Girona

A dalt de tot en grogues

El Girona és l’equip que més targetes ha vist de tota la primera divisió, amb una mitjana de 3,5 amonestacions per partit

El conjunt de Machín és el quart que més faltes comet, però ni el Getafe, ni el Vila-real ni el Leganés han estat tan penalitzats

Cap jugador ha estat expulsat, però Stuani ja ha tancat el primer cicle i Bernardo, Juanpe i Douglas Luiz n’acumulen tres

Sis a San Mamés, cinc a Balaídos i quatre en l’últim duel a Montilivi, contra el Vila-real. Són les tres jornades en què el Girona ha superat la mitjana de targetes grogues per partit, fixada ara en 3,5. El conjunt blanc-i-vermell és l’equip de primera divisió que més amonestacions acumula, amb 28 grogues en vuit partits. Sense ser l’equip que més faltes comet (o com a mínim que li sancionen els àrbitres) perquè en té tres per sobre –el Getafe, el Vila-real i el Leganés–, el conjunt de Pablo Machín és al capdamunt de tot en targetes ensenyades pels àrbitres. Encara no ha acabat cap partit amb inferioritat numèrica, perquè no li han ensenyat cap vermella, però l’acumulació de grogues ja comença a tenir efectes en l’equip de Montilivi. Dilluns, els gironins visitaran el Deportivo a Riazor (21 h) sense el seu màxim golejador, Cristhian Stuani, el segon jugador de la lliga que tanca el primer cicle d’amonestacions després de Maxi Gómez (Celta).

Hi ha tres equips que acumulen menys de la meitat de grogues que el Girona, i onze dels vint clubs de la màxima categoria no han arribat encara a la vintena de targetes. El Girona n’ha vist 28 –la meitat per fer caure un rival en la disputa de la pilota–, i això que no és l’equip amb més faltes castigades. Una dada significativa és la diferència amb el Getafe –un altre equip que ha pujat a primera– respecte a la relació entre el nombre de faltes comeses i les targetes. El conjunt de Pepe Bordalás ha fet divuit faltes més que el de Pablo Machín, però en canvi acumula onze grogues menys. El Girona és el quart equip que més faltes comet (128) i el cinquè que més en rep (116), segons dades recollides per la Lliga de Futbol Professional.

Douglas, entrar i groga

Dels vint jugadors del Girona que han tingut participació en la competició regular, tretze han vist com a mínim una targeta groga. Cristhian Stuani ha estat el primer d’arribar a la cinquena i tancar cicle, i hi ha tres jugadors –els centrals Bernardo Espinosa i Juanpe Ramírez i el mitjapunta Douglas Luiz– que n’han vist tres. El cas que més crida l’atenció és el del brasiler, que només ha estat titular una vegada, contra el Barça, en què no va ser amonestat. En els altres cinc partits en què ha intervingut, no ha jugat mai més de 20 minuts, però ha tingut temps de veure la groga en tres aparicions. A San Mamés, va entrar en el minut 71, i Trujillo Suárez li va ensenyar la groga al cap de vuit minuts. A Leganés va fer rècord de precocitat, perquè amb prou feines feia un minut que era al camp i Melero López el va castigar. La tercera targeta de Douglas Luiz va ser diumenge passat, contra el Vila-real, després d’una enganxada amb Rodri en la recta final que va costar l’amonestació no només al migcampista visitant, sinó també a Stuani.

EL MÉS RÀPID

Douglas Luiz ha vist tres targetes en partits en què no ha arribat a jugar ni 20 minuts

MÉS BEN FETES

El Getafe, líder en faltes, n’ha comès 18 més que el Girona i ha vist 11 targetes menys

Quatre targetes per discussions amb un jugador rival

X.M.

De les 28 grogues del Girona, no n’hi ha cap per haver protestat decisions arbitrals, però sí per picabaralles amb rivals. De fet, les tres últimes targetes –totes en la recta final del partit contra el Vila-real– són per discussions amb un altre jugador (Douglas Luiz i Stuani) o per topar-hi amb el cap, sense força excessiva (Kayode), segons va reflectir l’àrbitre en l’acta. La quarta groga per discussió amb un rival la va veure Gorka Iraizoz contra el Màlaga. La meitat de les 28 targetes grogues tenen tipificat el concepte més habitual en les redaccions arbitrals: fer caure un contrari en la disputa de la pilota. També hi ha grogues per agafar un rival per impedir-li que avanci, per aixecar massa la cama i per cops de braç que impacten en el rival.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)