Girona

Cap a Rússia des de Girona

La classificació de l’Uruguai encamina Cristhian Stuani a ser el primer futbolista que disputarà una fase final del mundial com a jugador del Girona

Habitual amb la selecció, tindrà a Montilivi la motivació de completar una bona temporada per garantir-se un lloc en la tria definitiva de Tabárez

Tenir representació en un mundial era una utopia per a un club com el Girona, que no havia trepitjat mai la primera divisió. Amb l’històric ascens a la màxima categoria, les expectatives de tenir jugadors internacionals amb capacitat d’arribar a una fase final d’una copa del món augmentaven. I en plena fase d’interrupcions en la lliga, marcades pels partits de seleccions, Cristhian Stuani tornarà avui a Montilivi després de viure des de dins la satisfacció de l’Uruguai, que va obtenir l’accés directe al mundial de Rússia de l’estiu que ve sense haver de disputar la repesca, que havia jugat en les quatre edicions anteriors. Stuani va firmar l’estiu passat un contracte per tres temporades amb el Girona i, si no hi ha cap daltabaix i Óscar Tabárez li manté la confiança, serà el primer jugador que participa en un mundial sent futbolista del Girona.

Motivat en la lliga

Cristhian Stuani ha estat habitual en les últimes convocatòries de Tabárez. En la darrera, però, no va arribar a jugar. Havia entrat en la segona part en els dos partits de setembre (7 minuts contra l’Argentina i 27 al Paraguai), però en aquesta última doble cita va quedar inactiu tant contra Veneçuela com contra Bolívia, els duels que van certificar l’accés directe. D’aquí fins a final de temporada, l’exdavanter de l’Espanyol té el repte de mantenir la confiança del seleccionador, que ha anat dosificant l’aposta per jugadors joves que demanen pas. És en aquest context que el Girona pot acabar traient rèdit a la motivació de Stuani, que farà bé de completar una bona campanya per assegurar-se bitllet cap a Rússia. L’uruguaià, amb tota la confiança de Pablo Machín, és el màxim golejador del Girona amb tres dianes en la lliga.

L’Uruguai viurà a Rússia –del 14 de juny al 15 de juliol– la seva tretzena participació en una copa del món, la desena des que s’hi accedeix per eliminatòries. El combinat sud-americà no obtenia l’accés directe a una cita mundialista des del 1990. No es va classificar en les dues edicions següents, i després va encadenar quatre repesques (la meitat amb èxit), entre les quals la de fa quatre anys al Brasil, on Stuani es va estrenar com a mundialista. Ara, un cop esquivada l’eliminatòria de repesca, la selecció uruguaiana ha programat dos partits amistosos a Europa, aprofitant la següent aturada. El 10 de novembre visitaran Polònia a Varsòvia, i al cap de quatre dies jugaran a Viena contra Àustria. Stuani té previst reintegrar-se avui a l’activitat del Girona, tres dies abans del duel contra el Vila-real. Els altres tres internacionals –Bounou, Olunga i Maffeo– ja es van entrenar ahir amb els seus companys.

SENSE ADORMIR-SE

Stuani no ha jugat en l’última doble cita i li anirà bé tenir un paper destacat a Girona

AL NOVEMBRE

Amb la feina feta, l’Uruguai té ara programats dos amistosos, a Polònia i Àustria
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)