2a divisió FEF

Les brases sempre cremen

Duel gironí. El Peralada i l’Olot disputen avui un partit amb necessitats comunes. Cap dels dos equips ha guanyat en la lliga quatre jornades després i estar a la part baixa comença a incomodar

A ningú li agrada estar a la part baixa de la classificació de cap categoria. Una evidència que no cal dir que volen evitar de totes passades el Peralada i l’Olot, que avui a les 19 h s’enfronten en el primer duel gironí del curs a segona B. El municipal de Peralada serà l’escenari de la reedició de l’apassionant lluita entre els dos millors equips del grup cinquè de tercera la campanya passada, una disputa que va tenir els de la Garrotxa com a guanyadors tot i que les dues entitats van acabar pujant de categoria –els olotins desfent-se de l’Sporting B en l’eliminatòria de campions i els peraladencs gràcies al subcampionat de lliga, que amb el descens administratiu del Gavà es va convertir en plaça d’ascens.

Els dos equips afronten una nova realitat a segona B. L’actual lluita de tots dos és sortir del descens directe, i és que, després de quatre jornades de lliga, ni l’un ni l’altre han aconseguit guanyar un sol enfrontament: “Per l’Olot no ho sé, però per nosaltres sí que és un partit amb urgències. No hem sumat cap punt després de quatre jornades i, tot i que hem tingut una pretemporada atípica i molts obstacles a esquivar, no hi ha excuses”, comenta Arnau Sala, l’entrenador del Peralada, que, això sí, admet que el calendari tampoc ha ajudat a l’aclimatació de la seva plantilla: “El nostre calendari ha estat molt complicat. Hem mantingut força jugadors del curs passat i els que han vingut nous són molt joves. És cert que no esperàvem no haver sumat cap punt i estem obligats a fer que l’adaptació a la categoria sigui més ràpida del necessari”, sentencia el de Sant Fruitós de Bages.

El tècnic del filial del Girona recuperarà Cesc Clotet i David Serrano però encara no fa net pel que fa a les baixes. Suárez, Kjetil i Boniquet, per lesió, i Soni, encara esperant l’autorització per jugar, es perdran el matx contra l’Olot, un vell conegut pel mateix Arnau Sala: “No ha canviat gaire respecte del curs passat. Els agrada més la combinació però la columna vertebral és la mateixa. Són més pràctics perquè la categoria també ho demana”, analitza l’entrenador de l’Olot en la segona meitat del curs 2013/14 i les primeres catorze jornades de la campanya 2014/15.

Una setmana atapeïda

L’Olot comença a Peralada una setmana carregada amb tres partits. Els olotins visiten dimecres la Condomina de Múrcia, en partit de copa, i tornaran a jugar lliga al municipal contra el Peña Deportiva (diumenge a les 12 h). Amb el mateix objectiu que el Peralada d’aconseguir la primera victòria, Martín Posse avisa dels perills del contrincant: “El Peralada és un equip fort que ha hagut de competir contra rivals de la part alta. Tot i això, ha mantingut les alineacions, la filosofia, i té individualitats perilloses”, comenta l’argentí, fidel també a la idea de joc del seu equip: “Tenim una filosofia clara i la respectem en cada partit. Evidentment, podem adaptar-nos al rival, neutralitzar les seves virtuts i utilitzar les nostres fortaleses per batre’l.”

Després d’uns dies amb menys càrrega física per recuperar els futbolistes per encarar la setmana atapeïda, l’Olot afronta aquest primer partit amb frescor i amb possibles rotacions en l’onze: “Comptem amb tots. Afrontem una setmana important de tres partits consecutius i els necessitem a tots en perfectes condicions. Arribem bé al partit i segur que notarem el descans”, sentencia Martín Posse, que tindrà l’única baixa de Yeray per lesió.

LA PRÈVIA

L’Olot no ha canviat gaire respecte del curs passat. Els agrada més la combinació, però la columna vertebral és la mateixa

RIVALITAT A L’ALÇA

Els dos equips, que van lluitar pel títol de 3a el curs passat, ara ho fan per sortir del pou

NO ALLARGAR-HO

El Peralada i l’Olot intentaran sumar el primer triomf i donar-se una alegria
El Peralada és un equip fort que ha hagut de competir contra rivals de la part alta. Té una idea de joc clara i bones individualitats
Per nosaltres sí que és un partit amb urgències. No esperàvem no haver puntuat encara
Arnau Sala
entrenador del peralada
Segur que notarem el descans. Venen tres partits importants i necessitem tota la plantilla en forma
Martín Posse
entrenador de l’Olot
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)