Girona

Girona

Primera divisió

Els gols, a la porteria equivocada

Els autogols d’Aday i de Gorka Iraizoz contra el Barça alimenten la sensació de vulnerabilitat en un equip que està més encallat que mai davant la porteria rival

Ja són 422 minuts sense marcar i l’equip està a menys d’una hora del seu rècord negatiu en la LFP, que són els 480 minuts de la temporada 2011/12, amb Josu Uribe

El Girona no només no troba la clau de la porteria rival, sinó que en l’últim partit va colar la pilota en l’últim lloc que hauria desitjat: la seva. Els autogols d’Aday i de Gorka Iraizoz no només van aplanar la victòria del Barça a Montilivi, sinó que van alimentar aquella sensació de vulnerabilitat que els de Machín havien tallat amb el 0-0 a Butarque. En una tarda regular del Barça i en un partit sense rellevància de Messi, els blaugrana es van endur un 0-3 sense discussió.

Posats tots els problemes en una balança, encara preocupa més l’ofensiu. El Girona va encadenar el quart partit sense marcar i si a Balaídos no troba la solució a aquest mal, serà la sequera més gran dels blanc-i-vermells des que juguen en la Lliga de Futbol Professional (2008). El rècord de temps sense marcar és de Josu Uribe i s’enfila fins als 480 minuts. El Girona està a menys d’una hora (58 minuts) d’arribar-hi.

Un pas endavant

El Girona no va trobar el davanter que desitjava per tancar la plantilla i ho ha apostat tot –almenys fins al gener– a Stuani i tres joves, Marlos (21 anys), Kayode (24) i Olunga (23), i és imperatiu que algun d’ells surti bé. L’uruguaià va començar amb molt bon peu, però no marca des del minut 25 del primer partit. Del colombià, que dissabte tot just va tenir els primers minuts, hi ha dubtes sobre si encaixa en el dibuix de Machín o té més perfil d’extrem en un equip que juga sense extrems. El nigerià és qui més continuïtat ha tingut, però el màxim golejador el curs passat de la lliga austríaca no té experiència en la lliga espanyola i està fent passes endavant, però en fase d’adaptació. I el kenyà és un jugador d’àrea i rematador, però contra el Barça no va tenir els jugadors que més i millors pilotes posen (Granell i Borja García).

Amb només tres gols en sis partits, el Girona és el segon equip menys realitzador malgrat que és un dels que remata més a porteria. Només té pitjors registres l’Alavés (1 gol), l’únic equip que encara no ha puntuat. Els gironins han marcat els mateixos gols que l’Eibar (3).

I ara, el Celta

El Girona obrirà divendres la setena jornada de lliga visitant un Celta que ahir es va destapar amb un 0-4 a Ipurua (va arreglar la setmana, finalitzada amb un 4 de 9) i s’ha situat a la zona mitjana de la taula amb set punts, tres més que els homes de Pablo Machín. El Girona va driblar ahir la possibilitat d’acabar la jornada en zona de descens, però aquell marge que va assolir en les dues primeres jornades gràcies al quatre de sis s’ha esvaït completament. Ara és dissetè i només té tres equips al darrere.

L’únic resultat que li garantirà continuar fora del descens la propera jornada és la victòria. Si empatés, el Deportivo el superaria guanyant l’endemà el Getafe a Riazor. Els gironins, però, ja saben què és guanyar a Balaídos, on s’ha endut els tres punts en dues de les quatre visites que hi ha fet.

Curs 2017/18 1a
Partits sense marcar 4 Partits seguits 4
3. Athletic - Girona 2-0 4. Girona - Sevilla 0-1 5. Leganés - Girona 0-0 6. Girona - Barça 0-3
Partits sense marcar 13 Partits seguits 4
22. Girona - Celta 0-1 23. Elx - Girona 1-0 24. Girona - Almeria 0-1 25. Valladolid - Girona 1-0

LA DADA

Només l’Alavés, cuer i que encara no ha puntuat, ha marcat menys gols que el Girona

ELS DAVANTERS

Stuani es va inspirar el primer dia, però ara està sec, igual que Kayode i Olunga

FORA DEL DESCENS

Després de la jornada d’ahir el Girona es dissetè, però només té un punt de marge

Els cinc del City, per primer cop

Pablo Machín va utilitzar per primera vegada aquest curs els cinc futbolistes que el Girona té cedits pel City i va donar la titularitat a tres d’ells: Maffeo, Douglas Luiz i Aleix Garcia. D’aquests, només Maffeo era habitual en les formacions d’inici (cinc titularitats en sis partits), però no així Douglas ni Aleix. El brasiler havia jugat només tres estonetes (20 minuts contra el Màlaga, 19 a San Mamés i 19 més a Leganés), però dissabte es va trobar a l’onze i amb els 90 minuts. També va tenir el partit sencer Aleix Garcia, que fins dissabte només havia disputat 23 minuts contra el Sevilla i havia quedat fora de la convocatòria en tres partits (contra el Màlaga, a San Mamés i dimecres a Butarque). Kayode ha intervingut en els sis partits, però cap de complert i només en un de titular (al camp del Leganés). Pel que fa a Marlos Moreno, tot just va tenir els primers minuts (13) després d’haver estat a la banqueta en els dos primers partits i haver desaparegut de la convocatòria en els tres últims.