Barça B

futbol

barça b

Que serveixi de lliçó

Barça B. El filial blaugrana, tou i erràtic, ensopega en l’estrena a casa contra un Tenerife superior, que va encarrilar la victòria en el primer temps i després no va concedir ocasions

barça b 0 tenerife 3

BARÇA B:Varo; Rodri Tarín, Fali (Abel Ruiz, 72’), Martínez, Miranda; Aleñá, Sarsanedas (Alfaro, 59’), Ruiz de Galarreta; David Concha (Carles Pérez, 72’), Marc Cardona i Vitinho.TENERIFE:Dani Hernández; Luis Pérez, Jorge Sáenz, Carlos Ruiz, Camille; Vitolo, Aitor Sanz; Suso Santana (Bryan, 82’), Tyronne, Juan Carlos (Alberto, 66’); i Juan Villar (Longo, 52’),GOLS:0-1 (29’) Juan Carlos. 1-1 (39’) Suso Santana, de penal. 0-3 (69’) Longo.ÀRBITRE:Ais Reig (col·legi valencià).T.G.:als locals Fali i Vitinho; i al visitant Vitolo.PÚBLIC:2.283 espectadors.

Si l’estrena a Valladolid va ser dolça, ahir tot aquell bon sabor de boca es va esvair amb l’amargant gust de la derrota. El Barça B volia refermar les bones sensacions exhibides al José Zorrilla, però no va poder ni apropar-se a l’objectiu. Contra un Tenerife fet amb gent bregada en la categoria, l’equip que entrena Gerard López va rebre un correctiu. Més que pel resultat, per com va controlar el rival totes les parcel·les del camp i per com va gestionar els moments del partit. El 0-3, veient com va acabar la història, no va ser del tot un mal resultat. Vaja, que ahir va quedar palès que l’equip està en construcció i, davant les exigències del nou escenari, la derrota ha de ser alliçonadora. Aquí l’errada és paga caríssima.

D’entrada, el Tenerife va permetre al Barça B desplegar el seu joc i es va veure un futbol vistós. Val a dir, això sí, que la pilota va arribar fins on la defensa visitant va voler, ja que, d’ocasions, n’hi va haver ben poquetes. Feia la sensació que el partit s’obriria o bé per una espurna de qualitat d’algú o bé per tot el contrari, una pífia. I així va ser, malauradament per al Barça B. En el minut 29 de joc, una pèrdua de pilota a la medul·lar va permetre a Juan Villar i Juan Carlos plantar-se sense gairebé oposició a l’àrea. El primer va assistir el segon, que va enviar la pilota al fons de la xarxa amb un xut ajustat al pal. Una desgràcia que no va venir sola, ja que després d’una rèplica fallida de Miranda, l’àrbitre va assenyalar penal més que rigorós de Fali sobre Juan Villar. Suso Santana no va desaprofitar l’avinentesa i va fer el segon (39’). Just després hauria pogut caure el tercer, però per sort Alberto Varo va blocar el xut de Villar, que va rebre sol. La millor notícia per als de Gerard, amb tot, va ser que arribés el descans.

Sense reacció

Que el 0-2 havia deixat tocat el Barça B va quedar clar en l’arrencada del segon temps. El filial blaugrana estava desconcertat contra un Tenerife que sabia molt bé el que havia de fer. Gerard va intentar reactivar l’equip fent entrar Alfaro, però tot i que a partir de llavors va tenir un pel més de presència ofensiva, va faltar clarividència per marcar i posar la por al cos dels visitants. Més aviat al contrari, ja que en el minut 69 Samuele Longo va sentenciar el partit aprofitant un marcatge tebi i una bona assistència de Suso Santana. Els últims vint minuts van ser un suplici per al Barça B. Se li van fer eterns, ja que amb el partit trencat el Tenerife va protagonitzar un monòleg ofensiu que va convertir Varo en el millor jugador local. Només les intervencions del porter de la Canonja van evitar que la clatellada fos encara més forta.

M’ha agradat la posada en escena i crec que hem estat bé els primers 30 minuts, però una errada ens ha acabat penalitzant
Hem d’aprendre la realitat de la categoria, a segona divisió els errors es paguen molt cars
Gerard López
ENTRENADOR DEL BARÇA B
Ha estat un partit molt difícil contra un bon equip, ha estat una llàstima i caldrà seguir treballant
Vitinho
EXTREM DEL BARÇA B

José Arnáiz signa per tres anys amb opció a dos més

Després d’anunciar divendres passat el principi d’acord amb el Valladolid pel traspàs de l’atacant José Arnáiz, el Barça va fer oficial ahir la seva arribada. L’extrem esquerre manxec, de 22 anys, va passar el reconeixement mèdic de manera satisfactòria i va signar el seu contracte amb el club blaugrana. Arnáiz, per qui el Barcelona pagarà una xifra inferior als 4 milions d’euros de la seva clàusula de rescissió –les variables en poden augmentar el preu– ha firmat per tres temporades amb dues més d’opcionals. Durant les primeres tres campanyes, la seva clàusula de rescissió serà de 20 milions d’euros, una xifra que es multiplicarà per dos si s’executa la clàusula per prolongar el contracte dues temporades més.