Girona

futbol

girona

Penalitzats amb molt poc

El Girona ha deixat escapar cinc punts en els partits contra l’Atlético i l’Athletic tot i haver guanyat la possessió a tots dos equips i haver rematat més que ells a porteria

Contra els de Simeone, els gironins van pagar cars deu minuts de desconnexió i a San Mamés van encaixar dos gols en quatre rematades entre els tres pals

Si el futbol fossin només arribades i rematades, el Girona hauria signat un inici perfecte, perquè ha xutat més a porteria que l’Atlético (13 a 9), que el Màlaga (15 a 7) i que l’Athletic (11 a 7). Però això no va de qui domina més, qui provoca més córners, qui fa més centrades i qui posa més a prova el porter rival, sinó de qui marca més gols. I, defensivament parlant, tres quartes parts del mateix: l’important no és que el contrari et faci més o menys ocasions, sinó no encaixar gols.

Les àrees són essencials i el Girona no les ha dominat en els dos partits que no ha guanyat, contra l’Atlético i l’Athletic. “Hem de ser més contundents. No pot ser que el rival t’arribi només tres vegades i et faci dos gols”, va comentar Pablo Machín després del 2-0 a San Mamés. Certament, el Girona va acabar molt penalitzat un dia en que va tenir ben lligat de peus i mans el rival. De fet, l’aturada de més mèrit de Gorka Iraizoz va ser per evitar un autogol d’Alcalá. Totes les altres pilotes les va recollir de les seves xarxes o va veure com el pal el va salvar d’encaixar el 3-0 després de no haver blocat un xut no massa difícil d’Iñaki Williams.

El problema per al Girona és que en l’estrena de lliga contra l’Atlético de Madrid li va passar gairebé el mateix. Gorka només va haver d’intervenir en un xut de Carrasco, perquè les escassíssimes arribades dels de Simeone, o bé van anar a fora (la xilena de Griezmann) o bé van acabar en gol (Correa i Giménez).

El Girona s’ha deixat cinc punts contra dos rivals que han tingut un percentatge d’encert altíssim. Agafant estrictament les ocasions clares de gol, tant l’Atlético com l’Athletic estan en un 50% d’encert. Tampoc li ha servit de res enfilar-se en els dos partits fins més enllà d’un 52% de possessió. De moment, l’únic rival que ha tingut més la pilota que el Girona ha estat el Màlaga (44,5% a 55,5%), però va ser un domini gairebé interessat, perquè els de Machín van rematar més del doble de vegades que els de Míchel.

La llei de primera

Poques vegades el Girona va tenir tan ben encarrilat un partit com el de l’Atlético, amb 2-0 i un jugador més (a sobre l’expulsat va ser Griezmann, l’estrella dels colchoneros) amb només un quart d’hora per jugar-se. Però una desconnexió mental, absolutament prohibida a primera divisió, va provocar que el rival fes el 2-1. Als locals els va entrar el pànic i la conseqüència d’això va ser el 2-2 i la penalització de dos punts que tothom ja assaboria. A San Mamés, el recital dels 24 primers minuts de partit va ser replicat per l’Athletic amb l’1-0 en la primera arribada. Tot plegat, petits detalls que els rivals controlen millor que el Girona.

2-2

2-0

52,6% Possessió 47’4 %

13 Rematades 9

15’4% Efectivitat 22,2%

6 Córners 0

48% Possessió 52%

7 Rematades 11

28,6% Efectivitat 0%

6 Córners 4

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)