Girona

Girona

Primera divisió

La guàrdia alta a Montilivi

L’actitud i la gana dels dos primers partits com a local són imperatius per plantar cara a un altre rival de perfil molt alt

Un triomf permetria rebaixar la tensió en una setmana plena d’exigència, sobretot a casa

El Girona inicia avui una fase de tres partits en set dies que el pot catapultar a la zona noble però també deixar-lo en una situació delicada. El ventall és ampli perquè 270 minuts donen per molt. L’equip pot sumar 0 punts o 1 (mal negoci), 2 o 3 (regular), 4 o 5 (bo), 6 o 7 (fantàstic) i 9 (un somni), però totes les mirades se centren en el primer duel, que és el d’aquesta tarda contra el Sevilla. Els andalusos són un dels grans de primera divisió i aquest dimecres van arrencar un empat a la Champions d’un dels estadis més majestuosos d’Europa com és Anfield. Per als de Berizzo, la sobrecàrrega de partits és relativa perquè de fa anys i panys que dissenyen plantilles llargues i de qualitat per afrontar la lliga, la copa i les competicions europees amb la màxima ambició. Dimecres van obtenir un 2-2 a Liverpool i avui miraran de sumar tres punts a Montilivi que els permetin seguir a rebuf del Barça i la Real Sociedad. Sigui quin sigui l’onze dels sevillans, no hi haurà ni un sol nom que no soni als aficionats. La baixa de Nolito seria clau en qualsevol equip, però el Sevilla té jugadors com Ben Yedder, Muriel o Ganso per minimitzar-la. I que Pizarro sigui baixa és menys problema per a Berizzo que si Machín no pogués disposar de Pere Pons.

En un partit amb el context com el d’avui, l’1-0 se signa a ulls clucs. Encara que sigui fora de temps i de penal injust. Sumar tres punts aquesta tarda permetria anar dimecres a Leganés amb molt a guanyar i poc a perdre. I no serà el mateix rebre el Barça havent fet tres o quatre punts en dos partits que sense haver puntuat en cap d’ells. El Girona s’ha entestat que Montilivi sigui un fortí aquesta temporada, però per això cal que l’equip jugui els 90 minuts al 110% i l’afició empenyi com ho ha fet en els dos primers partits des de la grada. Els gironins ja tenen clar, perquè tant l’Atlético com l’Athletic els ho van refrescar en els seus respectius partits, que les desconnexions es paguen molt cares. Els blanc-i-vermells necessitaran avui una aplicació defensiva notable i augmentar l’efectivitat en atac. Una vegada més, l’aportació dels carrils i l’aparició dels mitjapuntes serà clau. Igual que l’estratègia. El Sevilla, però, arribarà a Girona amb la lliçó ben apresa.

EL SEVILLA

Ha tingut partit entre setmana, però també té una plantilla que espanta

CONCENTRACIÓ

La primera ja ha ensenyat al Girona que les desconnexions es paguen cares

El mateix onze de les tres primeres jornades?

Com és habitual, Machín va donar poques pistes sobre l’onze que sortirà d’entrada, però la possibilitat que repeteixi alineació per quarta jornada seguida a primera divisió hi és. De fet, les prestacions que va donar l’equip en els dos primers partits a casa fan pensar que Machín podria estar rumiant donar continuïtat als onze jugadors que van empatar contra l’Atlético de Madrid i van derrotar el Màlaga. No s’hauria de descartar, però, que el tècnic introduís alguna novetat en una setmana atapeïda de partits (tres en set dies) en què una de les claus serà dosificar físicament els jugadors. De moment, el tècnic n’ha utilitzat només setze en tres jornades (l’equip que menys dels vint de primera). Respecte al duel d’aquesta tarda, el trio de centrals sembla clar (Alcalá, Bernardo i Muniesa) i també els carrils (Aday i Maffeo) i la referència al davant (Stuani). A la sala de màquines, fins ara propietat de Pere Pons, Granell, Portu i Borja García, hi ha alternatives com Aleix Garcia i Douglas Luiz. El que sembla clar és que si Machín no sacseja avui l’onze, fa tota la pinta que ho farà dimecres al camp del Leganés.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)