Reus

PABLO ÍÑIGUEZ

DEFENSA DEL REUS

“Competim en cada partit com si fos l’últim”

Íñiguez diu que la ratxa de sis jornades sense perdre no és casual

“Hem ser ambiciosos per treure el cap en els primers llocs”

Va ser dur [deixar el Vila-real], però el món no es va acabar, cadascú segueix el seu camí i ara estic molt content al Reus

El Reus ha trobat de seguida la velocitat de creuer habitual del curs passat: rei dels empats –n’ha aconseguit sis en nou jornades–, amb només una derrota, i la solidesa defensiva com a marca de la casa. Un dels fitxatges defensius de l’estiu, Pablo Íñiguez, considera que la feina dels últims anys i l’ambient del vestidor són les claus de l’èxit, i està satisfet amb la seva adaptació i el seu paper en l’equip roig-i-negre.

Sis partits sense perdre amb pocs gols encaixats. S’ha trigat poc a veure la versió bona del Reus, no?
Som molt consistents. La major qualitat del Reus és el bloc, tots som amics, hi ha un gran ambient, tots ens partim la cara pel que tenim al costat, i això és la nostra força. Competim en cada partit com si fos l’últim, vagi com vagi el resultat i fins al final, tal com vam demostrar a Osca.
Sis empats en total i només una derrota. És el que millor demostra la competitivitat del Reus, la dificultat de batre’l?
Sí, jo ja m’hi vaig enfrontar fa dues temporades a segona B amb el filial del Vila-real, i eren bons amb la pilota però, sobretot, durs sense. Era molt difícil fer-los mal, i la temporada passada també ho van demostrar en una categoria més complicada. Aquest any cal continuar en la mateixa línia i ser ambiciosos per treure el cap en els primers llocs. Ara que està tot igualat, per què no?
El secret del rendiment defensiu del Reus cal buscar-lo en la feina dels últims anys?
Sí, el que es veu és un treball de temps, de diversos anys, i ara hi continuem insistint. No només defensivament, també intentem defensar amb la pilota, sent protagonistes amb possessió en la mesura que podem, perquè hi ha vegades que estàs en camps on et pressionen molt. Creiem molt en el que fem i, de mica en mica, encara donarem més.
Vostè s’ha adaptat molt bé a la dinàmica de l’equip, començant com a titular, tot i ser un fitxatge d’aquest estiu, no?
Sí. En la meva posició hi ha Atienza i Olmo, que es complementen bé, però jo també em sento bé jugant tant amb un com amb l’altre. Cal aprofitar els moments que em dona el mister, estar preparat per a quan arriben i acceptar les seves decisions. Atienza i Olmo són molt fiables, molt consistents, i jo he d’aprendre de tothom i aportar les meves coses.
Se’l veu content i integrat al Reus. Em fa l’efecte que la va encertar aquest estiu amb la decisió de deixar el Vila-real i fitxar pel Reus...
Sí, em sento molt bé a la ciutat. A més, jo soc de València i estic a prop, la qual cosa és un punt a favor. Amb els companys hi ha molt bon ambient, en pocs equips m’he sentit tan bé com aquí. I això es nota al camp, és un dels nostres secrets.
Va ser molt complicat rescindir el contracte amb el Vila-real, el club de la seva vida?
És dur. Jo sabia que fer-se un forat en el primer equip, amb el nivell que hi ha ara, amb el creixement dels últims anys del club, traient el cap entre els millors d’Europa, és molt complicat. Sempre ha sigut el meu somni jugar-hi, consolidar-m’hi, però bé, jo ja estava bastant preparat mentalment per al que pogués passar. A més, havia passat un any complicat al Rayo Vallecano en què si hagués jugat més potser hi hauria pogut haver la possibilitat de fer-me un lloc al Vila-real, però entre les lesions i les decisions tècniques l’any va ser complicat. Però el món no es va acabar, cadascú segueix el seu camí i ara estic molt content al Reus.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)