Nàstic

futbol

nàstic

Superats d’entrada

Nàstic. L’Almeria demostra que està més fet i derrota l’equip tarragoní gràcies a un gol de Caballero en la primera part (29’). Els grana, malgrat tot, topen amb el pal en l’última acció

NÀSTIC 0 ALMERIA 1

NÀSTIC:Dimitrievski, Kakabadze, Suzuki, Perone, Javi Jiménez, Xavi Molina, Maikel Mesa, Sergio Tejera (Álvaro Bustos, 85’), Juan Muñiz (Stéphane Emana, 60’), Juan Delgado (Tete Morente, 81’) i Manu Barreiro.ALMERIA:René, Marco Motta, Joaquín, Morcillo, Nano, Mandi, Rubén Alcaraz, Gaspar Panadero (Hicham, 68’), Fidel, Pozo (Owona, 81’) i Caballero (Pervis, 73’).GOLS:1-0 (29’) Caballero.ÀRBITRE:De la Fuente Ramos.T.G.:Als locals Sergio Tejera i Maikel Mesa, i al visitant Pozo.PÚBLIC:5.861 espectadors.

El Nàstic no va començar amb bon peu la lliga i va perdre contra l’Almeria. Els grana van evidenciar que Lluís Carreras, que espera algun últim retoc, té feina encara per fer rutllar un equip que ahir va ser excessivament vertical, revolucionat a estones, i que amb prou feines va deixar entreveure els bons detalls d’una pretemporada prometedora. El Nàstic es va veure superat per un Almeria més fet i amb les idees més clares, i que va resoldre el partit gràcies a un gol de Caballero en la primera meitat (29’). Malgrat tot, el Nàstic va tenir l’empat a tocar, en una rematada al pal de Maikel Mesa en l’última acció.

La primera alineació de Lluís Carreras va tenir una línia defensiva de quatre formada per Kakabadze i Javi Jiménez als laterals, i Perone i Suzuki a l’eix. Xavi Molina va actuar de sortida com a pivot defensiu al mig del camp, amb Juan Muñiz i Maikel Mesa al davant, formant un triangle que ocupava força terreny. La banda dreta era per a Juan Muñiz, l’esquerra per a Juan Delgado i la punta d’atac, per a Manu Barreiro. L’Almeria va aprofitar els espais a la zona ampla per arribar amb certa facilitat a la zona de perill, amb Pozo i Fidel especialment actius i incisius. Pozo va ser el primer a posar a prova Dimitrievski amb un xut ras i sec (11’) i, tot seguit, Fidel va acabar amb poc angle una bona diagonal (12’). Més clara va ser l’ocasió que va tenir Caballero, amb massa temps i espai per preparar un xut que li va sortir tou i centrat (18’). El Nàstic intentava, sobretot, projectar-se per les bandes, i per l’esquerra es va gestar la gran ocasió grana del primer temps. Delgado, que ja havia trobat forat pel seu carril en el segon minut de joc, en una acció mal finalitzada, va arribar a la línia de fons i va fer una assistència a Tejera, que va rematar de molt a prop, amb tot a favor. René, però, va respondre esplèndidament. La pilota encara era viva i Tejera la va passar a Maikel Mesa, que va xutar alt des del punt de penal (21’). Però era l’Almeria el que combinava més i millor i, una altra vegada des de l’esquerra, lloc habitual d’entrada dels andalusos, Pozo es va moure fins a situar-se al límit de l’àrea gran i va fer una gran assistència a Caballero, que no va perdonar amb Dimitrievski impotent (29’).

La primera meitat va acabar amb el partit sota el control de l’Almeria, i el primer quart de la segona va canviar poc el panorama, amb els visitants més còmodes i una acció entre Pozo, Fidel i Caballero per inquietar els locals (48’). Així, Carreras va intentar canviar la dinàmica del duel fent entrar Emana per Muñiz. El camerunès es va situar en punta, al costat de Barreiro, i el lateral Javi Jiménez va avançar la seva posició per donar més profunditat a l’esquerra. Era, pràcticament, un 3-4-3, ja que Tejera estava ben a prop dels dos davanters. El Nàstic, precipitat, no va trobar la manera de millorar les prestacions. Només un parell d’accions a pilota aturada, sobretot una farcida de rebots que va acabar amb una volea desviada de Tejera (76’), van exigir la defensa visitant. A l’altra àrea, Fidel va tornar a demostrar qualitat amb una acció en què va anar retallant fins a fer un gran xut de rosca desviat, molt encertadament, per Dimitrievski (77’). Amb un resultat curt, però, qualsevol detall pot canviar el signe del duel. El Nàstic, en els últims instants, hauria pogut empatar, però Javi Jiménez, al límit de l’àrea petita, va xutar amb l’esquerra en comptes de la dreta, més lògic, i li va sortir un xut escarransit (90’). I, en l’última acció, Mesa, en bona posició, va xutar al pal (93’).

ELS VESTIDORS

Hem començat sense tenir gaire clar el que havíem de fer. També hi ha hagut algun desajustament al darrere. Hem de ser més solidaris
Hem fet un partit molt complet i la victòria és merescuda. Vèncer reforça el treball
Luis Miguel Ramis
entrenador de l’almeria
Tenim el que tenim. Si arriba algun jugador més, millor. Si no, ho tirarem endavant
Lluís Carreras
entrenador del nàstic
Més que pèrdues nostres, han aprofitat les individualitats. I han tingut més encert, que ens ha faltat a nosaltres, igual que control

Tres jugadors del filial a la banqueta

Lluís Carreras va sorprendre deixant fora de la convocatòria Ikechukwu Uche –que tot just es va incorporar als entrenaments la setmana passada–, Carlos Blanco i Sandro Toscano, i situant a la banqueta tres futbolistes del filial, la Pobla de Mafumet, que van fer la pretemporada amb l’equip: Roger Figueras, Rayco i Ivan de Nova. Tot i això, cap dels tres no va participar en el partit, ja que Carreras va escollir, per als canvis de la segona part, Stéphane Emana, Álvaro Bustos i Tete Morente.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)