Nàstic

Nàstic

Segona divisió A

Diluïts un cop més

Nàstic. L’equip grana aguanta l’empenta del Cadis en la primera part, però després sucumbeix a l’efectivitat de Barral i Álvaro García, i continuarà una jornada més a la cua de la classificació

cadis 2 nàstic 0

CADIS:Cifuentes; Carpio, Marcos Mauro, Servando, Brian Oliván; Abdullah, Garrido; Salvi, Álvaro García (Dani Romera, 84’), Aitor García (Álex Fernández, 91’); i David Barral (Carrillo, 72’).NÀSTIC:Dimitrievski; Kakabadze (Omar, 77’), Suzuki, Carlos Blanco, Perone, Javi Jiménez; Eddy, Xavi Molina (Juan Muñiz, 69’), Maikel Mesa; Uche i Delgado (Manu Barreiro, 62’).GOLS:1-0 (54’) David Barral. 2-0 (73’) Álvaro García.ÀRBITRE:Prieto Iglesias. (col·legi navarrès).T.G.:al local Brian Oliván; i als visitants Suzuki i Javi Jiménez.PÚBLIC:13.492 espectadors.

De decepció en decepció. Aquesta és la trista deriva que ha pres el Nàstic en aquest inici de lliga. Només s’han jugat quatre jornades i queda encara tot un món. Treure alguna conclusió, doncs, seria un exercici precipitat. Però tampoc no cal ser cap entès per veure que això no rutlla. Les sensacions no acompanyen i els números, freds però objectius, testimonien que han de canviar moltes coses. Només s’ha sumat un 1 punt de 12 possibles. Només s’ha marcat un gol. I se n’han encaixat 8. Lluís Carreras experimenta, busca una fórmula per sortir de la cua, com per exemple jugar amb cinc homes al darrere, però no se’n surt. Caldrà seguir explorant possibles solucions, perquè ahir, en un escenari difícil com Cadis, els tarragonins van tornar a ensopegar. En el primer temps van mantenir els grocs a ratlla, però després van aparèixer David Barral i Álvaro García i van dir: “Aquí s’acaba la història.” Dos golets i triomf local. Cares llargues un dia més.

Després del correctiu de la jornada anterior contra l’Sporting, Carreras va decidir que calia apuntalar la rereguarda. I ho va fer amb un home més. El Nàstic va jugar amb tres centrals i dos carrilers. Una aposta que, d’entrada, va funcionar de meravella. I és que tot i començar pressionant de valent, el Cadis va ser incapaç de moure’s enmig de tants homes. De fet, amb el pas dels minuts, els grana van allunyar els grocs del seu camp i van començar a dominar. Per desgràcia, però, el Nàstic és un equip indolent en atac. Només va crear una ocasió. I va acabar en no res. Maikel Mesa, el millor de l’equip juntament amb Javi Jiménez, va culminar una bona acció individual amb un xut fàcil per a Cifuentes, que va treure la pilota. El refús el va agafar Uche, però la rematada del nigerià la va salvar la defensa. Si queia algun gol, havia de ser en el segon temps, però calia millorar molt la punteria.

Una falta ho canvia tot

La segona part va començar d’una manera molt similar a la primera. Amb el Cadis pressionant i el Nàstic defensant-se amb ordre, rigor i criteri. Feia la sensació que només una errada o una acció d’estratègia canviaria les coses. I així va ser. Una falta va permetre als andalusos obrir la llauna (54’). La va xutar amb mestria Aitor García i, tot i que Dimitrievski va salvar en primera instància, David Barral estava atent al refús i va afusellar el porter grana. Les coses es complicaven.

I amb l’1-0, ase magre, ple de mosques. El Cadis va aprofitar el desconcert que havia suposat la seva primera diana i, malgrat que Maikel Mesa va tenir l’empat a tocar en una acció en què Cifuentes va ser salvador, una pèrdua de pilota va permetre als grocs sentenciar el partit. Una passada a priori fàcil per a Eddy va acabar a les botes d’Álvaro García. I aquest no perdona. És un futbolista boníssim i ho va demostrar amb una cursa cap a la porteria visitant que va acabar amb un xut incontestable al fons de la xarxa (73’). Després, tot i fer canvis mirant de reactivar l’atac, el Nàstic va ser incapaç de reaccionar, i va acabar diluït un cop més.

ELS VESTIDORS

Després d’una bona primera part, una falta que no ho era ens ha condicionat molt i no hem estat capaços de remuntar
Estic malament anímicament, però em sento amb forces i ganes per tirar això endavant
Lluís Carreras
entrenador del nàstic
Se’ns ha escapat. No hem estat malament, però una falta que no ho era ens ha sentenciat
Maikel Mesa
MIG DEL NÀsTIC

Lluís Carreras aposta per jugar amb cinc defenses

El tècnic del Nàstic, Lluís Carreras, va sorprendre amb el sistema que va utilitzar d’entrada al Carranza. El preparador maresmenc, que havia utilitzat fins ara un 4-3-3, va apostar per jugar amb cinc defenses –dos carrilers i tres centrals– per mirar de donar consistència al bloc després del correctiu de dissabte passat contra l’Sporting. A més a més, a la medul·lar hi va situar un mig amb clara vocació defensiva, Xavi Molina, que sol ser un habitual a l’eix de la rereguarda. El beneficiat d’aquest canvi de dibuix va ser el jove central Carlos Blanco, que no havia jugat cap minut en la lliga i ahir va ser protagonista des de l’inici. D’altra banda, Lluís Carreras va poder tornar a disposar dels dos internacionals amb Geòrgia, Dimitrievski i Kakabaze, que van formar part de l’onze inicial grana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)