Barça B

Barça B

Segona divisió A

Pecats de joventut

Barça B. La trajectòria del Sevilla Atlético –últim, sense conèixer la victòria– posa en relleu les dificultats dels equips joves en la categoria. El Barça les vol evitar amb un triomf avui

Per molt que els filials a segona A siguin una espècie de selecció dels millors jugadors professionals sub-23, mantenir-se viu en la categoria no deixa de ser molt difícil. Bé ho saben tant el Barça B com el Sevilla Atlético, que en el passat van cometre l’error de confiar en plantilles inexpertes i ho van acabar pagant amb descensos a segona B. En la seva segona etapa en la categoria dins d’aquesta dècada, els dos equips ho estan intentant evitar, si bé no amb la mateixa sort.

El Barça ha apel·lat a un lideratge bifurcat per al seu filial: el grup que ja tenia a casa, amb un bloc molt jove que fins fa ben poc estava o continua estant en edat juvenil (Aleñá n’és el màxim exponent), i un altre grup de jugadors joves però bregats en el futbol professional fitxats o cedits d’altres clubs (Arnáiz). El curs passat, el Sevilla va confiar en un grup molt fet i enguany no li ha funcionat el relleu perquè no ha fet tanta despesa com els blaugrana. “La mitjana d’edat és semblant en els dos equips. Som els dos únics filials, un fet que demostra la dificultat de pujar de segona B a segona A”, explica l’entrenador del Barça B, Gerard López, que adverteix dels perills del conjunt de Tevenet per al duel d’avui: “No ens hem de confiar. En molts partits han merescut guanyar. Quan ets un equip jove, costa molt sortir de la dinàmica en què estan”, hi afegeix.

Els blaugrana, precisament, volen evitar aquesta dinàmica en un tram de curs molt difícil: l’equip és a prop de la zona de descens i, després del partit d’avui, encadenen dos desplaçaments. Un triomf, doncs, ajudaria a mirar-se la classificació sense nerviosisme. Les lesions, doncs, han arribat en el pitjor moment, perquè Fali és baixa per lesió –tot i que ahir es va entrenar amb el grup i va retallar pronòstics–, juntament amb Tarín. D’altra banda, Palencia podria tenir l’alta, i Mujica i Galarreta afronten la recta final de les seves recuperacions.

LA PRÈVIA

Frase
Nom
càrrec

LES REACCIONS

Frase
Nom
càrrec
En els últims partits hem millorat el joc i crec que ja comencem a merèixer el triomf
Borja San Emeterio
migcampista del sevilla b
Quan ets un equip jove, costa molt sortir de la dinàmica en què estan
Gerard López
entrenador del barça b

David Costas i Busquets estan convocats

Tot i haver viatjat a Bilbao amb el primer equip, David Costas i Oriol Busquets han estat convocats per al duel d’avui contra el Sevilla Atlético. El gran nombre de baixes en defensa i al mig del camp, i el fet que ahir a la nit els dos jugadors, amb l’expedició del primer equip, van tornar a Barcelona han provocat que Gerard López els hagi cridat amb els seus companys. Costas va ser el jugador descartat per Valverde, a banda de Mascherano, mentre que Busquets va seure a la banqueta sense jugar ni un minut. “Sempre és una bona notícia que l’Ernesto s’emporti jugadors i, a més, si poden tornar a temps per jugar amb nosaltres, millor. Hi ha bona sintonia”, admet Gerard.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)