Reus

Un punt des del rigor

Reus. El conjunt roig-i-negre s’estrena amb un empat valuós al camp del Lugo, un rival que ho va buscar amb més empenta però que va topar amb la bona tasca defensiva dels de López Garai

lugo 0 reus 0

LUGO:Juan Carlos; Campabadal, Bernardo, Pedro, Kravets; Seoane, Azez; Iriome (Guille Donoso, 63’), Campillo (Sergio Díaz, 78’), Fede Vico; i Cristian Herrera (Escriche, 67’).REUS DEPORTIU:Edgar Badia; Campins, Olmo, Iñiguez, Migue García; Gus Ledes, Carbonell (Tito, 78’); Cámara, Miramón, Ricardo Vaz (David Haro, 61’); i Edgar Hernández (Máyor, 64’).ÀRBITRE:López Toca (col·legi cantàbric).T.G.:als locals Kravets, Campillo i Campabadal; i al visitants Gus Ledes.PÚBLIC:3.106 espectadors.

El Reus va viatjar a Lugo amb un objectiu: sumar. I el va assolir. Els roig-i-negres van començar la temporada aconseguint un punt valuós en un escenari que no és fàcil. L’estratègia de López Garai era senzilla, i va funcionar. A mitges, això sí, perquè, si ho hagués fet del tot, el seu conjunt hauria tornat a la capital del Baix Camp amb els tres punts al sarró. La idea era frenar l’empenta del Lugo i mirar d’agafar-lo desprevingut en algun contraatac. La primera part del pla va sortir molt bé, ja que l’equip es va defensar a la perfecció. La segona, però, no tant. El Reus continua sent un bloc que necessita generar molt perill per marcar algun gol i, ahir, creant molt poques ocasions, va ser impossible batre Juan Carlos.

Si per alguna cosa es caracteritzava el conjunt roig-i-negre la temporada passada era per la seva capacitat de sacrifici. Encara és aviat per treure conclusions, però ahir la identitat que va mostrar l’equip va ser la mateixa. El Reus va ser un bloc ordenat i rigorós. Va cedir el control del partit a l’equip local, que tenia l’obligació moral de dur la batuta, i es va replegar bé al darrere. De fet, els de López Garai van mantenir a ratlla els atacants del Lugo i, tot i que els gallecs van generar moltes més ocasions de perill, gairebé tot eren xuts llunyans o centrades laterals, unes accions que els del Baix Camp defensen molt bé.

Ho van intentar Fede Vico (19’), amb una rematada que Olmo va refusar a córner; Iriome, amb un cop de cap que va blocar Edgar (29’); Cristian Herrera, amb una canonada que va marxar fregant el travesser (32’); Campillo, amb una centrada xut que el porter del Reus va aturar (42’), i, per acabar, Herrera ho va tornar a provar amb una rematada de cap. El sentinella visitant, però, va impedir que la pilota acabés al fons de la xarxa (44’). Per part dels roig-i-negres, l’única ocasió va ser un xut llunyà de Cámara en el 13 que Juan Carlos va blocar. La llauna, amb tot, va quedar per obrir, i això ja era una bona notícia per als visitants.

Control sense encert

En el segon temps, la tònica va ser molt similar, però el desgast del Lugo en la primera part s va fer que al conjunt visitant li costés més arribar a l’àrea del Reus. De fet, la primera oportunitat després de la represa la va tenir Edgar Hernández, però la seva arribada va acabar amb un xut fluix a les mans del porter. Després, la tasca defensiva dels dos equips, i també el fet que començar sumant no sigui al cap i a la fi una mala notícia per a ningú, va propiciar un partit amb alternances però sense ocasions. El Reus ho va intentar en el darrer quart d’hora, en què va pressionar el Lugo, però va faltar clarividència. Només Máyor, amb un xut massa creuat després de recuperar una pilota, va tenir el gol a tocar (83’).

ELS VESTIDORS

En el primer temps el Lugo ens ho ha fet passar malament, però en la segona part hem estat millor i hem tingut ocasions de gol
Aquest punt ens serveix per creure en tot el que hem fet durant la pretemporada
Aritz López Garai
ENTRENADOR DEL REUS
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)