2a divisió A

Per ser el millor, encara queda

Barça B. El filial blaugrana, que amb una victòria per dos gols s’hauria situat líder, va tornar a fer un partit deslluït a casa perdent la possessió de la pilota i caient per un gol en l’últim minut

barça b 1 lugo 2

BARCELONA B:Ezkieta; David Costas, Fali, Martínez (Carles Pérez, 62’), Cucurella; Busquets, Galarreta, Vitinho (Cuenca, 62’); Aleñá, Choco Lozano (Abel Ruiz, 87’) i Jose Arnaiz.LUGO:Juan Carlos; Campabadal, Bernardo, Miquel, Luis Ruiz; Azeez, Seoane; Iriome, Fede Vico (Albarracín, 86)’, Campillo; i Polaco (Cristian Herrera, 77’).GOLS:1-0 (32’) Aleñá. 1-1 (45’) Azeez. 1-2 (90’) Iriome.ÀRBITRE:De Mera Escuderos.T.G.:al local Choco Lozano; als visitants Fede Vico, Bernardo i Polaco.PÚBLIC:1.963 espectadors al Miniestadi.

No hi ha cap necessitat que el Barça B assoleixi el lideratge, i menys en la jornada sis, en què encara és tot massa relatiu. Però els blaugrana ho tenien a tocar –si guanyaven per dos gols de diferència– i van demostrar que encara no són un equip a l’altura dels millors. Col·lectivament, van ser superats pel Lugo un cop els gallecs van asserenar el partit i van posar la pilota al terra. Aleshores, el Barça, que s’aferrava a la pólvora de la seva davantera, va ser incapaç de fer arribar pilotes als homes de dalt i va perdre el fil del partit. Tot i avançar-se, els blaugrana van mostrar una cara grisa i van acabar caient per un gol de córner en l’últim minut, de manera que van encaixar la segona derrota en tres partits al Mini.

Gerard López va tocar poca cosa respecte a l’onze a Alcorcón. Choco Lozano va tornar a ser titular i Ezkieta va substituir, per obligació, el lesionat Varo a la porteria. Així, els blaugrana van començar el partit com una piconadora i van obligar a intervenir Juan Carlos tres cops en els primers quinze minuts. No només de jugada, també en transició, aprofitant les errades del rival, i a pilota aturada, els blaugrana haurien pogut marcar en aquest tram de partit però no hi va haver encert.

Francisco gesticulava als seus des de la banda demanant tranquil·litat i el Lugo la va assolir cap al minut 20. Abans, això sí, Polaco va estar a centímetres de rematar una centrada d’Iriome i el mateix davanter, poc després, va fallar amb el cap al primer pal.

Eficàcia i prou

Quan el Barça B s’havia desconnectat del partit, Aleñá va marcar la diferència en una acció de qualitat: va rebre al vèrtex de l’àrea, va aixecar el cap i va veure una escletxa per on va enviar un míssil ras que va entrar ajustat al pal. El Lugo va tornar el cop just abans del descans, en un contraatac que va acabar amb una remata,da d’Azeez al segon pal i psicològicament, el gol va ser definitiu.

En el segon temps, el Barça no es va aixecar. El Lugo li va prendre la pilota, el va allunyar de la zona de perill i només Aleñá en un lliure directe, i Choco Lozano, amb una rematada de cap, van amenaçar Juan Carlos. Els gallecs visitaven Ezkieta sovint, però no va començar a generar ocasions fins als últims cinc minuts. Vico i Campabadal van amenaçar fins que Iriome, en un córner, va fer el gol del triomf.

El gol abans del descans ens ha fet molt mal. Ells han sortit millor i ens ha costat molt
Gerard López
entrenador del barça b
En els primers minuts ens ha costat molt, però hem sabut reaccionar i hem acabat fent un gran partit