1a femenina

Placidesa en l’estrena

UEFA Women’s Champions League. El Barça encarrila la classificació per als vuitens de final després d’imposar-se amb facilitat a l’Avaldsnes noruec en el partit d’anada a domicili

Avaldsnes 0 BARÇA 4

AVALDSNES:Fraine, Simon, Ryland (Utvik, 46’), Andreia Rosa, Logarzo, Francielle, Thorsnes, Pedersen, Daiane, Luana (Tvedten, 89’), Gielnik (Dahl, 70’).BARCELONA:Paños; Fabiana, Torrejón, Mapi León, Leila; Bussaglia (Andonova, 68’), Guijarro (Losada, 59’), Putellas; Andressa Alves, Martens i Duggan (Caldentey, 78’).GOLS:0-1 (19’) Martens. 0-2 (70’) Duggan. 0-3 (75’) Alves. 0-4 (81’) Caldentey.ÀRBITRE:Silvia Domingos.T.G.:cap.

D’acord amb el que es va veure ahir, el Barça no tindrà cap mena de problema per classificar-se per als quarts de final de la Champions League. El conjunt blaugrana va obtenir una renda insalvable per al rival, l’Avaldsnes, que en el partit d’anada jugat a Noruega no li va fer ni pessigolles. La tornada al Miniestadi (dimecres que ve a les 18.30 h) ha de servir perquè les blaugrana, amb peces encara per conjuntar, continuïn fent passos per igualar i superar la fita de la temporada passada: jugar les semifinals.

Si les blaugrana esperaven un rival físic era perquè l’Avaldsnes tècnicament no tenia res a fer contra el talent blaugrana. El Barça ha aconseguit agrupar un trident a la zona atacant –Martins, Duggan i Andressa Alves– d’alta elit europea. I precisament van ser les tres primeres golejadores del partit, encara que els gols, especialment els de la sentència, van trigar a arribar. L’equip dirigit per Fran Sánchez va tenir tres ocasions prou clares en els primers minuts. Però fins que no va aparèixer Martens, en el minut 19 en una conducció des del vèrtex de l’àrea, no hi va haver encert. A partir d’aquí, el Barça va viure en el terreny de joc rival, allunyant l’equip noruec de la porteria de Paños, que només va haver d’intervenir en el tram final del primer temps.

Sentència

Era cosa de temps que el Barça sentenciés l’eliminatòria. Tot i no viure amb tanta assiduïtat en la zona de perill rival, el Barça va disposar de diverses oportunitats després de la represa. Però tot hauria pogut canviar si la local Pedersen hagués encertat en un xut des de dins de l’àrea. Paños, però, va aturar el xut i, tot seguit, Duggan va enviar una pilota al pal, en el preludi de la diana de la davantera anglesa, que va aprofitar una errada de la defensa rival per batre Fraine. Quatre minuts després, Andressa Alves va esvair el dubte i va marcar el tercer en un xut de Martens refusat per la portera.

Ja en el tram final, amb l’Avaldsnes rendit a la superioritat blaugrana tant en el marcador com en el joc, Mariona Caldentey va cristal·litzar una combinació per dins per fer el quart i definitiu gol.

Biik Kazygurt-Glasgow 3-0
Medyk Konin 0-5
Paok-Sparta Praga 0-5
Apollon-Linkoping 0-1
Gintra-Zuric 1-1
Minsk-Slavia Praga 1-3
LSK-Brondby 0-0
Ajax-Brescia 1-0