Territorial

El Barça defensa la corona

Divisió d’honor juvenil. Després de recuperar el títol la temporada passada, els de Gabri Garcia intentaran tornar-lo a aconseguir. L’Espanyol de Luis Blanco i el Mallorca, els principals rivals

El Barça i l’Espanyol; l’Espanyol i el Barça. Amb el permís del Mallorca, segon l’any passat, els dos grans equips catalans són els grans favorits a disputar-se el títol d’un grup amb presència majoritària del nostre país. Dels setze equips del grup, deu seran catalans: entre ells, un debutant, el Nàstic Manresa.

A excepció de les temporades 1995/96 i 1997/98, en què el València va acabar campió, el Barça i l’Espanyol s’han repartit els títols de lliga del grup III des de la creació d’aquest format de competició, l’any 1995. Així, doncs, no hauria d’estranyar que els blaugrana i els blanc-i-blaus siguin considerats els dos grans favorits per guanyar el campionat. El Mallorca, subcampió els dos últims anys, s’ha guanyat també el dret de ser inclòs en la tripleta de favorits.

Un pas més enrere, però com sempre disposats a aprofitar qualsevol oportunitat per situar-se entre els grans, el Cornellà i la Damm aspiren a millorar la quarta i la cinquena posició de l’any passat. Per la seva banda, el Girona i el Nàstic, consolidats en la categoria, intentaran fer un pas més i l’objectiu serà mirar de millorar l’actuació del curs passat, mentre que el Sant Andreu continua amb la línia de nodrir de joves del planter el primer equip i, per això, la supervivència en la categoria és bàsica.

Debutant en l’elit

Si l’any passat va ser la Unificació Bellvitge l’equip català que es va estrenar en la màxima categoria del futbol formatiu, enguany aquest rol el tindrà el Nàstic de Manresa.

Els de la capital del Bages, que l’any passat també eren nouvinguts en la lliga estatal, han tingut un ascens meteòric i en dos anys han passat de la categoria preferent a la divisió d’honor. Entrenats pel jove Ferran Costa, de 22 anys i que també s’estrena en la categoria, els manresans tenen en el punt de mira aconseguir la permanència com més aviat millor. Un objectiu que compartiran amb el Bellvitge i el Lleida.

Els hospitalencs, després d’una temporada històrica en què es van salvar sense gaires patiments, s’han hagut de reinventar i fer un equip totalment nou, mentre que els de la Terra Ferma afronten el retorn a divisió d’honor amb il·lusió.

ASPIRANTS

La Damm i el Cornellà intentaran situar-se entre els equips professionals

NOUVINGUT

El Nàstic de Manresa debutarà enguany en la màxima categoria del futbol juvenil

TERCER ANY

Gabri Garcia afronta el seu tercer curs al Barça. L’Espanyol estrena tècnic

El Barça, un calendari carregat

El vigent campió, el Barça, haurà d’afrontar la defensa del títol amb una dificultat afegida, la Youth League, que obligarà el conjunt de Gabri Garcia a jugar moltes setmanes diumenge-dimecres-diumenge, un gran hàndicap per a un equip juvenil. Tot i això, però, aquesta càrrega de partits no va impedir que el Barça es proclamés campió de lliga i arribés a la final a quatre de la competició europea, un objectiu que miraran de repetir enguany. I és que la Youth League no deixa de ser un aparador per a aquests joves jugadors que conviuen per primera vegada amb l’elit del futbol europeu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)