Girona

futbol

girona

Un partit per enlairar-se

L’equip de Pablo Machín pot allunyar-se a tres punts del descens abans de rebre la visita del Real Madrid, però això implica guanyar avui a Riazor

Els gironins enllacen sis jornades sense triomf amb una sèrie molt deficient (2 punts de 18), però el Deportivo fa set anys que no guanya tres partits seguits a casa

No deixa de ser curiós que amb l’encallada del Girona (2 punts dels últims 18), un triomf avui a Riazor li permetria afrontar la visita de diumenge del Real Madrid amb la tranquil·litat de tenir tres punts de coixí sobre els llocs de descens. Això sí, per aspirar a la victòria, l’equip de Pablo Machín no haurà de fer les coses a mitges, sinó molt ben fetes. Contra el Vila-real va començar a jugar en el minut 40 i en el duel d’abans a Balaídos, tres gols van ser insuficients per assolir el triomf –ahir l’Atlético en va fer prou amb un per endur-se els tres punts de Vigo–. Per enlairar-se, els gironins han de ser fiables no pas 80 minuts, sinó els 90. Això és primera i l’equip ja ha constatat repetides vegades que els rivals no solen perdonar. A Riazor, l’oportunitat hi és. I les derrotes dels tres rivals que té per sota (Las Palmas, Alavés i Màlaga) li donen aire. Però això no serà etern perquè els de baix de tot algun dia despertaran.

També ha despertat el Deportivo, que ha sumat 4 punts dels últims sis. Això ha permès al tècnic, Pepe Mel, salvar el seu cap, que estava a punt de rodar. Curiosament, els gallecs també han afinat a Riazor, on van començar amb dues derrotes (Madrid, 0-3 i Real Sociedad, 2-4) i ara hi enllacen dues victòries (Alavés, 1-0 i Getafe, 2-1). Avui, a la Corunya tenen la possibilitat d’encadenar una tercera victòria com a locals, cosa que no succeeix des del curs 2010/11 amb Lotina quan es va imposar a l’Espanyol (3-0), el Màlaga (3-0) i l’Hèrcules (1-0).

El principal perill del Deportivo és a tres quartes parts de camp i especialment al davant, on acumula molts jugadors amb capacitat de desequilibri. En aquest apartat, serà bàsic que el Girona sàpiga llegir bé el que ha estat el seu taló d’Aquil·les: les línies de passada entre els centrals. A fora, els gironins només han perdut a San Mamés, però els empats els han fiscalitzat massa malgrat el bon to mostrat a Butarque (0-0) i Balaídos (3-3). El balanç dels gironins a fora és de només dos punts de nou possibles.

EL GIRONA A FORA

El balanç lluny de Montilivi és de 2 de 9 tot i haver perdut només a San Mamés

EL DEPORTIVO

Va arrencar amb dues derrotes a casa, però s’ha refet guanyant-hi l’Alavés i el Getafe

LES CARES DEL RIVAL

Defensivament és vulnerable, però té capacitat per fer mal en la zona de finalització

PEPE MEL

El tècnic del Dépor ha salvat el cap després de sumar 4 punts dels últims 6
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)