Girona

Una resposta molt digna

Segona millor entrada. L’afició del Girona respon a la magnitud del partit i del rival emplenant les graderies amb 11.032 espectadors

L’aspecte de les graderies de l’estadi de Montilivi minuts abans de l’inici del partit era el de les grans ocasions. I és que l’hora, el clima i el rival acompanyaven per tal que l’entrada fos elevada; ahir, la segona millor de la temporada, amb 11.052 espectadors, només superada per la del partit inaugural, contra l’Atlético, amb 11.512 espectadors a les graderies.

L’excel·lent ambient va anar acompanyat de la bona sintonia entre les dues aficions –hi havia uns 300 aficionats del Sevilla–, que van aplaudir de manera unànime al minut 16 en record d’Antonio Puerta, futbolista del conjunt andalús que va morir fa deu anys. Els aplaudiments en record del jugador van anar precedits pel càntic a favor de la independència a les 17.14 h del matx, més sonor que mai a l’estadi de Montilivi, amb diverses estelades al vent.

L’afició del Sevilla va ser la més cridanera a Montilivi. Els càntics, les bufandes i el color, igualment blanc-i-vermell, van eclipsar per moments els gironins, que, això sí, van esperonar els seus després del 0-1, quan més ho necessitaven els jugadors.

Recol·locació de l’animació

Una de les novetats pel que fa al grup d’animació més sorollós de Montilivi va ser el seu emplaçament a l’estadi. En els dos primers partits, els Jovent Gironí se situaven al gol sud, drets a les primeres files però ahir van ser recol·locats a la part superior de la graderia del gol nord. Des d’allà, els càntics no van cessar i, fins i tot, minuts després del xiulet final encara animaven.