Barça B

Palencia renova fins al 2020

Barça B. El capità del filial va prolongar ahir el contracte dues temporades més i tindrà una clàusula de rescissió de 25 milions que augmentarà fins als 50 si puja al primer equip

El Barça va assegurar-se ahir la continuïtat d’un dels jugadors amb més de pes del filial: Sergi Palencia. El lateral dret badaloní, un home clau en els plans de Gerard López, va signar ahir l’extensió del seu contracte dues temporades més, fins al 2020. El club li ha posat una clàusula de rescissió de 25 milions d’euros, que es multiplicarà per dos si fa el salt al primer equip.

La renovació del capità del Barça B, que feia temps que estava embastada, era una de les prioritats en el futbol formatiu, ja que Palencia és un jugador bàsic al filial. La temporada passada va ser un fix al carril dret de la defensa i, més enllà d’això, és un dels pesos pesants fora del camp, al vestidor. “És un orgull haver renovat pel club en el qual fa tants anys que jugo, és un somni que visc des de petit i espero poder arribar algun dia al primer equip”, va explicar Palencia als mitjans del Barça.

Encara lesionat

Tot i que ahir va viure “un dia molt feliç”, l’arrencada de temporada és força dura per a Sergi Palencia, que just abans de començar la lliga es va fer un esquinç al lligament lateral intern del turmell esquerre del qual encara s’està recuperant. El defensa badaloní està fent treball de readaptació, però encara no hi ha una data fixada de retorn. Ell, mentrestant, s’ho ha de mirar des de la grada. “Veure els partits és més dur que viure’ls, ja tinc ganes de tornar i ajudar l’equip, ho intento fer des de fora però no és el mateix”, va explicar el jugador de 21 anys, que està molt satisfet amb l’arrencada de lliga que ha fet l’equip (és setzè amb 8 punts i un partit pendent): “L’adaptació en una categoria tan complicada és molt bona, hem començat bé tot i el tram tan difícil que teníem i aquest equip encara creixerà i anirà a més.”

ENCARA INÈDIT

Veure els partits des de fora és dur, espero tornar al més aviat possible i cada cop estic millor
Sergi Palencia
defensa i capità del barça b
És un orgull haver renovat pel club en el qual fa tants anys que jugo, és un somni que visc des de petit, poder arribar algun dia al primer equip
El lateral dret badaloní encara no ha debutat en la lliga a causa d’una lesió

Tota una vida amb la samarreta blaugrana

Sergi Palencia és una de les grans icones del futbol formatiu blaugrana. El badaloní va arribar a la Masia el 2006, quan tenia deu anys i, des de llavors, ha anat cremant etapes. De fet, l’ara lateral dret i capità del Barça B ja havia anat lluint el braçalet en l’etapa formativa. El salt al filial, en tot cas, va arribar-li de bracet de Jordi Vinyals el 2015. El tècnic vallesà va convertir-lo en un fix en el darrer tram de la temporada, en què l’equip va baixar a segona B. Un juvenil competint en el futbol professional. Si Vinyals va fer-lo debutar al B, Gerard López ha confiat sempre en ell i l’ha convertit en una figura bàsica. “El mister m’ha marcat i m’està marcant molt, li agraeixo la confiança”, explicava ahir Sergi Palencia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)