1a femenina

El Barça, com quasi sempre

Copa Catalunya femenina. Les blaugrana imposen la lògica i s’enduen el títol contra l’Espanyol, que, tot i això, planta cara i deixa una bona imatge

barça 3 Espanyol 0

BARÇA:Ràfols, Gemma, Torrejón, Roddik (Ruth, 73’), Melanie (Leila, 73’), Bussaglia (Unzué, 83’), Aitana Bonmatí (Patri Guijarro, 60’), Alèxia, Bárbara Latorre (Olga Garcia, 60’), Mariona (Pina, 83’) i Andressa Alves.ESPANYOL:Mariajo, Inés, Carola (Molina, 83’), Baudet, Leticia, Eli del Estal, Brenda, Dulce, Paloma (Luana, 74’), Sandra i Ester.GOLS:1-0 (33’) Dulce, en pròpia porteria. 2-0 (35’) Bárbara Latorre. 3-0 (92’) Patri Guijarro.ÀRBITRE:Acevedo Dudley.T.G.:a Bussaglia i Gemma, del Barça; i a Paloma, Inés i el tècnic Joan Bacardit, de l’Espanyol.PÚBLIC:uns 900 espectadors.

Quart títol consecutiu –i vuitè en nou anys– per al Barça, que es va imposar en la final a l’Espanyol en un partit que va quedar gairebé resolt en el primer temps amb dos gols en dos minuts. Tot i això, les blanc-i-blaves van deixar una bona imatge i van aconseguir, durant bona part del duel, jugar de tu a tu contra un rival superior.

El partit no va servir per veure gaires cares noves –l’Espanyol va tenir problemes amb el transfer d’algunes jugadores i Fran Sánchez va donar descans a les internacionals que es van incorporar més tard–, però sí per començar a intuir les línies mestres dels dos equips, que enguany estrenen tècnic. Sorprenent la proposta d’un Espanyol atrevit en la sortida de la pilota, que va aconseguir en molts moments treure-li al conjunt blaugrana. Tot i això, el Barça dominava, còmode en la pressió i mostrant la seva major qualitat quan aconseguia recuperar la possessió. La primera gran ocasió, però, va caure del costat blanc-i-blau, quan Roddik va salvar sobre la línia una rematada forçada de Baudet (24’). Però el partit es va trencar en una jugada desafortunada del conjunt periquito poc després que es complís el minut 30 de joc: Dulce no va estar encertada a l’hora de rebutjar una centrada d’Andressa Alves i es va introduir la pilota a la porteria. I amb l’Espanyol encara tocat, una genialitat de Bárbara va permetre a les de Fran Sánchez fer el 2-0 dos minuts després. Amb el partit molt a favor per al Barça, en la segona part l’Espanyol va intentar fer un pas endavant, però la fatiga va anar trencant el partit i Mariajo va evitar en més d’una ocasió el gol culer. Fins que en l’afegit, Patri Guijarro va fer el 3-0 definitiu.

En els primers minuts, l’Espanyol ha sortit molt agressiu, però crec que hem dominat el partit