2a divisió FEF

La victòria més benvinguda

2a divisió B. L’Olot supera l’Atlètic Saguntí (2-0) i obté el primer triomf en la lliga després de vuit jornades. Els tres punts permeten als garrotxins respirar més tranquils i escalar alguna posició

Olot 2 at. Saguntí 0

OLOT:Ginard, Blázquez, Barnils, Micaló, Carles Mas, Bigas, Masó, Hèctor Simón, Alfredo (Guzmán, 65’), Pedro del Campo (Roger Vidal, 68’) i Marc Mas (Uri, 82’).ATLÈTIC SAGUNTÍ:Lluna, Gallego (Lois, 63’), Quesada, Escudero, Gimeno, Gilabert (David Fas, 63’), Gámez, Julià, Àlex Felip, Adrià Granell (Lucas, 81’) i Pau Franch.GOLS:1-0 (20’) Hèctor Simón. 2-0 (37’) Escudero.ÀRBITRE:Baiges Dones.T.G.:als locals Barnils (73’) i Ginard (80’); als visitants Escudero (56’), Felip (61’) i Gámez (76’).T.V.:cap.PÚBLIC:932 espectadors al municipal d’Olot.COMENTARI:Abans de l’inici del partit es va fer un minut de silenci en memòria de Jordi Darné.

L’Olot va assaborir, per fi, la victòria després de superar l’Atlètic Saguntí (2-0). El conjunt de la Garrotxa en van fer prou amb una bona primera meitat per assegurar-se un primer triomf vital després de vuit jornades. Un gol d’Hèctor Simón des de la frontal (20’) i un autogol de l’excentral de l’equip olotí, Escudero (37’) van decantar del tot un duel crucial per als vermells, a la meitat de la taula de manera provisional.

En els primers minuts del partit, l’Olot va marcar-se com a objectiu manar i controlar la possessió de la pilota. El tècnic, Martín Posse va decidir dotar de solidesa i seguretat defensiva el seu equip amb una defensa de tres centrals –Barnils, Micaló i Carles Mas–, amb Blázquez i Bigas com a carrilers. Les possessions llargues i la iniciativa eren clarament olotines i ja en el minut 2, els locals van estar a punt d’avançar-se amb un xut d’Hèctor Simón que va acabar rebotat i tou a les mans del porter Lluna després d’una jugada de combinació. En una llarga fase, el matx va ser pla i sense profunditat com per generar ocasions, fins que en el 20’, de nou Hèctor Simón va avançar l’Olot amb un brillant gol. Barnils va pujar a l’atac per fer una centrada per baix a Marc Mas. El silenc va cedir de cares al mitjapunta, que va treure’s de la màniga una rosca lluny de l’abast del porter visitant.

Escudero hi ajuda

Quan més avorrit era el joc dels dos equips, una jugada desgraciada de l’exjugador de l’Olot David Escudero va permetre als de la Garrotxa arribar al descans amb un avantatge de dues dianes en el marcador. En una jugada combinada entre Hèctor Simón i Alfredo va acabar amb una centrada d’aquest al bell mig de l’àrea. Escudero, que retrocedia per defensar, va posar el peu i va rematar de vaselina a la seva pròpia porteria (37’).

La segona meitat va començar amb l’Olot sentint-se còmode damunt el terreny de joc, evitant el perill que buscava generar el rival, sobretot a través de les centrades i el joc aeri, i intentant combinar a la contra per aprofitar la velocitat d’Alfredo o Marc Mas. Les consignes de Posse eren clares, i és que la por a un gol visitant que el fes entrar en el matx i emboliqués de nervis els locals planava en un ambient cada vegada més fred. L’Atlètic Saguntí no va saber fer mal a l’Olot –Julià (70’) i Quesada (87’) van fer treballar Ginard en dues ocasions– i la victòria, per fi, va quedar-se a casa. En la vuitena jornada, els de Martín Posse van poder celebrar un triomf que els permet respirar amb tranquil·litat.

ELS VESTIDORS

Estem contents pel triomf, ja que el grup ho mereixia. El treball era bo però s’havien escapat punts. Hem fet un partit molt seriós
Hem estat efectius i en la segona part el seu atac era molt frontal i l’hem pogut controlar molt bé
Martín Posse
entrenador de l’Olot
Amb poca cosa l’Olot ens ha fet mal. L’ambient? Al final no esperàvem res fora del comú
David Gutiérrez
entrenador de l’At. Saguntí

Sense incidents a la graderia

Pel tarannà i esportivitat que caracteritza els aficionats de l’Olot no hi va haver cap problema durant els noranta minuts –en el 17.14 van fer un mosaic formant la paraula dignitat–. Els temors de l’Atlètic Saguntí els dies anteriors al matx van obligar totes les parts a dir la seva per garantir l’esportivitat.

Tres canvis en l’onze inicial

Martín Posse va decidir aplicar tres canvis en el seu onze inicial respecte al darrer matx al camp de l’Atlètic Balears (1-1). Jose Martínez, amb molèsties als abductors, Roger Vidal i Nacho Pérez van deixar el seu lloc a Carles Mas, Jordi Masó i Alfredo Gutiérrez, fet que va convertir el dibuix tàctic en un 3-5-2.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)