2a divisió FEF

A Olot se’n fan creus

2a divisió B. El club garrotxí rep una carta de l’Atlètic Saguntí en què denuncia suposades amenaces telefòniques per venir a jugar a Catalunya. L’Olot es desmarca dels fets i els condemna

Després dels fets ocorreguts fa dues setmanes, quan el Lleida Esportiu no va poder jugar amb la samarreta de la senyera al seu estadi contra l’Atlètic Saguntí, el calendari ha fet que el següent terreny de joc que hagi de visitar l’equip valencià sigui el de l’Olot. Entremig, el proper rival dels olotins ha rebut algunes trucades telefòniques amb suposades amenaces cap a l’entitat de Sagunt. Aquesta desagradable situació va provocar que l’Atlètic Saguntí enviés una carta per denunciar aquests fets, tal com explica el president de l’Olot, Joan Agustí: “Hem rebut una carta dirigida a tres destinataris: la comandància de la Guàrdia Civil, la Federació Espanyola de Futbol i el nostre club. En ella s’informa que han rebut suposats insults i amenaces per telèfon i que, si no se’ls garanteix la seguretat durant el trajecte i el partit, no vindran a jugar.”

Diàleg net

“Vam rebre una carta dirigida a l’Olot i el que hem fet és contestar-la”, sentencia Joan Agustí, que el mateix dia de rebre-la es va posar en contacte amb el Saguntí. El president de l’Olot remarca que té “molt clar” que les suposades amenaces no han vingut de l’entorn de l’Olot. “No poso en dubte el que diuen i jo em limito a fer un diàleg net. Els vaig explicar que la seguretat durant el partit l’han de garantir els Mossos, i durant el trajecte, la Policía Nacional o la Guàrdia Civil. El que els vaig assegurar per part de l’Olot és la cordialitat i el respecte de la nostra gent.”

Sense identificar

El president de l’Atlètic Saguntí, Juan Manuel Domingo, va parlar dimarts a El partidazo de la COPE: “Tampoc en diríem moltes amenaces. Sí que és cert que durant dilluns i dimarts vam rebre trucades anònimes en què es deien barbaritats”, va relatar. Sense identificació de l’autor i conscients que l’acusació cap a l’Olot potser era precipitada, sobretot després de conèixer el tarannà del club, el Saguntí va emetre un comunicat en què agraïa el tracte dels olotins i es mostrava tranquil per poder afrontar el duel.

ELS PROTAGONISTES

Estic segur que les suposades amenaces no surten de l’Olot. La nostra gent és cordial amb el rival
Joan Agustí
President de l’Olot
Tampoc en diríem moltes amenaces. Van ser diverses trucades anònimes en què es deien barbaritats
Juan Manuel Domingo
President de l’At. Saguntí

“El valor més gran de l’Olot és el respecte al rival”

Una de les característiques de l’estadi de l’Olot és l’elevada afluència de públic a la seva graderia. Segurament el que més s’emplenava a tercera divisió el curs passat i un dels que fan més goig actualment en la 2a B, el terreny de joc dels olotins les ha vist de tots colors: des d’alegries com ara els títols de lliga i els ascensos fins a decepcions com ara la pèrdua de categoria; això sí, mai en un ambient marcat per la crispació: “Tenim una afició exemplar i ho demostrem tant a dins com a fora al camp. A la gespa, per exemple, hem estat dos anys sense veure una targeta vermella.” Més enllà de la pilota, Agustí remarca la feina de formació que es fa des de l’entitat de la Garrotxa: “Un dels valors més grans que inculquem als nostres jugadors és el del respecte a les persones, als rivals i als col·legiats.” Ben segur que dissabte, tot i no ser l’hora de joc habitual de l’Olot, el color i l’animació seran ben presents a la graderia per intentar portar l’equip a la victòria.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)