Territorial

D’emoció no en faltarà

1a catalana. La màxima categoria del futbol català comença aquest cap de setmana amb un munt de candidats a lluitar per l’ascens a tercera divisió

Tret de sortida a les categories territorials amb la primera catalana com a principal atractiu. Amb moltes novetats, cinc equips procedents de tercera –tots al grup 1– i un munt de candidats en la lluita per l’ascens, la categoria es preveu enguany igual d’emocionant que en els últims cursos, en què la igualtat ha estat la tònica dominant.

Al grup 1, la Jonquera, la Muntanyesa, el Manlleu, el Júpiter i el Sabadell B, tots equips que van baixar el darrer curs, aspiren a recuperar la categoria. Es veuran les cares amb altres galls com ara el Llagostera B i el Mollet, que el curs passat van treure el cap per la zona alta de la taula. A l’altre grup, no hi haurà cap equip provinent de tercera, però sí molts conjunts amb gana després d’haver-se quedat el darrer curs a les portes de l’ascens de categoria.

I els equips que no lluitin per pujar saben també que no es poden relaxar. Els onze descensos que es van produir el curs passat són un bon avís per a navegants.

AL GRUP 1

Molts galls amb la presència, entre altres, dels cinc equips que van baixar de tercera

AL GRUP 2

L’Andorra, l’EFAC, el Martinenc, el Sants o el Balaguer intentaran lluitar de nou per l’ascens

Complicat, i molt

El grup 1 de primera catalana crec que serà el més complicat i igualat de les últimes temporades. Fa set o vuit anys quan jo hi jugava ja ho era, després potser va baixar una mica el nivell, però aquest curs ha tornat a pujar, i molt. Tots els equips que van baixar de tercera divisió en formen part: la Jonquera, la Muntanyesa, el Manlleu, el Júpiter i el Sabadell B. Però mai se sap... Et penses una cosa i en surt una altra. Venir de tercera no és cap garantia de res. Crec que tots els conjunts del grup són candidats i poden aspirar a lluitar per alguna cosa en el campionat: el Manresa, la Fundació Grama....No hi haurà cap partit fàcil. Altres temporades potser sí que veies un grup de quatre o cinc clubs més fluixets, però aquest mires els noms i no veus cap equip dèbil a la categoria. Veig una primera catalana molt i molt competitiva.

De fàcil, res

No hi ha cap equip dels que han baixat de tercera divisió, però de cap manera serà una lliga fàcil la que hi haurà al grup 2: aquí qualsevol equip et pot pintar la cara. El Balaguer, l’Andorra, el Sants i el Martinenc l’any passat es van quedar a les portes de pujar i són favorits per pujar... I després sempre hi ha el típic equip revelació, que ningú l’espera i apareix després per la zona alta. Ja ho té això, aquesta categoria; l’any passat va passar amb el Sant Cristòfor. Pel que fa a la zona baixa, jo sempre soc partidari de mirar cap amunt, però és cert que el darrer curs hi va haver onze descensos i cal anar amb peus de plom. Finalment, al grup 2 els desplaçaments són molt més llargs. Econòmicament i per qüestions de temps és una molèstia, però també és cert que això ajuda a fer més grup i que els jugadors passin més hores junts.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)