Barça B

El protagonista

José Arnáiz (Barça B)

La millor carta de presentació

José Arnáiz va exhibir-se en el seu primer partit al Miniestadi, en què va marcar un parell de gols i va oferir una assistència

“M’he adaptat bé i ràpid, i tinc uns socis que m’ho fan tot més fàcil”, afirma l’extrem manxec

“Amb aquestaadaptació tan ràpida, ha demostrat que el seu fitxatge és un encert”, explica Gerard

Dempeus i aplaudint, agraïda pel que havia vist sobre la gespa. Així és com la parròquia culer va acomiadar José Arnáiz del camp quan va ser substituït en el minut 70. Hi havia quòrum. Aquest futbolista té un talent que està per sobre del que se sol veure en la categoria. Els dos gols –i els recursos exhibits per marcar-los– i l’assistència al Choco Lozano en el 4-0 van ser la seva carta de presentació al Miniestadi. No es pot demanar més, tal com va explicar ell mateix: “És impossible debutar aquí de millor manera, tant per la victòria que hem aconseguit com pels dos gols que he fet.”

L’extrem esquerre manxec, al qual el Barça va fitxar amb la lliga ja iniciada, ha entrat de seguida en els plans de Gerard i ha demostrat que s’entén de meravella amb els companys. “M’he adaptat molt bé i molt ràpid, estic molt content amb la rebuda que he tingut”, analitzava després del partit el jugador de 22 anys, que es beneficia del talent que hi ha a la zona de creació, amb jugadors com Aleñá, Ruiz de Galarreta i Vitinho: “Jugar amb ells és molt més fàcil; per exemple, Vitinho em deixa pràcticament sol amb l’assistència que fa en el segon gol, és un plaer jugar amb ells al costat.”

Qui no està gens sorprès amb les prestacions gairebé immediates de José Arnáiz, que la jornada anterior a Granada ja va fer un partit notable, és Gerard López, que va posar-lo a la llista de desitjos el juny passat. “Després de l’ascens vaig posar el seu nom sobre la taula, ja que l’havia vist molt l’any passat al Valladolid [35 partits i 12 gols]”, explicava el tècnic granollerí, encantat amb tot el que li pot aportar: “És un jugador jove, complet i amb moltes capacitats, que pot jugar a les dues bandes i també de 9. Té experiència a segona i ja s’ha vist què és capaç de fer. Encara queden moltes coses per treballar, però amb aquesta adaptació tan ràpida ha demostrat que el seu fitxatge és un encert.”

Un fitxatge atípic a segona

L’arribada de José Arnáiz al Barça va ser un moviment atípic en un mercat com el de la segona divisió, en què no és habitual pagar traspassos o, si se’n paguen, no solen superar el milió d’euros. L’atacant manxec, que va signar per tres temporades amb dues més d’opcionals, va costar 3,4 milions d’euros més variables. Un cost que, segons assegura, “no és cap pressió afegida” per a ell. El jugador de Talavera de la Reina, que va relatar que no s’ho va pensar dues vegades quan el Barça va trucar-li després de la primera jornada de lliga, s’abstrau de les xifres econòmiques del seu traspàs i pensa més aviat en les que pot oferir sobre la gespa: “El meu objectiu personal és marcar el màxim nombre de gols possible i ajudar d’aquesta manera l’equip.” De moment, ja té un parell de dianes al caseller. Va pel bon camí.

3,4
Milions
d’euros, més els variables, va costar Arnáiz.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)