Girona

D’Anfield a Montilivi

El Sevilla ampliarà diumenge una llista d’equips carregats de títols que hauran visitat el Girona en un començament tan atractiu com exigent per als de Machín

Després de superar patint l’eliminatòria prèvia, els de Berizzo van debutar ahir en la fase de grups en un duel de molt desgast a Liverpool (2-2)

Uns es van entrenar ahir a Riudarenes, i els altres van jugar al camp del Liverpool. El Girona tindrà diumenge una altra prova d’altíssim nivell a Montilivi, que està tenint un aterratge majestuós a la primera divisió. El Sevilla, que s’ha convertit des de fa anys en un club de referència en el futbol espanyol i també en el panorama europeu, es va garantir la tercera participació consecutiva en la lliga de campions després d’eliminar amb patiments l’Istanbul Basaksehir. I ahir, quatre dies abans de visitar Montilivi, va viure a Anfield un debut intens i de molt desgast en la fase de grups (2-2). El Girona, naturalment, va estar pendent del duel a Liverpool. “És el rival que tindrem i per sort el podem veure, tot i que el partit no serà gens semblant”, assegurava al matí Juanpe Ramírez, que relativitzava el fet que els andalusos poguessin arribar a Girona condicionats pel partit de la Champions: “No crec que sigui tan important per a ells, perquè és una plantilla que està preparada per a tres competicions, i se’ls exigeix que rendeixin en totes tres. Juguin els jugadors que juguin, segur que rendiran.”

Al primer nivell

No és ni l’Atlético, el visitant de l’estrena històrica, ni tampoc el Barça o el Madrid, però el Sevilla també té una bona col·lecció de títols, sobretot gràcies al salt que ha fet des que va aixecar el primer títol de la copa de la UEFA, la temporada 2005/06. Els andalusos van repetir títol l’any següent, en superar l’Espanyol en la final, i van aixecar també el de la copa. I a partir del curs 2013/14, va ser capaç d’encadenar tres títols de l’Europa League –un cop rebatejada la copa de la UEFA–, amb la qual cosa n’acumulava cinc en onze temporades.

Tots concentrats

El Sevilla serà el segon equip de Champions League que trepitjarà Montilivi aquesta temporada, després de l’Atlético de Madrid. La concentració dels representants europeus és absoluta en la primera part del campionat, ja que sis dels set primers equips que hauran vist els aficionats de Montilivi juguen o bé la Champions o bé l’Europa League. I no són precisament equips que hagin arribat a competicions europees de manera puntual, sinó que reuneixen un potencial i un palmarès que és per tremolar. El Barça arribarà la setmana que ve, el 23 de setembre; el Vila-real, el 15 d’octubre; el Madrid, el cap de setmana del 29 d’octubre, i la Real Sociedad, el del 19 de novembre. L’única excepció és el Màlaga, el segon a trepitjar Montilivi i la víctima de la primera victòria dels deMachín a primera divisió.

Un no parar

Curiosament, Montilivi tornarà a viure ara dos partits en dos caps de setmana consecutius, com ja li va passar en l’arrencada, després que l’intercanvi de l’ordre de partits amb l’Atlético –ho havia sol·licitat perquè no tenia encara el seu estadi a punt–va provocar que els de Machín encadenessin com a local els partits contra els madrilenys (2-2) i el Màlaga (1-0). Ara, el Sevilla i el Barça visitaran Girona en només sis dies perquè entre els dos partits hi ha programada una altra jornada, amb la visita dels blanc-i-vermells a Leganés. Tot plegat, en la primera tanda de màxima condensació i intensitat, ja que hi ha tres partits en una setmana, i el següent a Balaídos no trigarà a arribar (divendres 29). “Nosaltres estem concentrats sobretot en el partit de diumenge. Juguem a casa i, tot i el potencial del Sevilla, volem els tres punts. Després, ja vindrà la resta”, assenyala Juanpe. La visita del Barça garanteix un ple absolut a Montilivi, però la del Sevilla –amb un bon horari, diumenge a la tarda (16.15 h)–, també hauria de generar una molt bona entrada.

EN SIS DIES A CASA

El Sevilla i el Barça arriben en dos caps de setmana seguits, com les dues primeres jornades

ELS EFECTES

“Tenen la plantilla preparada per a tres competicions i per rendir, juguin amb qui juguin”, reconeix Juanpe

MENYS EL MÀLAGA

6
dels 7 primers
visitants són de Champions (Barça, Madrid, Atlético i Sevilla) o d’Europa League (Vila-real i Real Sociedad).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)