1a femenina

1a divisió femenina

Barça

Recordi’n el seu nom

Pina, que s’ha fet un fart de marcar gols en categories inferiors, va fer vuit dianes en la pretemporada amb les grans

Serà jugadora del filial, però Fran Sánchez ja ha deixat clar que té moltes possibilitats de pujar a entrenar-se sovint amb el primer equip

Amb 16 anys acabats de fer durant la pretemporada, Clàudia Pina ja seria una jugadora consolidada al primer equip si això li hagués passat fa deu anys. Ara, amb un futbol estatal cada vegada de més nivell i amb un Barça professionalitzat i ple d’estrelles internacionals, la situació de la prometedora davantera és la més lògica per la seva edat: després de deixar molt bones sensacions en la pretemporada del primer equip, Pina seguirà creixent amb el filial a segona divisió.

En un estiu complicat per al planter blaugrana per la marxa de diverses jugadores joves a la recerca d’una oportunitat a primera divisió que el Barça no els podia oferir a curt termini –entre les quals, alguna de molt dolorosa, com la de la defensa Laia Aleixandri, que dissabte va debutar com a titular amb l’Atlético–, Fran Sánchez va comptar amb nou jugadores del filial en l’inici d’una pretemporada marcada per l’absència de bona part de les jugadores del primer equip que es trobaven disputant l’europeu. I entre totes elles, un nom va destacar per sobre de totes: amb vuit gols, Clàudia Pina es va presentar en societat i es va guanyar, juntament amb la migcampista Anna Torrodà, que Sánchez comptés amb ella fins al final de la pretemporada. “Tant la Clàudia com l’Anna s’ho han anat mereixent en cada entrenament i partit, aquesta és la dinàmica que han de tenir”, va explicar el tècnic, satisfet amb l’actuació de les més joves: “Durant la pretemporada han mantingut el nivell de les jugadores del primer equip i ara el que han de fer és seguir treballant i esforçant-se perquè estiguin preparades quan les necessitem.”

Un graó per sobre

Des de la seva arribada procedent de l’Espanyol ara fa cinc anys, l’atacant barcelonina sempre ha anat un pas més enllà de les seves companyes de generació. En edat infantil, Pina va arribar a fer 100 dianes en una sola temporada i el curs passat va liderar amb els seus gols el juvenil i el filial per proclamar-se campiones de les seves respectives lligues. Amb el primer va fer 34 gols en tan sols 15 partits (una mitjana de 2,3 per partit), mentre que amb el segon equip va marcar 13 dianes –amb tres hat-tricks inclosos– contra jugadores que en alguns casos li doblaven l’edat. Vistes les xifres i la sensació de superioritat –els entrenadors rivals que l’han patit la qualifiquen d’imparable–, a can Barça volen mimar-la per evitar que se segueixin repetint les fugues de l’estiu passat, tot i que volen anar a poc a poc. De moment, el club blaugrana li ha donat la possibilitat d’estudiar a la Masia perquè sigui així més fàcil poder-s’ho combinar sempre que la cridin per entrenar-se amb el primer equip. “En principi és jugadora del filial, però sí que és cert que té força possibilitats d’anar pujant a entrenar-se amb el primer equip”, va explicar Fran Sánchez quan va acabar la final de la copa Catalunya, en la qual Pina va disposar d’uns minuts després de marcar dues dianes en la semifinal. “De la Clàudia destacaria la seva evolució en l’aspecte defensiu, perquè en l’ofensiu ja sabíem tots del seu olfacte golejador”, va concloure el tècnic, que durant la pretemporada es va mostrar especialment atent i didàctic amb la jove jugadora.

Un cop acabada el període de preparació i amb el retorn de les internacionals, però, Pina ha tornat al filial, en el qual, en principi, hauria de ser una de les líders. De moment, en la primera jornada, contra el Seagull, un altre dels candidats a lluitar pel títol, va tornar a demostrar la seva qualitat amb un gol memorable després d’una conducció plena de potència i velocitat des del mig del camp. De moment, l’objectiu de consolidar-se en el primer equip encara sembla llunyà, però si tot segueix el seu curs, Pina està destinada a marcar una època en el futbol femení estatal. Per si de cas, de moment, no oblidin el seu nom.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)