2a divisió FEF

Una rivalitat ‘in crescendo’

2a divisió B. El Peralada i l’Olot es veuran les cares demà en un duel que ha agafat una nova dimensió coincidint amb la lluita que van protagonitzar els dos equips pel títol de lliga de tercera el curs passat

El Peralada i l’Olot disputaran demà a les 19 h al municipal de la localitat de l’Alt Empordà el primer duel gironí de la temporada a segona B. Els clubs van protagonitzar el curs passat una lluita ferotge cos a cos pel campionat del grup cinquè de tercera divisió, de la qual va sortir victoriós l’equip de la Garrotxa –disputar l’eliminatòria de campions contra l’Sporting B i superar els asturians li va valer assolir l’ascens de categoria.

Els dos partits de la campanya passada van ser d’allò més vistosos i disputats –els dos equips no s’havien vist les cares des de la temporada 2010/11 a primera catalana–. En el de la primera volta a Olot, els empordanesos van fer ballar el rival però no van tenir prou encert per endur-se els tres punts –el resultat final va ser d’empat a un gol–, mentre que el matx de tornada es va jugar amb els olotins en disposició d’obtenir el títol a tres jornades del final. Tot i avançar-se amb un gol d’Hèctor Simón, les dianes de Sergi Álamo i Ernest Forgas van donar els tres punts als blanc-i-verds, que van ajornar la consecució del títol per part de l’equip dirigit llavors per Calderé –ho acabaria aconseguint en la penúltima jornada.

Una lluita diferent

Si bé la temporada passada els dos equips eren els capdavanters del seu grup de tercera, després de quatre jornades disputades a segona B les dues plantilles s’han vist relegades a la part baixa de la taula. De fet, el Peralada i l’Olot, juntament amb el Deportivo Aragó, són els únics equips que no han guanyat encara cap matx –els garrotxins són antepenúltims i els peraladencs últims–. Per tant, el partit de demà serà entre dos conjunts necessitats de punts que intentaran impedir que la mala dinàmica s’allargui una setmana més, fet que faria aparèixer les primeres urgències de la temporada.

Molts dels duels individuals viscuts el curs passat es podrien tornar a viure enguany, i és que fins a deu futbolistes del Peralada i onze de l’Olot es mantenen en les respectives plantilles, uns blocs que han mantingut bona part de la columna vertebral. En el cas dels empordanesos, molts dels jugadors no tenen un paper destacat en l’onze del tècnic Arnau Sala –Estellés, Álamo o Javi Sánchez són suplents, i Boniquet, Serrano o Clotet estan lesionats–, ben al contrari que l’Olot, amb futbolistes com Marc Mas, Hèctor Simón, Blázquez, Jose o Xavi Ginard, igual de protagonistes amb Martín Posse.

DE DALT A BAIX

PERALADA
Gianni Cassaro porter
Albert Estellés central
Marc Vallho central
Pablo Carbonell lat. esquerre
Sergi Álamo carriler esq.
Xavi Boniquet mitjapunta
David Corominas mitjapunta
David Serrano extrem
Cesc Clotet extrem
Javi Sánchez davanter
OLOT
Xavi Ginard porter
José Martínez central
Albert Blázquez lat. dret
Lluís Micaló lat. esquerre
David Bigas lat. esquerre
Roger Vidal mig
Hèctor Simón mig
Alfredo Gutiérrez extrem
Kike Sánchez extrem
Uri Santos davanter
Marc Mas davanter

POCS PRECEDENTS

L’Olot i el Peralada van disputar-se el títol de 3a divisió i ara es troben a la cua de 2a divisió B
En els darrers quinze anys, els dos equips s’han vist les cares en dues ocasions
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)