Nàstic

Nàstic

Segona divisió A

El valor de la identitat

Nàstic. L’equip grana visita el complicat camp del Lugo molt minvat per les baixes però amb la consigna de recuperar la personalitat d’equip sòlid d’altres temps per refer-se de l’última derrota

Tots els equips que han donat alegries a la parròquia del Nàstic últimament –el que va pujar a segona, el que va estar a punt d’ascendir a primera i el que va salvar-se en les últimes jornades de la temporada passada– tenien un tret en comú: eren un bloc consistent. Els resultats arribaven des de la solidesa al darrere. L’actual entrenador grana, Rodri, ho té molt clar. És un tècnic que transmet la consigna de buscar-ho des de l’alegria i la combinació, però després de la darrera derrota contra l’Alcorcón, aquesta setmana ha fet una crida a recuperar aquella identitat que va donar tantes satisfaccions. “Hem de ser aquell Nàstic rocós d’altres anys, ser un equip competitiu, solidari i agressiu, i mirar de mantenir les bones prestacions en atac”, afirmava l’entrenador en la prèvia del partit a Lugo. És clar que, si els tarragonins volen aconseguir alguna cosa a l’Anxo Carro, hauran de ser un conjunt consistent i fer un partit molt i molt complet. I és que els gallecs arriben al partit en estat de gràcia. Només han perdut un dels darrers vuit partits de lliga –19 punts de 24– i encadenen tres victòries com a locals.

Rodri, en tot cas, creu que no s’ha de mirar gaire el Lugo ni el seu bon moment. “El rival, el seu camp i el seu estat de forma condicionen certs aspectes, però tenim experiències diverses contra equips que arribaven de diferents maneres al partit i nosaltres el que hem de fer és atenir-nos al nostre guió”, explicava Rodri, que creu que el Nàstic té prou arguments per fer patir el Lugo: “Si el rival està en un bon moment en principi ens ho hauria de posar més complicat, però si fem un bon partit ho passarà malament.” El tècnic del conjunt gallec també remarca el valor que el seu equip sigui fidel al seu ADN, i creu que el Nàstic pot modificar el seu: “Ells poden canviar d’estil a causa de les baixes.”

L’AVANTMATX

Hem de ser aquell Nàstic rocós d’altres anys, ser un equip competitiu i mirar de mantenir les bones prestacions en atac
Antonio Rodríguez
entrenador del nàstic
El Nàstic, que té homes per jugar directe, pot canviar el seu estil a causa de les baixes. Cal que siguem nosaltres mateixos
Francisco Rodríguez
entrenador del lugo

Les lesions, principal condicionant

El principal maldecap de Rodri amb vista al partit d’avui a l’Anxo Carro són les baixes. Més enllà del sancionat Abraham, el tècnic del Nàstic no pot disposar d’Uche, Tejera i Eddy Silvestre, que van tenir problemes físics en l’últim partit, ni d’Omar Pedromo i Djetei, lesionats de llarga durada. D’altra banda, Dongou continua posant-se a punt. Respecte a les lesions, Rodri va explicar que és un problema que s’està abordant. “Estem treballant amb el metge i parlant amb els xavals sobre el tema de nutrició i recuperació”, va afirmar l’entrenador, que assenyala possibles causes. “Estem veient que potser veníem una mica carregats, amb tres partits seguits. També va ploure, i els camps eren pesats. Això sí, no ho podem saber del cert.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)