passar la corresponent revisió mèdica. Després, trasllat cap al Camp Nou per signar, acompanyat pel president Josep Maria Bartomeu, el contracte, que en el cas de Paulinho Bezerra el vincula al club durant les properes quatre temporades. Primera aparició sobre la gespa de l’estadi vestint els colors blaugrana–en el seu cas amb el dorsal 15 a l’esquena– i sessió fotogràfica fent els corresponents tocs de pilota. Aquest acostuma a ser un acte obert i ahir va aplegar prop d’un miler d’aficionats –amb preeminència de turistes i nois joves– a la graderia de tribuna. Com a novetat hi havia la presència d’infants del futbol de base, que van compartir un rondo amb el migcampista brasiler, que aterra al Barça amb 29 anys i després que el club blaugrana hagi pagat al Guanghzou Evergrande xinès 40 milions d’euros. Precisament el que establia la seva clàusula de rescissió.

Com també pertoca, Paulinho no va perdre el somriure al llarg de la presentació, abstraient-se de la baixa moral que envolta el club, augmentada per la impotència que ha mostrat l’equip en els enfrontaments de la supercopa contra el Madrid. En l’aspecte anímic, l’arribada de Paulinho no canvia les sensacions de l’entorn culer, però el jugador va expressar la seva voluntat de dedicar-se a fons “a ajudar els companys”. I què pot aportar a l’equip? “Ajudo més en defensa, però he de dir que durant tota la meva carrera he jugat avançat. M’agrada jugar a dalt, prop de l’àrea rival, i aquesta és la meva mentalitat també aquí. Però ajudaré allà on calgui. Tot dependrà de les circumstàncies”, va detallar el migcampista.

Tot i tenir credencial d’internacional pel Brasil, durant els últims dos anys ha militat en la lliga xinesa enrolat al Guangzhou, després que la seva etapa al Tottenham –entre 2013 i 2015– no anés com desitjava. “La primera temporada [al club anglès] va ser bona, però en la segona no vaig tenir continuïtat. Però he respirat ambients nous en acceptar el desafiament del futbol xinès, on he recuperat la confiança”, va explicar. De fet, en la seva estada al futbol asiàtic ha guanyat els principals títols, però té clar que jugar al Barça és una oportunitat única i irrenunciable: “Jugar al Barça és un somni. Sempre he volgut estar aquí.”

Precisament, per tal de propiciar el seu fitxatge pel Barça, el migcampista brasiler ha acceptat rebaixar-se l’elevat sou que tenia al Guangzhou. “Són temes avorrits”, va comentar respecte a les qüestions econòmiques. “Per a mi el més important és la meva carrera, perquè econòmicament hi ha molts llocs on guanyar diners”, va afegir.

Paulinho confia a l’hora d’adaptar-se a l’estil de joc del Barça –“Considero que tots els esforços que s’han fet perquè jo sigui aquí és perquè veuen que hi puc jugar”, va apreciar– i va expressar les seves ganes de debutar en partit oficial: “Fa uns dies que no jugo i el que vull és jugar; ja en tinc ganes, allà on em manin.”

Confiança de Robert

El fet d’arribar amb ritme competitiu –la lliga xinesa està en plena temporada– afavoreix que pugui entrar ja en la dinàmica blaugrana si Ernesto Valverde ho considera oportú. Així ho va destacar Robert Fernández, secretari tècnic del Barça, que va acompanyar Paulinho en la roda de premsa de presentació. “Reuneix les condicions que ens ajudaran. Te experiència, ha jugat al Corinthians, a la selecció brasilera, al Tottenham... I a la lliga xinesa sempre ha estat el jugador més valuós. Reuneix les condicions per afrontar un repte que sempre és complex”, va asenyalar en relació amb el brasiler.

Sobre com pot afectar l’arribada del migcampista brasiler en el futur de Sergi Roberto a l’equip blaugrana, Robert va desvincular una cosa de l’altra: “Per què l’ha d’afectar? –es va preguntar– S’han dit moltes coses aquesta setmana. Hem parlat amb ell –referint-se al reusenc– i li hem desitjat que faci una gran feina, com la temporada passada. És un jugador molt important per a nosaltres. Volem que estigui molts anys aquí. Estem parlant d’un jugador de la casa, que té molta qualitat i que és vital per al Barça.”

LES FRASES

Al futbol xinès he recuperat la confiança i he guanyat títols, però això és el Barça, un somni. Sempre he volgut estar aquí
Ajudo més en defensa, però durant tota la meva carrera he jugat avançat. Tot dependrà de les circumstàncies
Paulinho
Ens ajudarà. Ha jugat al Corinthians, a la selecció brasilera, al Tottenham... I a la lliga xinesa sempre ha estat el jugador més valuós
Per què [el fitxatge] ha d’afectar Sergi Roberto? Ell és un jugador molt important i el volem aquí molts anys
Robert Fernández
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)