Girona

PEPE PINTO

Ex jugador del Barça i el Girona

“Estan jugant bé, però la lliga del Girona no és la que juga el Barça”

Amb el Barça 2 temporades
Amb el Girona 5 temporades

Pepe Pinto (Antequera, 11/11/1929) va fer el salt des del Girona cap al Barça, on després de passar per l’Espanya Industrial, pujar a primera i competir-hi amb el Condal, va acabar compartint vestidor a la casa blaugrana amb llegendes del barcelonisme com Kubala, Segarra i Evaristo, entre d’altres. Després van venir quatre cursos al Valladolid, on amb Ramallets d’entrenador va assolir la millor classificació del club a primera de la història. Finalment, va tornar a Girona, on es va establir definitivament.

Vostè va passar del Girona al Barça. Com va anar la història?
Quan vaig acabar el servei militar a Logronyo vaig venir al Girona, a 3a divisió, amb el qual vaig firmar per dos anys. Després em van traspassar al Barça, però vaig continuar cedit un any aquí. Vaig anar a l’Espanya Industrial i el Condal i els cursos 1959/60 i 1960/61 vaig jugar al primer equip del Barça.
Després va tornar a Girona en una segona etapa.
Del Barça vaig passar al Valladolid, on vam fer grans temporades, i després de quatre cursos allà, vaig tornar a Girona, on vaig jugar dues temporades més. En total van ser cinc campanyes a Girona –del 52 al 55 i del 65 al 67–, en què vam jugar dues promocions per pujar a segona tot i que no ho vam aconseguir.
S’hauria imaginat mai veure un Girona-Barça de primera divisió?
La veritat és que no. Ha estat com un miracle. L’equip ha treballat molt bé, i l’afició es mereixia veure el club a primera. Estan jugant molt bé, i llàstima de petits detalls, perquè podrien tenir algun punt més.
En el partit de demà veu el Barça favorit?
És molt difícil sorprendre el Barça. Jugar contra un equip així és complicat, perquè tenen jugadors amb una qualitat tan gran que costa frenar-los. Tot i això, el partit contra el Barça no és de la lliga del Girona. Si es perd, no passa res. Contra els que no es pot fallar és contra els equips que tenen com a objectiu salvar la categoria i mantenir-se.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)