futbol

girona

Aquesta és de les que fan mal

Un penal fallat per Granell en el minut 89 evita que el Girona rescati un punt contra el Sevilla, que acaba fent bo un gol de Muriel en la segona part (68’)

A partir del 0-1, els gironins es van espolsar les pors i quan van atacar el rival a través del domini i la pilota, els visitants van acabar demanant l’hora

GIRONA 0 SEVILLA 1

SEVILLA:Sergio Rico; Corchia, Carriço, Lenglet, Carole; N’Zonzi; Montoya (Mercado, 76’), Ganso (Franco Vázquez, 62’), Banega, Sarabia (Krohn Dehli, 85’); i Muriel. GIRONA:Iraizoz; Juanpe, Bernardo, Muniesa; Aday, Pere Pons (Kayode, 78’), Granell, Mojica; Borja García, Portu (Olunga, 78’); i Stuani (Aleix Garcia, 66’). GOL:0-1 (68’) Muriel.ÀRBITRE:De Burgos Bengoetxea, del col·legi basc.T.G.: als locals Juanpe (25’), Bernardo (56’), i als visitants N’Zonzi (22’), Corchia (45’), Carriço (70’), Lenglet (84’), Franco Vázquez (89’).T.V.: cap.PÚBLIC:11.032 espectadors a Montilivi.

Hauria estat una derrota incontestable si el Girona hagués abaixat definitivament els braços després del 0-1. Perquè quan Muriel va batre Iraizoz (68’), feia 50 minuts ben bons que el Sevilla tenia hipnotitzats els gironins, que amb prou feina podien perseguir les ombres de futbolistes com N’Zonzi, Banega, Sarabia i Ganso, que amb la pilota als peus són uns artistes. I si al final va ser una derrota molt i molt dolorosa va ser precisament perquè el Girona no es va rendir i la seva insistència en la recerca de l’empat –a través de la pilota i el domini, els de Machín van posar contra les cordes un equip de Champions– es van trobar amb l’oportunitat somiada: un penal a favor en el minut 89. Àlex Granell va tenir en la seva gairebé infal·lible cama esquerra l’1-1, però el seu xut des dels onze metres es va estavellar al travesser. Preparat per esclatar d’alegria, Montilivi es va quedar amb les ganes de celebrar un gol que hauria suposat un senyor punt.

Lluny de les àrees

El Girona va arrencar bé. Va ser un domini infructuós, però suficient per mantenir lluny de Gorka un Sevilla que va sortir a la gespa mig atemorit. Aquesta sensació de control es va allargar un quart d’hora, no gaire més. També va ser molt estèril, perquè els locals no van fer mal ni pels carrils ni amb l’estratègia. Tot van ser centrades molt toves, fàcils per a Sergio Rico i per la defensa visitant.

El Sevilla no va trigar a agafar les regnes del partit. Quan els seus migcampistes es van apoderar de la pilota, el resultat van ser unes possessions llarguíssimes perquè el Girona va anar a la pressió tard i malament. I el fet de no recuperar pilotes va significar la desactivació total de Cristhian Stuani –tot sol a dalt– i parcial de Borja García i Portu, dos jugadors que si no apareixen, l’atac local ho nota exageradament.

El gol i la reacció

El Sevilla va sortir amb una marxa més en la segona part i amb la consigna de buscar l’esquena dels centrals per aprofitar la velocitat de Muriel, molt més ràpid que Juanpe i Bernardo. De fet, el colombià ja va tenir un primer un contra un davant Gorka, que li va endevinar les intencions. No va tenir tanta sort el porter gironí pocs minuts després en una jugada calcada i amb un xut més escarransit del davanter del Sevilla que se li va colar pel pal curt.

Feia només dos minuts que Machín havia mogut fitxa (Aleix Garcia per Stuani) amb la intenció de posar més efectius al mig del camp per evitar el rondo del rival. El 0-1, això sí, va servir perquè el Girona s’espolsés les pors de sobre i comencés a explorar un camí diferent per sorprendre Sergio Rico que no va ser el joc directe, sinó a partir de la construcció i l’elaboració. Mojica va ser molt protagonista per la banda esquerra i va guanyar tots els duels. De les seves botes va sortir una passada de la mort que Pere Pons encara es deu estar preguntant com és possible que allò no acabés en l’1-1. També Aleix Garcia va brillar en la recuperació, la distribució i el xut. I quan el Girona s’associa a tres quartes parts de camp sempre apareixen Granell i sobretot Borja García. Machín va donar dotze minuts a Kayode i Olunga (per Pere Pons i Portu) i el Girona ho va intentar a l’heroica. El Sevilla gairebé va treure la bandera blanca. Se li va fer la llum quan Granell va fallar el penal (89’) i també quan l’àrbitre no en va assenyalar un altre de més clar sobre Mojica (92’).

EL 0-1, DEFINITIU

Muriel va guanyar els centrals per velocitat i va sorprendre Gorka pel pal curt

LA PRIMERA PART

El Girona va tenir el control els primers 15 minuts, però després va manar el Sevilla

DOMINI VISITANT

Quan N’Zonzi, Banega, Sarabia i Ganso es van associar, el Girona va patir molt

REACCIÓ LOCAL

La sortida d’Aleix Garcia va canviar la cara al Girona, que va acabar tancant el Sevilla

0-0 AL DESCANS

La pilota va estar lluny de les àrees i ni Gorka Iraizoz ni Sergio Rico van tenir feina

LA POLÈMICA

L’àrbitre va xiular un penal sobre Kayode (89’), però no un segon sobre Mojica (92’)