2a divisió FEF

El Peralada bota d’alegria

Primer triomf. El conjunt de l’Alt Empordà s’estrena a la categoria després de saber madurar un partit travat gràcies a dos gols en els últims deu minuts amb Boniquet com a protagonista

Peralada 2 badalona 0

PERALADA:Gianni, Estellés, Bambo, Vallho, Andzouana, Carbonell (Álamo, 64’), Montes, Romero (Boniquet, 70’), Paik, Clotet i Soni (Javi Sánchez, 78’).BADALONA:Morales, Adrià Parera, Kilian, Álvaro Vega (Juanjo, 72’), Moyano, Albarrán, Maestre, Aly (Toni Lao, 55’), Robert Simón (Marcel Serramitja, 55’), Kevin i Néstor Querol.GOLS:1-0 (80’) Parera, en pròpia porta. 2-0 (85’) Boniquet.ÀRBITRE:Ripoll Solans.T.G.:a Aly (20’) i Vega (64’).T.V.:cap.PÚBLIC:Uns 250 espectadors al municipal de Peralada.

Amb l’interès dels espectadors lluny del terreny de joc –a la llotja pràcticament no hi havia cap representant polític ni institucional–, el Peralada es va endur els tres punts contra el Badalona en un duel català que va tenir la intensitat i la competitivitat habitual.

En els primers compassos del matx, els dos equips van lluitar per la possessió de la pilota i el control. Amb moltes anades i vingudes, només Clotet en el 12’ va generar prou perill en una sortida en fals de Morales, però l’extrem no va tenir l’angle necessari per marcar. El Badalona va acomodar-se al camp a mesura que passaven els minuts i, tot i que sense crear perill real, va començar a tenir més la pilota i guanyar així terreny posicional. Els dos equips, però, van decidir prendre com menys riscos millor i la primera part va acabar-se sense que es mogués el resultat inicial.

Els fruits de la paciència

El guió de la segona meitat no va canviar. El Peralada, però, intentava amb més insistència trobar Soni, molt desconnectat entre els tres centrals badalonins –els dos tècnics van coincidir en el dibuix tàctic, fet que va solidificar defensivament els dos conjunts–. Amb paciència i molt de toc, el Peralada va poder disposar de la millor ocasió quan Soni, desplaçat a banda, va treure’s de la màniga una magnífica centrada que va rematar amb el cap Estellés. El central, que havia pujat a l’atac, va topar amb un excel·lent Morales, que va enviar la pilota a córner (60’).

Els canvis tampoc van trencar la línia que havia agafat el matx i en els últims minuts, la por de perdre dels dos equips va fer que la contenció i les possessions llargues s’imposessin, fins que una bona jugada de Cesc Clotet va acabar a les botes de Boniquet. L’extrem va picar l’esfèrica per damunt de Morales i Parera va acabar d’introduir-la dins de la porteria (80’).

En els instants finals, els locals no van patir, i fins i tot van sentenciar el matx. Boniquet va rematar amb el cap una gran jugada entre Javi Sánchez i Álamo (85’).

Frase
Arnau Sala
entrenador del peralada
La nostra última mitja hora ha estat dolenta. Quan no defenses bé a 2a B ho acabes pagant
Manolo González
Entrenador del badalona

Arnau Sala llegeix un comunicat

El tècnic del Peralada va refusar fer la roda de premsa del partit, en denúncia dels fets ocorreguts a Catalunya, i va llegir un comunicat: “Avui poca cosa es pot dir de futbol. Ni el Peralada ni jo tenim gaires ganes de parlar-ne. Si de nosaltres depengués el partit no s’hauria jugat i no fem roda de premsa per fer palès el malestar i la indignació a conseqüència del lamentable atac que s’ha fet al nostre país i a les institucions recentment. Ens hauria agradat estar amb la nostra gent i no pas en un camp de futbol.”