Reus

Concessions que es paguen

Reus. L’equip roig-i-negre perd al seu estadi per culpa de dues pèrdues de pilota convertides en contracops letals pel Rayo Vallecano (11’ i 57’) i de la falta de contundència en la rematada

REUS 0 R. VALLECANO 2

REUS:Edgar Badia; Miramón, Atienza, Olmo, Álex Menéndez; Tito Ortiz, Juan Domínguez, Gus Ledes (Borja Fernández, 65’); Querol, Fran Carbia (Edgar Hernández, 46’) i Máyor (Lekic, 39’).RAYO VALLECANO:Alberto García, Baiano, Amaya, Abdoulaye Ba, Álex Moreno; Fran Beltrán, Cerro (Velázquez, 84’), Santi Comesaña; Diego Aguirre (Manucho, 63’), Embarba i Raúl de Tomás (Domínguez, 76’).GOLS:0-1 (11’) Embarba. 0-2 (57’) Diego Aguirre.ÀRBITRE:Valdés Aller.T.G.:Als locals Olmo, Atienza i Gus Ledes, i als visitants Diego Aguirre, Baiano, Raúl de Tomàs i Cerro.INCIDÈNCIES:Uns 3.000 espectadors a l’estadi del Reus. En la mitja part es va fer la presentació de tots els equips del planter roig-i-negre.

El Reus va fer ahir massa concessions en les zones decisives i per això el Rayo Vallecano es va endur els tres punts. Els madrilenys, experts en l’elaboració de contracops, van agrair, en la primera meitat, que Gus Ledes errés en la passada i permetés que Adrián Embarba encarés amb passadís la defensa roig-i-negra, desprevinguda, que no va poder fer res en l’eslàlom del punta madrileny i en el seu xut col·locat, lluny de l’abast d’Edgar Badia (11’). I, en la segona meitat, el Rayo tampoc va desaprofitar la pèrdua de Lekic al cercle central, convertida en un contracop vertical i letal gràcies a l’assistència de Santi Comesaña i la definició de Diego Aguirre (57’).

El Reus també va fer concessions en atac, concretament, unes quantes rematades massa toves en molt bona posició. La falta de gol és la gran assignatura pendent de l’equip roig-i-negre, la que no li permet desequilibrar duels igualats o la que, com ahir, no li dona opcions de puntuar en els partits en què el rival està més inspirat. Així, el Reus va perdre per primera vegada aquesta temporada al seu estadi, va veure tallada la ratxa de partits sense caure derrotat –es queda en sis– i es torna a apropar a la zona de perill.

Aritz López Garai va tornar a fer canvis respecte a l’onze inicial de l’empat de dimarts a Osca perquè l’equip s’assemblés més al de l’anterior partit a casa, contra la Cultural, també amb igualada final. El dibuix, el de sempre, amb el triple pivot al mig del camp, la punta d’atac amb un sol home –ahir Máyor d’entrada– i protagonisme per les bandes. A la dreta, Miramón va canalitzar bona part de les arribades dels roig-i-negres, com una passada interior a Carbia, amb el porter Alberto García atent, i l’arrencada que va acabar amb la centrada de Querol i la rematada de cap de Máyor, des de molt a prop, que va trobar la bona resposta del porter visitant (13’). En aquell moment, el Rayo ja manava en el marcador i també sobre la gespa, més còmode i amb superioritat al mig del camp. Els esquemes dels dos tècnics eren semblants –el Rayo també disposava tres homes al mig del camp– però Embarba, el davanter centre dels madrilenys, es deixava caure a la mitjapunta i donava més possibilitats a la construcció i a les transicions del seu equip. En una altra de les bones conduccions d’Embarba, va rebre una falta clara poc abans d’entrar a l’àrea que ell mateix va xutar al travesser (34’). Però, malgrat tot, el Reus es mantenia amenaçador i una centrada des de l’esquerra d’Álex Menéndez va ser rematada, a dos metres de la porteria rival, per David Querol, al qual també li va faltar força (42’).

El partit estava millor per al Rayo que per al Reus, de manera que per a la segona meitat López Garai va buscar canviar el panorama situant un segon davanter centre al terreny de joc, Edgar Hernández, que faria parella amb Lekic, que poc abans del descans havia substituït el lesionat Máyor. Amb Querol de mitjapunta, atent rere els dos davanters, i amb els dos laterals amb més profunditat, la idea era posar pilotes a l’àrea d’un Rayo que s’havia de sentir més incòmode. Després de posar en pràctica el pla amb una centrada de Miramón rematada de cap alt per Lekic, la realitat va tornar a colpejar el Reus, que no va trigar a encaixar el segon gol, el de Diego Aguirre. El 0-2 va deixar tocat el Reus, que veia, a més, com el Rayo, amb espais i velocitat, podia fer-li més mal a la contra. Als madrilenys, però, els va faltar decisió per macar algun gol més. I, al Reus, contundència en la rematada, sobretot en els cops de cap, sols, de Lekic (80’) i Edgar Hernández (82’).

ELS VESTIDORS

Ens ha faltat eficàcia, i contra l’equip que millor contraataca dues errades quan teníem la pilota ens han costat dos gols
És obvi que ens falta gol, però no n’hem de fer cap drama perquè tenim oportunitats
Artitz López Garai
entrenador del reus
Hem fet un gran partit contra un rival a qui és difícil fer-li mal. Hem robat i hem sortit molt bé
Míchel Sánchez
entrenador del rayo

Pendents de Máyor, canviat per una lesió

Máyor va tornar a la titularitat, ocupant la punta d’atac, després de dos partits sense jugar, el primer, contra la Cultural, per sanció i el segon, a Osca, perquè Aritz López Garai va preferir fer jugar Edgar Hernández com a davanter centre. Ahir, poc abans d’acabar la primera meitat, va rebre una entrada contundent del central Abdoulaye, que, malgrat que va tocar clarament la pilota, també va colpejar el turmell del davanter alacantí, que va haver de ser substituït per Lekic. Caldrà veure els propers dies si Máyor té un esquinç i ha d’estar alguns dies de baixa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)