Tres partits i mig de foscor

La sequera. El Girona allarga a 332 minuts la sèrie sense veure porteria, que es converteix en la més llarga des que Pablo Machín és a la banqueta. L’altra cara va ser el zero a la seva porteria

Pablo Machín havia reconegut després del partit contra el Sevilla, en què el Girona no va marcar malgrat tenir ocasions clares i fallar fins i tot un penal, que el preocupava la falta de gol. Al cap de tres dies, el Girona va tancar la visita a Butarque sense haver resolt el malefici davant de porteria. El conjunt blanc-i-vermell arribava a Leganés amb l’amenaça de superar la pitjor ratxa sense marcar des que Pablo Machín és a la banqueta. La ratxa es va igualar poc després del descans –l’anterior, de la primera volta de la temporada passada, era de 291 minuts–, i com que cap jugador va poder batre Cuéllar, la ratxa queda en 332 minuts. Són ja tres partits i mig sense marcar, des que Pedro Alcalá va marcar el seu primer gol a primera divisió, en la segona jornada contra el Màlaga (1-0). Ni Iago Herrerín (Athletic), ni Sergio Rico (Sevilla) ni ahir Cuéllar no van haver de recollir la pilota de la xarxa en el seu duel contra el Girona.

Machín va decidir ahir fer debutar com a titular Larry Kayode i no sacrificar Stuani, sinó situar-los tots dos en punta, tot i que el nigerià tenia responsabilitats defensives més escorat a la banda. Kayode va tenir una productivitat baixa, tot i que va fer una bona assistència a Stuani, en una ocasió molt clara que l’uruguaià va fallar.

El repte dels gironins per tallar el malefici davant de porteria serà ara en la visita del Barça a Montilivi, tan atractiva com exigent. La pitjor ratxa sense marcar des de l’aterratge a la Lliga de Futbol Professional està molt lluny, ja que la temporada 2011/12 l’equip va arribar a acumular 480 minuts sense celebrar cap gol.

A l’altre costat

L’altra cara va ser el zero a la porteria de Gorka Iraizoz. Tot i que amb algun patiment, el navarrès va acabar el segon partit sense rebre cap gol –com en la visita del Màlaga a Montilivi–, clau per fer el primer punt com a visitant.

DOS PUNTES

Larry Kayode va debutar de titular al costat de Stuani, però va ser poc productiu

LA PART POSITIVA

El segon partit sense rebre cap gol va donar el primer punt a camp contrari

EN LA 2A JORNADA

El Girona no marca des del gol d’Alcalá (28’) que va donar el triomf contra el Màlaga

Encara amb marge respecte al descens

Amb el punt sumat a Butarque el Girona es va assegurar que quan acabi la jornada estarà com a mínim un punt per sobre de la zona de descens (només seran dos si el Celta perd avui contra el Getafe). Ahir els gironins es van col·locar amb cinc punts en la catorzena posició, però l’Espanyol, el Celta i el Getafe (només podrà ser un dels dos últims) el podrien avançar.