Barça B

Escenari monumental

Barça B. Els blaugrana, més tranquils després del triomf contra el Llorca, visiten El Sadar, un dels estadis més durs del futbol professional on, a més, s’hi allotja el líder de la categoria

No fa gaire que bona part dels jugadors que avui sortiran a El Sadar estaven jugant en camps on hi havia tants espectadors com pares de l’equip propi i rival. Els 15.000 aficionats de mitjana que s’hi aglutinen cada vegada que l’Osasuna surt a jugar donen una altra dimensió al futbol. L’estadi navarrès, temut durant anys pel primer equip, serà l’escenari en què els jugadors del Barça B intentin avui esgarrapar un triomf que els ajudi a escalar en la classificació, però, sobretot, a guanyar experiència en el futbol professional.

El Barça B no s’ha arronsat en estadis imponents. Ho va demostrar al Zorrilla (7.000 espectadors) contra el Valladolid (1-2) i a Los Cármenes (11.568 espectadors) contra el Granada (2-2). Tot i que cap d’aquests estan a l’altura de l’Sporting, el Saragossa, l’Osasuna i el Cadis, que lideren la classificació d’afluència en la categoria. “Jugarem en un camp de primera, amb una afició i un equip de primera”, admetia el tècnic Gerard López: “Als jugadors els pot servir d’experiència per viure un aspecte del futbol que en pocs camps de futbol es pot viure”, afegia el tècnic.

Contra el líder

L’afició, sempre sorollosa i pressionant, no serà l’únic escull per al conjunt blaugrana, ja que l’Osasuna ara mateix és el líder de la competició i ha mostrat un nivell defensiu altíssim havent rebut només sis gols i sent l’equip menys golejat. “Hem de moure d’un cantó a l’altre el rival perquè són molt intensos. I evidentment igualar o apropar-nos a aquesta intensitat”, manifesta Gerard que reconeix que l’equip hi va sense pressió després de la darrera victòria contra el Llorca: “Tenim molt a guanyar i poc a perdre.” El Barça B, però, ha demostrat dificultats contra rivals sòlids al darrere malgrat disposar de jugadors de qualitat com ara Arnaiz i Aleñá, presumiblement titulars avui. “És un equip que no necessita un desenvolupament del joc brillant per marcar la diferència, perquè té jugadors a dalt que decanten la balança”, diu el tècnic de l’Osasuna, Diego Martínez.

LA PRÈVIA

Hem de moure d’un cantó a l’altre el rival perquè són molt intensos. I també igualar aquesta intensitat
Gerard López
entrenador del barça b
Estem cansats, és una realitat. Ha estat una setmana molt intensa físicament però necessitem recuperar-nos
Diego Martínez
entrenador de l’osasuna

Gerard López també demana diàleg

En la línia de les últimes declaracions, Gerard López es va expressar sobre la situació política actual. “Tot i ser esportistes no estem al marge del que es viu al carrer”, va explicar el tècnic del Barça B i seleccionador de Catalunya: “Demanem diàleg, respecte i esport. Però tampoc crec que la millor manera d’iniciar un diàleg sigui empresonant gent que ha organitzat manifestacions pacífiques.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)