Girona

Un repte difícil de superar

Post-Monchi. El Sevilla treballa per regenerar-se esportivament sense el seu pal de paller a l’àrea esportiva, amb Óscar Arias com a substitut, Berizzo a la banqueta i la pèrdua de Vitolo

Renovar-se o morir. Això és el que ha hagut de fer el Sevilla després de veure com la seva referència als despatxos, Ramón Rodríguez Verdejo, Monchi, decidia acabar la seva etapa de gairebé disset temporades com a director esportiu de l’entitat andalusa. L’exporter professional va decidir iniciar una nova aventura a la Roma –fins i tot se’l va relacionar amb el Barça i el Real Madrid– per continuar evolucionant en una faceta que amb el conjunt sevillà l’ha portat a l’èxit i el reconeixement internacional. El club presidit per José Castro Carmona va decidir que Óscar Arias agafés les regnes de l’àrea esportiva i de seguida es va trobar amb el contratemps que suposava la marxa de l’entrenador Jorge Sampaoli per dirigir la selecció d’Argentina.

L’era post-Monchi, tot un repte per al club, començava amb obstacles que exigien bones decisions. L’escollit per substituir Sampaoli va ser un altre argentí, Eduardo Berizzo, que acabava de fer una gran temporada amb el Celta. L’objectiu, d’entrada, era mantenir la línia amb un estil de joc ofensiu, futbolistes profunds i jugar la carta de diverses apostes amb joves de projecció, que precisament amb Monchi gairebé sempre donaven un rèdit esportiu i econòmic al club –amb l’anterior director esportiu el Sevilla va arribar a ingressar uns 400 milions d’euros en traspassos.

Vitolo s’esmuny

A més de la pèrdua de Monchi i Sampaoli, els andalusos han hagut d’afrontar la marxa d’un dels seus jugadors franquícia en una operació poc transparent en què s’han vist involucrats dos clubs més, Las Palmas i l’Atlético. La sanció imposada per la FIFA a l’entitat madrilenya va engegar una negociació per portar Vitolo a Madrid el mes de gener que ve–quan acaba la sanció– a través de Las Palmas, que va dipositar la clàusula de 37 milions d’euros. Els sevillans havien arribat a un acord amb el futbolista per renovar-li el contracte, però va acabar deixant amb un pam de nas l’entitat, que recentment ha anunciat que emprendrà accions legals. El pal a les rodes va tornar a posar a prova Arias, que també va treure benefici de les vendes de Konoplyanka (15 milions), Iborra (15 més), Adil Rami (5,5) i Mariano (4,7). En el seu lloc, el Sevilla ha incorporat futbolistes il·lusionants com Nolito, per nou milions; Kjaer, per deu; els retorns de Jesús Navas (lliure) i Banega (nou), a més de la gran inversió i aposta pel davanter Luis Muriel procedent de la Sampdoria per 20 milions. El temps dirà si ha estat una bona operació.

Altes
Sébastien Corchia defensa
Lilla
Simon Kjaer defensa
Fenerbahçe
Ever Banega mig
Inter de Milà
Guido Pizarro mig
Universidad Nuevo León
Jesús Navas extrem
Manchester City
Luis F. Muriel davanter
Sampdoria
Manuel Agudo, ‘Nolito’ extrem
Manchester City
Eduardo Berizzo entrenador
Celta de Vigo
Lionel Carole defensa
Galatasaray, cedit
Johannes Geis mig
Schalke 04, cedit
Baixes
Sebastián Cristóforo mig
Fiorentina (3.500.000)
Yevhen Konoplyanka mig
Schalke 04 (15.000.000)
Matías Kranevitter mig
Atlético, fi de cessió
Samir Nasri mitjapunta
Manchester City, fi de cessió
Stevan Jovetic davanter
Inter de Milà, fi de cessió
Luciano Vietto davanter
Atlético, fi de cessió
Benoît Trémoulinas defensa
Sense equip
Vicente Iborra mig
Leicester (15.000.000)
Adil Rami defensa
Olympique de Marsella (5.500.000)
Vitolo extrem
Las Palmas (37.000.000)
Mariano Ferreira defensa
Galatasaray (4.700.000)
Juan Muñoz davanter
Almeria, cedit

LA GRAN APOSTA

Amb la pèrdua de Vitolo, el Sevilla ha comprat l’atacant Muriel per 20 milions

BALANÇ POSITIU

En el primer mercat d’Arias, el club ha recaptat uns 80 milions i se n’ha gastat 59

Nou títols i setze finals amb Monchi als despatxos

L’arribada de Monchi a la direcció esportiva del Sevilla va comportar a l’entitat una evolució ascendent i constant tant esportivament com econòmicament. En totes les temporades en què l’exporter va ser l’encarregat de confeccionar les plantilles de l’entitat, jugadors com Dani Alves, Luis Fabiano, Kanouté, Adriano, Keita, Baptista, Bacca, Rakitic i un llarg etcètera van aportar diners gràcies al seu cost de compra i la seva venda posterior a clubs de primer nivell. A més, cada un d’ells va fer eclosió i va mostrar el seu millor nivell al Sevilla, club que en els darrers anys ha aconseguit cinc trofeus de l’Europa League, dues copes, una supercopa d’Espanya i una supercopa d’Europa.

Amb Monchi, els andalusos han participat en setze finals, els millors anys de la història de l’entitat, que va confiar l’any 2000 en Monchi, fins llavors delegat de l’equip, per comandar els despatxos i planificar les plantilles. El seu primer gran èxit va ser fer pujar l’equip a primera, els posteriors han catapultat el club entre els millors del continent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)