Hernández Hernández, mala peça al teler

El Girona-Real Madrid serà dirigit pel que va ser escollit el curs passat millor àrbitre de primera divisió, malgrat que en el seu historial hi figura una de les errades més clamoroses de la lliga: no veure un gol en pròpia porteria de Piccini durant el Betis-Barça malgrat que la pilota va superar tres pams la línia de gol.

Fa cinc anys que Hernández Hernández milita a primera divisió, però a Girona se’n recorden bé, del canari, per l’arbitratge que va fer la temporada 2010/11 al camp del Cartagena. El Girona venia des del darrere amb velocitat de creuer (tres victòries seguides) i tenia la possibilitat de situar-se a només dos punts del sisè classificat, però al municipal de Cartagonova va patir una desastrosa actuació arbitral, amb Hernández Hernández de protagonista. El canari no només va castigar el Girona amb un penal en el minut 3 (el Cartagena va marcar des dels onze metres l’únic gol del partit, 1-0), sinó que va anul·lar un gol de Peragón en el 13. El desgavell gros, però, va arribar en la segona part quan va deixar el Girona amb set jugadors després de mostrar la vermella a Peragón, Migue, Serra i Despotovic. Al final del partit també va expulsar el tècnic Raül Agné.

El Girona ja coneixia bé Hernández Hernández, que en el primer curs dels gironins a plata també va ser clau en què els blanc-i-vermells no guanyessin a Salamanca amb l’expulsió de Serra en el tram final del partit i d’Agné i el delegat amb el matx acabat, i amb el Salamanca assaborint un empat in extremis.

AMB EL CANARI

CURS 2008/09
Girona - Sevilla Atl. 1-0
Salamanca - Girona 2-2
Expulsats Albert Serra (82’) i el tècnic Raül Agné i el delegat Galiano Lentijo amb el partit acabat.
Cartagena - Girona 1-0
Expulsats Peragón (60’), Migue (63’), Serra (82’), Despotovic (86’) i el tècnic Raül Agné (90’).
CURS 2012/13
Girona - Celta 0-1
BALANÇ ABSOLUT
Victòries Girona 2
Empats 3
Derrotes Girona 3
En dos partits, el Girona va rebre vuit expulsions: tres a Salamanca i cinc a Cartagena