2a divisió FEF

Un sistema que funciona

Línia ascendent. El Peralada va aconseguir contra el Badalona la primera victòria de la seva història a 2a B. Des que Arnau Sala aplica el 3-5-2, l’equip ha encadenat dos empats i un triomf

El Peralada va aconseguir la primera victòria de la temporada contra el Badalona (2-0). En un ambient enrarit a conseqüència de les greus agressions al poble català, l’equip dirigit per Arnau Sala i Xavi Punsí va veure’s obligat a jugar i sumar els tres punts en joc. Dues dianes en el tram final del matx van ser clau per decantar un partit travat i sense gaires ocasions que semblava que acabaria en empat. La seguretat defensiva i el creixement grupal en els darrers partits, coincidint amb el canvi de sistema d’Arnau Sala –el tècnic fa tres partits que aposta per un dibuix tàctic 3-5-2–, ha fet que el Peralada encadeni tres partits sense perdre amb dos empats –contra l’Olot (0-0) i el Sabadell (2-2)– i un triomf, el del darrer enfrontament contra els escapulats.

El nou canvi de dibuix ideat pel tècnic del filial del Girona ha alçat el nivell col·lectiu de l’equip però, sobretot, el de tres jugadors que s’han convertit en peces fonamentals. Els tres centrals que doten de solidesa i fortalesa el bloc estan demostrant un estat de forma brillant per sostenir l’equip. Albert Estellés, de descartat a titular, Bambo Diaby i Vallho han jugat els 270 minuts dels últims tres partits. Els de l’Alt Empordà han sumat cinc dels darrers nou punts possibles i només han encaixat dues dianes, totes en el matx que van empatar a la Nova Creu Alta de Sabadell: “Al començament vam aplicar el canvi perquè volíem dotar l’equip de més equilibri i solidesa defensiva. És cert que ara els atacants pressionen millor i també estem aconseguint que no ens generin ocasions”, comenta el tècnic del Peralada, Arnau Sala, conscient que l’equip necessitava no encaixar gols amb facilitat –en les primeres quatre jornades van caure golejats contra el València Mestalla (4-1) i l’Elx (4-1)–: “En els darrers partits l’equip s’està trobant més còmode. En l’últim, el Badalona ens va crear poc perill i els tres centrals van estar molt bé en les disputes. Tot és anar-ho treballant per millorar en defensa i també en atac.”

L’estat de forma dels tres futbolistes que construeixen el mur en l’eix defensiu és un dels punts destacats pel mateix Arnau Sala: “Són els jugadors que millor estan de l’equip, tot i que sabem que defensar és més fàcil que atacar. En els entrenaments ho fan bé i al final hem de posar els futbolistes que estan en millor forma”, analitza el tècnic de Sant Fruitós de Bages, que destaca l’actuació en els darrers partits d’Albert Estellés, un jugador que va estar descartat i amb un peu fora de l’equip, però que està donant una versió pròxima a la del curs passat: “No tenia experiència i això és un problema, però és un dels futbolistes amb què he parlat més. Té totes les condicions per ser un gran central, ja que és ràpid, tècnicament bo i va bé de cap. S’ha adonat que s’ha de centrar en el futbol i està entrenant-se més que mai”, diu un Arnau Sala que a poc a poc va traient l’equip del fons de la taula i va cohesionant un grup jove de talent i projecció.

Diumenge, els de l’Empordà visiten el camp del Deportivo Aragó (a les 12 h), un equip de la part baixa que encara no ha guanyat cap partit.

LES REACCIONS

En els darrers partits l’equip s’està trobant més còmode. En l’últim, el Badalona ens va crear poc perill i els tres centrals van estar molt bé

DES DEL CANVI

Al començament vam aplicar el canvi perquè volíem dotar l’equip de més equilibri i solidesa
Arnau Sala
entrenador del peralada

SEGURETAT

El Peralada ha sumat cinc punts dels darrers nou possibles i ja és l’antepenúltim
Amb els tres centrals l’equip només ha rebut dos gols, tots en el duel a Sabadell
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)