Nàstic

futbol

nàstic

Per això l’esperaven

Nàstic. Ikechukwu Uche, autor de quatre gols clau en els dos triomfs seguits dels grana, no es va incorporar a la plantilla fins just abans de començar la lliga, amb permís per buscar equip

Ikechukwu Uche no hauria pogut viure uns últims dies gaire millors. El davanter nigerià va ser l’autor, dimecres passat, dels dos gols que van servir al Nàstic per derrotar el Granada (2-0) i, diumenge, dels dos que van encarrilar la golejada dels grana al camp del Còrdova (1-5). Si al Nou Estadi va fer dos gols en cinc minuts, al Nuevo Arcángel les seves dues dianes van arribar en el primer quart d’hora de joc. Uche, que la temporada passada, malgrat la irregularitat, va ser clau en la permanència del Nàstic amb gols transcendentals en les últimes jornades, si està en la plantilla grana és per marcar diferències i per demostrar que el club tarragoní no es va equivocar esperant-lo.

Al principi de l’estiu, Uche, de 33 anys i amb nou club professionals a les espatlles, va acordar amb el Nàstic que faria la pretemporada pel seu compte mentre buscava equip. Si no en trobava, renovaria pel club grana. Finalment, entre que el nigerià no va rebre cap oferta satisfactòria, que el Nàstic no va fitxar cap davanter i que el director esportiu grana, Emilio Viqueira, amb el qual va compartir plantilla en el Recreativo fa uns quants anys, li va fer veure que el millor per ell i el Nàstic era que continués a l’equip, Uche va allargar el vincle amb el club i es va incorporar als entrenaments la mateixa setmana de començar la lliga.

Com que havia treballat poc amb la resta de l’equip, Lluís Carreras no el va fer jugar en el debut en la lliga i només va disposar d’uns pocs minuts en la segona jornada. Va ser titular en la tercera i la quarta jornada, amb tots els minuts disputats en les derrotes contra l’Sporting i el Cadis, que van ser la condemna de Carreras. Ja amb Rodri, va sortir en la segona meitat en els tres següents partit, amb un gol marcat contra l’Albacete en la primera victòria grana. En els dos últims partits, Rodri l’ha fet sortir d’inici, i el nigerià ha respost amb dos gols en cadascun. Ja n’ha fet cinc en total.

Uche, molt experimentat, treu ferro al seu moment de forma actual perquè sap que els davanters no es poden deixar endur per l’eufòria quan estan en ratxa ni per la decepció quan no marquen. El nigerià es limita a assegura que ha de continuar treballant per aportar coses a l’equip, no només gols. En la mateixa línia, admet que el Nàstic no ha fet res encara malgrat les dues victòries i haver sortir del pou.

LES FRASES

És bonic, et fa feliç que surtin les coses, estar en ratxa, però he de continuar treballant per aportar altres coses, no només gols
Està bé guanyar dos partits seguits, però no hem fet res. A segona tot pot canviar ràpidament
Ikechukwu Uche
davanter del nàstic

La parella Uche-Barreiro es consolida

L’1-5 de diumenge al camp del Còrdova va ser, sobretot, una exhibició dels dos davanters del Nàstic, Uche i Manu Barreiro. El nigerià va demostrar una gran capacitat de definició davant el porter rival en els seus dos gols i el gallec, molts recursos. En l’1-0 va fer un bon control i una millor assistència a Uche i en el 2-0, un bon xut rebutjat pel porter que el nigerià va aprofitar. En la segona part, va fer el quart del Nàstic amb un gran driblatge al porter i el cinquè, de penal amb molta sang freda. Van ser els seus dos primers gols a la lliga. Els dos últims partits han estat els primers amb la parella Uche-Barriero en atac i, tenint en compte que han fet sis gols entre tots dos, Rodri els mantindrà com a titulars.