Girona

futbol

girona

Acomodats al seu búnquer

Amb l’ascens a primera divisió, el Girona s’ha posat al nivell dels clubs més hermètics i ha tancat tots els entrenaments

N’obre dos els quinze primers minuts, però perquè la LFP ho exigeix als vint equips de la categoria

Ni el Getafe ni el Llevant, que també han pujat aquest estiu, han canviat la metodologia ni la política de comunicació

No se sap si ha estat l’entrenador, el director esportiu, el director general, el departament de comunicació o algú que passava per allà. El cas és que amb l’aterratge del Girona a primera divisió, el club de Montilivi no va trigar ni un minut a consensuar una nova política de metodologia i comunicació i a posar-se al nivell dels clubs més hermètics de la màxima categoria. El Barça i el Real Madrid són els paradigmes de tancar els entrenaments i prohibir que els jugadors parlin, però el Girona ja s’ha posat en l’Europa League d’aquesta classificació de clubs que no volen ensenyar les seves interioritats ni el que passa en el dia a dia. S’ha passat d’un extrem a l’altre. De tenir-ho gairebé tot obert a segona A –Pablo Machín només tancava les sessions dels dies abans de partit per assajar l’estratègia i tot eren facilitats per entrevistar els futbolistes–, a ser un búnquer a primera. El club de Montilivi únicament obre dos entrenaments a la setmana els quinze primers minuts per imperatiu de la LFP. Superat el quart d’hora –amb la precisió d’un rellotge suís–, tothom al carrer.

L’ascens a l’elit ha provocat molts canvis al club de Montilivi: l’increment de la massa social (el Girona encara no ha informat del nombre exacte d’abonats, que s’ha acostar als 8.800), els 4.000 seients més d’aforament i fitxatges de futbolistes ben coneguts són algunes de les coses positives que ha comportat l’arribada a primera divisió.

A l’altre cantó de la balança, però, hi trobem un Girona que des de l’inici de la competició ha decidit aplicar un dels principals tics del futbol modern, com és tancar absolutament totes les sessions de treball. Tant al públic com a la premsa. Amb aquesta decisió, el conjunt gironí s’afegeix a un grup de nou clubs que comparteixen portes tancades a l’exterior. La llista es troba encapçalada pels quatre equips més potents de la lliga en els darrers anys: el Barça, el Madrid, l’Atlético i el Sevilla. També hi ha clubs com el València i el Sevilla, tots dos casos marcats pel pas d’Unai Emery per les seves instal·lacions. També va deixar empremta a Vigo Luis Enrique, que va decidir tancar portes i la situació no ha variat. L’Espanyol, el Màlaga i el mateix Girona s’han afegit aquest estiu a la moda.

En el cantó oposat hi ha un bon gruix d’equips de primera, entre els quals alguns de destacats com l’Athletic i el Vila-real, que mantenen els entrenaments a porta oberta en la normalitat del seu dia a dia, i només els tanquen en casos puntuals.

Menys compareixences

Si el seguiment dels entrenaments al Girona ha canviat de la nit al dia d’una temporada a l’altra –és l’únic dels tres ascendits que ha posat el cadenat en totes les sessions, ja que el Llevant i el Getafe mantenen els hàbits de segona A–, pel que fa a l’atenció dels jugadors en els mitjans durant la setmana també s’ha reduït notablement. De la barra lliure que hi havia l’any passat s’ha passat a dues compareixences per setmana obertes a tothom, una situació que entra dins els paràmetres de la majoria d’equips, tot i que hi ha casos de màxim hermetisme (Barça, Madrid, Sevilla i València no deixen que parli cap futbolista) i altres molt més flexibles (el Deportivo, el Vila-real i l’Athletic fan sortir un jugador a parlar després de cada entrenament). Altres clubs, com el Betis i l’Espanyol, permeten consensuar amb els responsables de comunicació el futbolista que més els interessa que surti a parlar. El Girona, això sí, sol tenir bona predisposició amb les peticions d’entrevistes personalitzades si es fan amb temps i forma.

EXCEPCIONS

El club, això sí té bona predisposició amb les peticions d’entrevistes personalitzades

COMPAREIXENCES

S’ha passat de l’accessibilitat màxima a només dos futbolistes per setmana

L’HERMETISME

La decisió ve de dins, però ningú assenyala ningú i es diu que és una política de club
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)